Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε

Αναγνώστες

Copyright Apopsinews.blogspot.com. Από το Blogger.
Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 28/2/011 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ 2 ΝΕΩΝ ΝΟΜ. ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ «Η ΑΡΤΕΜΙΣ»
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος «Ο ΞΕΝΟΦΩΝ»

21 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ συγχωνεύονται σε 2

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου θεσμικών παρεμβάσεων, που φέρνουν μια νέα πραγματικότητα στον ενιαίο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Σπάτων –Αρτέμιδος κ. Χ. Μάρκου την πολύωρη διαδικασία, που εξελίχθηκε το βράδυ της Δευτέρας 28 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. στα Σπάτα.

Στην εν λόγω συνεδρίαση :

Ψηφίσθηκε ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ.

Συγκροτήθηκε η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ αποτελούμενη από 48 συνολικά άτομα, που εκπροσωπούν 31 φορείς όλων των πεδίων κοινωνικής, πολιτιστικής, οικονομικής και επιστημονικής δράσης. Από το συνολικό αριθμό των μελών της Επιτροπής Διαβούλευσης 36 είναι εκπρόσωποι φορέων και 12 δημότες που επελέγησαν μετά από κλήρωση κατά την διάρκεια της συνεδρίας του Δ.Σ.

Αποφασίσθηκε η παύση των δραστηριοτήτων της Κοινωφελούς επιχείρησης του πρώην Δήμου Σπάτων (ΚΕΔΗΣ) και η μεταφορά των δραστηριοτήτων της είτε στην υπό δημιουργία νέα Διεύθυνση ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ του Δήμου (Βοήθεια στο σπίτι, άλλες δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα) είτε στο νέο νομικό πρόσωπο της παιδείας και του πολιτισμού, που θα συσταθεί (μουσική σχολή, κέντρο δημιουργικής απασχόλησης). Ταυτόχρονα και παράλληλα με την μεταφορά των δραστηριοτήτων μετακινείται και το προσωπικό της ΚΕΔΗΣ.

Αποφασίσθηκε η παύση των δραστηριοτήτων των Ν.Π.Δ.Δ. με αρμοδιότητες κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης όπως των παιδικών σταθμών, των ΚΑΠΗ, της κοινωνικής μέριμνας και η υπαγωγή των δραστηριοτήτων αυτών και του προσωπικού στην προαναφερόμενη νέα Διεύθυνση ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ του Δήμου.

Συγχωνεύονται τα υφιστάμενα Ν.Π.Δ.Δ. με πεδίο δράσης τον αθλητισμό (α)αθλητικός οργανισμός Δήμου Σπάτων, β) Επιτροπή Δημοτικού Γυμναστηρίου «Δ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ», γ) Κέντρο Νεότητας Αρτέμιδος, δ) Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο Αρτέμιδος (ΔΗΝΑΚΕΑ- Λιμάνι) ) και συστήνεται ένα Νομικό Πρόσωπο ,



Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ «Η ΑΡΤΕΜΙΣ» που θα διοικείται από 11μελές Δ.Σ.



Πρόεδρος του νομικού προσώπου ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Γεωργάκης Αντώνιος.

Αντιπρόεδρος ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Λιανός Κωνσταντίνος με αναπληρωτή τον Δημοτικό Σύμβουλο κύριο Αποσπόρη Βαγγέλη.

Ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ο κύριος Μπαλόπητος Παναγιώτης, Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος με αναπληρωτή του την κυρία Ράφτη Αλεξάνδρα, Σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος. Τέταρτον η κυρία Γκίκα Μαρία, Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινοτικής Σπάτων, με αναπληρωτή της τον κύριο Κατσούλη Κωνσταντίνο, Σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος.

Εκ μέρους της παράταξης του κ. Κασίμη : Ο κ. Μποτζιολή Δημήτρη με αναπληρωτή τον κύριο Τσιγκούλη τον Πέτρο.

Εκ μέρους της παράταξης του κ. Δημ. Μάρκου : Ο κ. Σιαράβας Γεώργιος, με αναπληρωτή τον κύριο Χατζόπουλο Φίλιππο.

Ο κύριος Ζήσης Βασίλειος, δημότης Σπάτων-Αρτέμιδος, με αναπληρωτή του την κυρία Μπάρλου Άντα.

Ο κύριος Βογιατζής Κωνσταντίνος, δημότης Σπάτων-Αρτέμιδος, με αναπληρωτή του τον κύριο Παπαδάτο Σπύρο.

Ο κύριος Νικόλαος Παπαχρήστου, δημότης Σπάτων-Αρτέμιδος, με αναπληρωτή του τον κύριο Καλίδη Θεόδωρο.

Ένας δημότης η κυρία Παππά Παρασκευή με αναπληρωτή της τον κύριο Ψύχα Νικόλαο

Και τέλος η κυρία Μωραϊτοπούλου Χαρίκλεια ως εκπρόσωπος των αθλητικών φορέων, με αναπληρωτή της τον κύριο Τσιγκούλη Παύλο.



Συγχωνεύονται τα υφιστάμενα Ν.Π.Δ.Δ. : Δημοτική Χορωδία Σπάτων, Φιλαρμονική Σπάτων, Φιλαρμονική Αρτέμιδος, Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Σπάτων, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αρτέμιδος και συστήνεται ένα νέο ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ :



Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος «Ο ΞΕΝΟΦΩΝ» που θα διοικείται από 11μελές Δ.Σ.



με ΠΡΟΕΔΡΟ την Δημ. Σύμβουλο κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΑΡΚΟΥ και ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ τον Δημ. Σύμβουλο κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΡΟΚΟ. Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ορίζεται η Δημοτική Σύμβουλος κυρία Μάρκου Παναγιώτα.

Αντιπρόεδρος ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Κρόκος Νίκος, με αναπληρώτρια την Δημοτική Σύμβουλο κυρία Αφροδίτη Μαργέτη. Ως μέλη του Δ.Σ.:

Ο κύριος Στάμου Βασίλειος, Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων με αναπληρωτή του την κυρία Γκίκα Ελένη, Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων.

Η κυρία Σαρρή Δήμητρα, Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος, με αναπληρωτή της τον κύριο Φακή Νικόλαο, Σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος.

Εκ μέρους της παράταξης του κ. Κασίμη : Ο δημ. Σύμβουλος κ. Τσαντήλας Χρήστος, με αναπληρωτή τον Νιαστή τον Κώστα.

Εκ μέρους της παράταξης του κ. Δημ. Μάρκου : Την κυρία Προδρόμου Μαρία, με αναπληρώτρια την κυρία Μαρκούρη Αθηνά.

Ο κύριος Πιττάς Δημήτριος, δημότης Σπάτων –Αρτέμιδος, με αναπληρωτή του την κυρία Παπαδοπούλου Θεοδοσία.

Ο κύριος Μακρής Ιωάννης, δημότης Σπάτων-Αρτέμιδος με αναπληρωτή του την κυρία Βίτους Χριστίνα.

Η κυρία Γερανίου Στεφανία, δημότης Σπάτων Αρτέμιδος, με αναπληρώτρια της την κυρία Τσούρου Διονυσία.

Φράγκου Πετρούλα, δημότης Σπάτων Αρτέμιδος, με αναπληρώτρια της την κυρία Καραβασίλη Αγαθή

Αρμυρός Σπυρίδων, ως εκπρόσωπος των πολιτιστικών φορέων με αναπληρωτή του τον κύριο Μαυρουδή Γεώργιο.





Συγχωνεύονται 21 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ των πρώην Δήμων Σπάτων και Αρτέμιδος και συστήνονται 2 νέα Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία :

1. ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος (για όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία)

2. ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος (για τα Γυμνάσια και Λύκεια των δύο πόλεων)

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην ίδια συνεδρίαση ξεκίνησε η διαδικασία επιλογής του ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ και της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ η οποία και δεν τελεσφόρησε παρά τις δύο ψηφοφορίες που διεξήχθησαν. Κανείς από τους 15 υποψήφιους για την θέση δεν συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό ψήφων για την εκλογή του.

Που θα τη βρείτε

Η Φωτό Μου
Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα
Διανέμεται στους εξής Δήμους: Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας
Προβολή πλήρους προφίλ

Πρωτοσέλιδα