Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε

Αναγνώστες

Copyright Apopsinews.blogspot.com. Από το Blogger.
Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Κ.Ε.Λ. Τι είπαν πολίτες, φορείς στο Δ.Σ. Σπάτων-Αρτέμιδος;

Στά πλαίσια της έγκυρης ενημέρωσης, σας παραθέτουμε αποσπάσματα από τις ομιλίες των πολιτών, φορέων, εκπροσώπων και των Συλλόγων που πήραν τον λόγο στο Δ.Σ. και τοποθετήθηκαν για το Κ.Ε.Λ. Βορ. Μεσογείων.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΚΑΝΑΚΗ ΤΑΚΗ :



«…..Πιστεύετε ότι με τα ρεύματα του Ευβοϊκού θα στηρίξουν αγωγό εκβολής σε αυτήν την θάλασσα; Ο στόχος κύριοι, θα σας πω γιατί το έχω ακούσει με τα αφτιά μου, σε πολιτικό γραφείο Βουλευτή του 1974, δεν με είχαν δει ότι είμαι μέσα στο γραφείο. Γίνεται συζήτηση, όχι από Βουλευτή, από έναν επιχειρηματία, από έναν δικηγόρο και έναν δημοσιογράφο και άκουσα αυτά που άκουσα. Ο στόχος λοιπόν είναι η Λούτσα στο πιάτο. Καταστροφή και μόνο καταστροφή. Αυτά τα έχουν πει από το 1974.

Η γνώμη μου είναι ότι ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος οφείλει να δώσει μια απάντηση και αυτή είναι ότι απορρίπτουμε την καταστροφική σας πρόταση κύριοι των Αθηνών, κύριοι κατασκευαστές του Γέρακα, κύριοι κατασκευαστές της Παλλήνης. Αυτό είναι το οικονομικό παιχνίδι που παίζεται. Δεν είναι δυνατόν να μας απαξιώνουν και εμείς να συμφωνούμε με αυτές τις αθλιότητες τους. Τουλάχιστον λίγο τοπικό εγωισμό να έχουμε, καλώς εννοούμενο εγωισμό, γι’ αυτούς που πέρασαν τόσα χρόνια πριν και γι’ αυτούς που έρχονται. Εμείς είμαστε σε μια κατηφόρα πλέον βιολογικά. Άρα κάτι πρέπει να αποφασίσουμε».





ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΦΡΑΓΚΟΥ:


«…..Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο κάναμε μεγάλες προσπαθείς να αποτρέψουμε την εγκατάσταση εκεί. Χρονοβόρες διαδικασίες, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και ευτυχώς που παρακολουθούσαμε τις προθεσμίες και την τελευταία στιγμή κατέθεσα εγώ την αίτηση ακυρώσεων στο ΣτΕ, δεν θα μιλάγαμε αυτή τη στιγμή και επιτευχθεί η απόφαση η οποία κύρωσε την Κ.Υ.Α τεσσάρων, πέντε Υπουργών.

Άρα λοιπόν το πρώτο επίτευγμα έγινε με την απόφαση αυτή του ΣτΕ που δημοσιεύτηκε το 2008. Από κει και πέρα η ΕΥΔΑΠ επανέρχεται με την ίδια μελέτη. Δεν έχει γίνει τίποτα. Σας το λέω ξεκάθαρα. Την ίδια μελέτη επαναφέρουν, δεν ενδιαφέρεται κανείς για την ποιότητα ζωής μας, είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την περιοχή μας και δεν έχουν σε τίποτα να προχωρήσουν μια έτοιμη λύση, όπως είναι αυτής της ΕΥΔΑΠ….. Έχουμε το αεροδρόμιο, αυτό το κακό που έχει δημιουργηθεί, θα έρθει και το ΚΕΛ αυτό και τελικά δεν θα υπάρχει εδώ ζωή. Γιατί χωροταξία και περιβάλλον αν δεν είναι εναρμονισμένα σωστά δεν θα έχουμε ύπαρξη. Ούτε αναψυχή θα υπάρχει, κολυμβητική δραστηριότητα δεν θα υπάρχει και ψυχολογικά και μόνο θα έχει επιβαρυνθεί όλη μας η ζωή εδώ. Προς θεού λοιπόν πάρτε απόφαση, όχι στο ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, όχι εκβολή στη θάλασσα».



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΡΑΚΗ :



«…..Υπάρχει συναίνεση, όχι μόνο των Συλλόγων της Ομοσπονδίας, αλλά όλων των Συλλόγων της Αρτέμιδος και επιπλέον των περισσότερων Συλλόγων των Σπάτων, οι οποίοι είναι μαζί μας, συζητάμε συνεχώς για αυτά τα πράγματα και έχουμε φτιάξει μια κοινή επιτροπή για την αντιμετώπιση του θέματος του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι.

….Θέλουμε λοιπόν και προτείνω να διαμορφωθεί μια κοινή πρόταση, άλλωστε είναι σχεδόν κοινά όλα αυτά που λέμε, να διαμορφωθεί μια κοινή πρόταση και να βγει μια ομόφωνη απόφαση σήμερα, όχι ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, να αναφερθεί σαφώς όχι κοντά σε οικισμούς και επίσης σαφώς να μην πέφτουν τα λύματα στην θάλασσα για κανένα λόγο».



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Π. :


«…..Θέλοντας να συμβάλω κι εγώ από την πλευρά μας στο πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη θα ήθελα να θυμίσω ότι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να σπάμε το πρόβλημα της περιοχής. Δεν είναι άλλο το πρόβλημα του Γραμματικού, άλλο των Σπάτων-Αρτέμιδος, άλλο του Μαρκόπουλου, άλλο της Κερατέας. Είναι ένα πρόβλημα, που το ένα με το άλλο κομμάτι επιβάρυνσης θα επιβαρύνει εμάς και τα παιδιά μας. Δεν έχει κανένας δικαίωμα, για να το βάλουμε πιο μαζεμένα, να θεωρεί ότι η ρύπανση, που κατ’ άλλους πιθανόν να υπάρξει, κατ’ εμάς σίγουρα θα υπάρξει, στη Χαμολιά είναι μακριά και άσχετη από το αντίστοιχο πρόβλημα του Αγίου Νικόλα. Αθροιστικά θα είναι επιβαρυντικά για μας, για την ποιότητα της ζωής μας, για την περιουσία μας.

Ζητούμε λοιπόν να διεκδικήσετε κύριοι Σύμβουλοι και κύριοι εκπρόσωποι μας, την αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού σε όλη την Ανατολική Αττική σε ό,τι αφορά και τα απόβλητα και τα αστικά λύματα.

Σας επισημαίνω και κλείνω με αυτό, ότι θα πρέπει να πιέσετε να ληφθεί νομοθετική ρύθμιση για το ότι αυτός που ρυπαίνει πληρώνει. Προσέξτε. Αν αυτό δεν αναφέρεται δεν ρητά, από το διαχειριστή του συστήματος στο μέλλον, κάθε φορά που θα υπάρξει αστοχία θα δεχόμαστε την έκφραση της λύπης του και εφόσον δεν του κοστίζει τίποτα η αστοχίες θα είναι πολύ τακτικές, γιατί μειώνουν το κόστος λειτουργίας».



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΚΑΛΑΘΑΚΗ :


«…..Τα Σπάτα κάθε φορά αποφασίζουν για άλλους. Πρώτα αποφάσισαν με το αεροδρόμιο για την Λούτσα. Το τι έγινε το ξέρετε. Αντισταθμιστικά οφέλη όμως ήρθαν από εδώ. Τώρα αποφασίζουν για την Ραφήνα. Η Ραφήνα είναι ένα χιλιόμετρο και όμως δεν θέλετε να το καταλάβετε, ότι εκεί είναι το πρόβλημα Το κυρίως πρόβλημα θα το πάρει η Ραφήνα και το Πικέρμι. Άρα λοιπόν αποφασίζετε ακόμα μια φορά για μια όμορη περιοχή, που είναι ακριβώς δίπλα. Στα οκτακόσια μέτρα είναι η διασταύρωση. , βάζω λοιπόν την πρόταση η οποία πρέπει να είναι κυρίαρχη και αποφασιστική. Όχι στο Πλατύ Χωράφι, Όχι εκροή στη θάλασσα μας. Αυτή πρέπει να είναι η πρόταση που πρέπει να ψηφιστεί. Όλα τα αλλά, επιστολές, αλληλογραφίες, λόγια και την ενημέρωση την οποία οφείλετε να κάνετε στους πολίτες κάποια στιγμή, μετά την ημερίδα να έρθετε να την παρακολουθήσετε διότι θα έχει προτάσεις συγκεκριμένες, φτηνές προτάσεις».



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΜΕΘΕΝΙΤΗ :


«……Είμαι με την ευρύτερη έννοια συντοπίτης σας, είμαι από το Μαρκόπουλο. Αντιμετωπίζουμε και εμείς ένα παρόμοιο πρόβλημα. Είναι σχεδόν ένα δίδυμο έργο, το ΚΕΛ κεντρικών Μεσογείων. Είναι ακριβώς η ίδια μελέτη. Διαβάζοντας τις δυο έχει ακριβώς τα ίδια στοιχεία, τις ίδιες αναλύσεις για την θάλασσα, τα πάντα και θέλω να σας πληροφορήσω για κάποια σημεία τα οποία υπάρχουν εκεί. Φυσικά και θα γίνει αποδέκτης η θάλασσα, αυτό είναι απολύτως σίγουρο, διότι ο νότιος Ευβοϊκός δεν είναι αποδέκτης ευαίσθητος και άρα δεν χρηματοδοτείται από το ταμείο συνοχής ένας τριτοβάθμιος βιολογικός καθαρισμός, ο οποίος είναι πάρα πολύ ακριβώς, πάρα πολύ δαπανηρός.

Η γνώμη μου, είμαι χημικός, είμαι καθηγητής στο πανεπιστήμιο, στο τμήμα χημείας, η γνώμη μου είναι ότι είναι παραδεκτό να γίνονται τόσο μεγάλα έργα σε τόσο πολύ κοντινές οικιστικά περιοχές, αν θέλουν να είναι οι περιοχές αυτές βιώσιμες. Δεν αρκεί ένα έργο να είναι πάρα πολύ καλά τεχνικά και να λειτουργεί καλά, πρέπει να είναι και βιώσιμο. Δεν μπορείς αν κανείς έναν βιολογικό καθαρισμό και δίπλα να κάνεις ένα σπίτι ή ένα σχολείο ή ένα γήπεδο. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα».



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΜΑΥΡΟΦΤΑ Φ. :


«….Εάν θέλετε την γνώμη μου, όπως θα την ακούσετε, είναι προχωρήστε στο έργο, χωρίς δισταγμό και όχι κάτω από ατμοσφαιρική πίεση απόφαση και τα παιδιά, όχι εμείς που μας βλέπετε γύρω, γύρω εδώ πέρα, δεν θα σας κρίνουμε εμείς. Θα σας κρίνουν τα παιδιά μας. Αυτά περιμένουν την απάντηση.

Είναι μια περιοχή τα Μεσόγεια που προβλέπεται, η ευρύτερη περιοχή μας εννοώ, Αρτέμιδα-Σπάτα, να κατοικηθεί από διακόσιες πενήντα χιλιάδες κατοίκους. Καταλαβαίνετε τον όγκο; Αν δεν προχωρήσουμε σήμερα στο έργο, αύριο θα είναι αργά.

Και αν θα προχωρήσουμε σε αναβολή μελέτης, όπως ακούστηκε πάλι εδώ, μια μελέτη για να παρθεί καινούρια πρέπει να περάσουν και δυο χρόνια. αν αγαπάτε τον τόπο σας και τα παιδιά σας και κλείνω και τα παιδιά των συμπολιτών σας που σας ψήφισαν για Δήμαρχο και εμείς που δεν σας ψηφίσαμε, προχωρήστε στο έργο».





ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ :


«……Όταν ήμουν μικρός είχα πάει και γνώρισα τον Χρήστο Μάρκου και τον Γιώργο Γκινοσάτη, ήμουν μαθητής ακόμα και εκτίμησα το ήθος και το χαρακτήρα τους. Αυτοί οι άνθρωποι οφείλουν όχι στο ότι είμαι εδώ και μιλάω, στο ότι έγινα μηχανικός, στο ότι μπήκα στο Σύλλογο Μηχανικών, μαθήτευσα δίπλα τους και πραγματικά εγώ βγάζω το καπέλο απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. το πρόγραμμα της Νέας Πόλης. Αυτό ψήφισε ο κόσμος. Έχει δοθεί λανθασμένα η εντύπωση ότι η αντιπολίτευση έχει καλύτερους περιβαλλοντολογικούς όρους από την Νέα Πόλη. Θα τρελαθούμε τελείως; Έχει σημασία το ήθος των ανθρώπων που εκτέθηκα μαζί τους για να πάρω τους ψήφους τους. Έχει σημασία το ήθος. Έχει σημασία τι γράψαμε. Έχει σημασία ότι εδώ πέρα μέσα όλοι συμφωνούμε. Είναι τραγικό να γινόμαστε επικίνδυνοι με τις αποφάσεις που παίρνουμε. Η γυναικά του Καίσαρα δεν αρκεί αν είναι σωστή, πρέπει και να φαίνεται σωστή. . Πάρτε ό,τι Άλλο θέλετε απόφαση, αλλά θέλω να είναι ξεκάθαρη. Όχι στο ΚΕΛ Πλατύ Χωράφι. Αυτή τη στιγμή είναι δρομολογημένη να γίνει. Μόνο μια τέτοια απόφαση θα το σταματήσει. Και να βρούμε χίλιες λύσεις. Εδώ είμαστε και σαν Σύλλογος να βοηθήσουμε. Όχι στο ΚΕΛ Πλατύ Χωράφι. Η τεχνολογία βοηθάει. Όχι απόληξη του αγωγού στη θάλασσα μας. Αυτό θέλουμε. Οι θέσεις του Συλλόγου Μηχανικών παραμένουν ίδιες από 12/2. Ίδιες παραμένουν και ίδιες είναι και τώρα. Η Νέα Πόλη έχει τις ευαισθησίες της».



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΛΑΜΠΡΟΥ :


«…..Θέλω να αντιδράσω έντονα στον κύριο Αποσπόρη που μειώνει και υποβαθμίζει το ρόλο και το έργο όλων των συλλόγων με το να λέει ότι όσοι ασχολούνται πάνε μόνο για τις θέσεις και μόνο για προσωπική προβολή. Εγώ σε όσους συλλόγους είμαι, είμαι ενεργός και τρέχουμε.

Κάνει το ίδιο και υποβαθμίζει και τον ρόλο των Τοπικών Συμβουλίων και των δυο. Σε συζήτηση που είχε εδώ απ’ έξω είπε ότι τα είπε για τους Τοπικούς Συμβούλους. Θεωρώ ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο και οι Τοπικοί και οι Δημοτικοί και παίρνουμε τις ίδιες αποφάσεις. Ο καθένας θα κριθεί στην τετραετία από το έργο που κάνει.

Επειδή η απόφαση του Τοπικού Αρτέμιδος ήρθε μετά από δική μου πρόταση και θέλω να εξηγήσω ότι είμαι υπέρ του ΚΕΛ, αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου. Και σε αυτό που πρέπει να ξεκινήσουμε χωρίς όρους και προϋποθέσεις είναι τρία πραγματάκια. Σήμερα πιστεύω ότι όλοι είδαν, και ο κόσμος και εμείς, ότι έχουμε την ίδια άποψη. Όλοι συμφωνούμε ότι δεν θέλουμε ένα ΚΕΛ με τέτοιες προδιαγραφές. Δεν ήρθαμε εδώ να ψηφίσετε σήμερα πιστεύω ποια παράταξη θα νικήσει, του κυρίου Κασίμη, η δική σας ή του κυρίου Δημήτρη Μάρκου. Πιστεύω ότι ήρθατε να ψηφίσετε τρία πραγματάκια:

Όχι στο ΚΕΛ βορείων Μεσογείων. Όχι σε οποιαδήποτε ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, γιατί είναι οικισμοί. Όχι στους αγωγούς στη θάλασσα της Αρτέμιδος εφόσον πλέον υπάρχει η τεχνολογία και νέα μελέτη με τα σημερινά πραγματικά δεδομένα».



1 σχόλια:

"Ανατολική Ακτή" είπε...

Ακούγοντας όλες τις φωνές μπορούμε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για την συνεδρίαση.
Μια καταπληκτική δουλειά που αποτελεί και χρήσιμο εργαλείο για όλους μας!

Που θα τη βρείτε

Η Φωτό Μου
Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα
Διανέμεται στους εξής Δήμους: Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας
Προβολή πλήρους προφίλ

Πρωτοσέλιδα