Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε

Αναγνώστες

Copyright Apopsinews.blogspot.com. Από το Blogger.
Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Έδρα του Δασαρχείου Υμηττού το Κορωπί

Έδρα του Δασαρχείου Υμηττού το Κορωπί με αλλαγή του Προεδρικού Διατάγματος


Από τον Παντελή Ασπραδάκη

Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Περιφέρειας Αττικής



Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για το υπό σύσταση δασαρχείο Υμηττού, το οποίο με προεδρικό διάταγμα τον Δεκέμβριο του 2010, αναβαθμίζεται από δασονομείο σε δασαρχείο, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα των τοπικών μας κοινωνιών εδώ και πολλά χρόνια και το οποίο τελικά έγινε
 πραγματικότητα.

Δυστυχώς όμως ή απόφαση να αποτελέσει έδρα του συγκεκριμένου δασαρχείου η πόλη της Ηλιούπολης δεν ήταν λειτουργική, μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των υποθέσεων που αφορούν το δασαρχείο Υμηττού προέρχεται από πολίτες που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων και της νοτιοανατολικής Αττικής.

Μάλιστα με ερώτησή μου προς το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης που κατέθεσα στις 27/01/11 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ζητούσα τη μεταφορά της έδρας, καθώς χιλιάδες πολίτες της περιοχής μας θα ταλαιπωρούνται στην περίπτωση που παραμείνει η έδρα στην Ηλιούπολη! (http://pantelis.aspradakis.gr/press/37-questions/164-l-r )

Σε απάντησή του, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ντόλιος, αναφέρει ότι έχει κοινοποιήσει το θέμα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο της αλλαγής της έδρας, αναγνωρίζοντας στην ουσία το δίκαιο του αιτήματος.

Είναι ξεκάθαρο ότι η καλύτερη λύση στο θέμα αυτό θα ήταν η ενίσχυση του υπάρχοντος Δασονομείου Κορωπίου και η αναβάθμισή του σε Δασαρχείο, χωρίς φυσικά να περιορίζονται οι αρμοδιότητες του Δασαρχείου Λαυρίου, έτσι ώστε οι πολίτες των Μεσογείων και της Νοτιανατολικής Αττικής να εξυπηρετούνται καλύτερα και γρηγορότερα, λόγω και της καλύτερης συγκοινωνιακής σύνδεσης με το Κορωπί. Ταυτόχρονα δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιχείρημα για τη μεταφορά της έδρας από την Ηλιούπολη στο Κορωπί από το γεγονός ότι το 70% περίπου του δάσους του Υμηττού βρίσκεται στα όρια της Ανατολικής Αττικής, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των υποθέσεων του δασαρχείου Υμηττού θα αφορά τα Μεσόγεια.

Εκτιμώ ότι στο προσεχές μέλλον οι εξελίξεις θα είναι θετικές για το συγκεκριμένο αίτημά της τοπικής κοινωνίας, με αλλαγή του Προεδρικού Διατάγματος, προκειμένου να διορθωθεί μια αδικία για το Κορωπί και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

http://pantelis.aspradakis.gr/press/36/173

Που θα τη βρείτε

Η Φωτό Μου
Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα
Διανέμεται στους εξής Δήμους: Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας
Προβολή πλήρους προφίλ

Πρωτοσέλιδα