Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε

Αναγνώστες

Copyright Apopsinews.blogspot.com. Από το Blogger.
Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΡΩΝ στην σχεδιαζόμενη αξιοποίηση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.

«Τα Σπάτα, η Αρτέμιδα και οι άλλοι Δήμοι των Μεσογείων διατηρούν στο ακέραιο το κατοχυρωμένο με νόμο του κράτους (Ν.2338/1995) δικαίωμά τους να συμμετάσχουν στην επιχειρούμενη διαδικασία αξιοποίησης του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ. Το δικαίωμα αυτό δεν πρόκειται να το απεμπολήσουμε ούτε να το εκχωρήσουμε σε κανένα και με κανένα τρόπο. Θα το υπερασπιστούμε με κάθε πολιτική διαδικασία. Θα το απαιτήσουμε με κάθε ένδικο μέσο» δήλωσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Σπάτων – Αρτέμιδος ο Δήμαρχος Χρήστος Α. Μάρκου με αφορμή τη συζήτηση, που ανοίγει για την αξιοποίηση του Ελληνικού και την επιχειρούμενη τροποποίηση του άρθρου 9 του Ν. 2338/95 με την παρεμβολή ειδικής τροπολογίας στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου για την πάταξη της φοροδιαφυγής που με το άρθρο 44 του εν λόγω νομοσχεδίου προβλέπεται η κατάργηση του «Διαχειριστικού Φορέα Μητροπολιτικής Ζώνης Πρασίνου Λεκανοπεδίου Αθηνών» και η δημιουργία ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.».

Αξίζει να σημειωθεί, πως η επιχειρούμενη κατάργηση του άρθρου 9 παρ. 4 εδ. Β΄ του Ν.2338/1995 προέβλεπε….. Ποσοστό τουλάχιστον δέκα τοις εκατό (10%) των εσόδων του Διαχειριστικού Φορέα που ιδρύεται με το άρθρο αυτό, διατίθεται για τη δημιουργία σύγχρονης υποδομής και δικτύων ποιότητας ζωής, καθώς και για την παροχή αντισταθμιστικών οφελών στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων με αιχμή τα Σπάτα στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου χωροταξικού οικιστικού και αναπτυξιακού σχεδιασμού της περιοχής».

Με πρόταση του Δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος και ομόφωνη αποδοχή του Δημοτικού Συμβουλίου, το εν λόγω θέμα θα συζητηθεί κατά προτεραιότητα στη συνεδρίαση του σώματος την προσεχή Δευτέρα 14 Μαρτίου, όπου και θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

Που θα τη βρείτε

Η Φωτό Μου
Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα
Διανέμεται στους εξής Δήμους: Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας
Προβολή πλήρους προφίλ

Πρωτοσέλιδα