Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε

Αναγνώστες

Copyright Apopsinews.blogspot.com. Από το Blogger.
Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ


ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΤΩΡΑ
ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΛ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.



«Θέλουμε λύση του αποχετευτικού και την θέλουμε τώρα. Μια λύση όμως, που θα σέβεται το περιβάλλον και την Δημόσια Υγεία, που θα στηρίζεται στις πιο σύγχρονες κατασκευαστικές προδιαγραφές του συστήματος με ουσιαστική ελεγκτική συμμετοχή του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος στην λειτουργία του ΚΕΛ.

Αυτή η λύση δεν μπορεί να προέλθει ούτε από πολιτικούς εκβιασμούς, ούτε από απειλές επιβολής προστίμων, ούτε από δικαιολογίες περί οικονομικής στενότητας μα ούτε από εκπτώσεις στις τεχνικές προδιαγραφές του έργου, δήλωσε ο Δήμαρχος Σπάτων ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΜΑΡΚΟΥ στην ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. την Δευτέρα 21 Μαρτίου.

Στην εν λόγω συνεδρίαση του Δ.Σ. με ψήφους 17 υπέρ, 5 όχι, 1 παρών αποφασίστηκε:

1) Η απόρριψη του προτεινόμενου από την πολιτεία σχεδιασμού του ΚΕΛ όπως αυτός εκφράζεται μέσα από το από 4/3/2011 εγγράφου του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

2) Η πολιτεία να προχωρήσει στην επίλυση του προβλήματος μέσα στο πλαίσιο της υπ’ αρ. 13/2011 απόφασης του Δ.Σ. του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος και να εκπονηθεί νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

3) Η συνέχιση της διαδικασίας της διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία ώστε με την συνεργασία ειδικών επιστημόνων να διαμορφωθεί μια πρόταση που θα είναι εφικτή και θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της αποχέτευσης των αστικών λυμάτων.

4) Η προσφυγή στην Δ/νση Περιβάλλοντος της Ε.Ε. και κοινοποίηση των θέσεων του Δήμου και ταυτόχρονα η έγκλιση των ελληνικών αρχών γιατί δεν προχωρούν στην επίλυση του προβλήματος με όρους και προϋποθέσεις, που σέβονται το περιβάλλον και την Υγεία των κατοίκων ενώ δεν αποδέχονται τις τεχνικές προδιαγραφές που απαιτεί μια σύγχρονη λειτουργία ενός πολλαπλά σημαντικού έργου.



Αξίζει να σημειωθεί, πως στην εν λόγω συνεδρίαση, που προκλήθηκε με τις υπογραφές 9 συμβούλων της αντιπολίτευσης, το βάρος απ’ αυτήν δόθηκε στην θέση κατασκευής του ΚΕΛ (Πλατύ Χωράφι) και όχι στις προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου που θα λύσει το πρόβλημα.

«Η άρνηση και η στείρα αντιπολίτευση, χωρίς θέσεις και επιχειρήματα όχι μόνο δεν απαντούν στην αγωνία της κοινωνίας για την επίλυση του αποχετευτικού προβλήματος αλλά δημιουργούν σύγχυση και αποπροσανατολισμό. Η δημοτική αρχή με ευθύνη, συνέπεια και σοβαρότητα θα προχωρήσει στην λύση του προβλήματος με σεβασμό στο περιβάλλον και γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας» δήλωσε ο Δήμαρχος στο τέλος της συνεδρίασης.





Που θα τη βρείτε

Η Φωτό Μου
Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα
Διανέμεται στους εξής Δήμους: Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας
Προβολή πλήρους προφίλ

Πρωτοσέλιδα