Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε

Αναγνώστες

Copyright Apopsinews.blogspot.com. Από το Blogger.
Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος με δυναμικότητα δίπλα στη Νεότητα!!!

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011 παραβρέθηκα στη σύναξη Νέων της Μητροπόλεως μας . Πράγματι είναι σημαντικό να ακούς λόγια που θα μιλήσουν στη ψυχή σου αλλά και να νιώσεις ότι δεν είσαι μόνος σου στον ‘’πόλεμο’’ της σημερινής εποχής . Το πνευματικό κέντρο του Αγίου Νικολάου κατακλείστηκε από νέους της ηλικίας μου αλλά και άλλων ηλικιών αποδεικνύοντας ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ που έχουν όλοι για την ανάπτυξη των ψυχικών τους οριζόντων και την αγάπη τους προς το πρόσωπο του Σεβασμιότατου.

Το θέμα της συνάξεως της 12ης Ιανουαρίου ήταν το εξής : «Ἀποκάλυψις τοῦ Ἰωάννου και σύγχρονος ἐσχατολογικὸς προβληματισμός». Ο Σεβασμιότατος έκανε μια πολύ προσεκτική ανάλυση του θέματος παρουσιάζοντας το από διάφορες σκοπιές φανερώνοντας έτσι την αλήθεια του «Βιβλίου Νίκης» ( όπως το χαρακτήρισε) και ΟΧΙ ένα βιβλίο φόβου και ασύστολης κινδυνολογίας και παραπλανήσεως όπως το ερμηνεύουν ‘’κάποιοι’’ . Επίσης μετά την ομιλία του ,η οποία και ήταν πραγματικά ενδιαφέρουσα, αφιέρωσε πολύ χρόνο απαντώντας σε ερωτήσεις νέων και σχολίασε πολλές τοποθετήσεις . Όλοι μείναμε άναυδοι με την ειλικρίνεια και την αμεσότητα του λόγου Του Μητροπολίτου μας αλλά και την τόλμη που τον διακρίνει να ασχολείται με τη νεότητα και με θέματα που μόνο εύκολα δεν προσεγγίζονται.

Τέλος προτού ακολουθήσει ο Χαιρετισμός των Νέων με τον Σεβασμιότατο , έγινε μια ενημέρωση – ανακοίνωση που μας χαροποίησε όλους : Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΝΕΩΝ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ –ΔΥΝΑΜΙΚΟ Site- WEB TV-radio ( τηλεόραση διαδικτύου-ράδιο) – αλλά και άλλων δραστηριοτήτων . Τὰ στοιχειά επικοινωνίας τῶν συντονιστῶν τῆς ὁμάδας δημιουργίας ψηφιακοῦ ὑλικοῦ εἶναι:

Σπύρου Γεώργιος: gspyrou@bioacademy.gr

Σχαλέκης Νικόλαος: nschalekis@bioacademy.gr





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΝΕΩΝ (δύο φορὲς τὸν μήνα)



Οἱ Συνάξεις θὰ γίνονται ἡμέρα Τετάρτη, ἀνὰ 15 μέρες ἐναλλὰξ στὸ Πνευματικὸ Κέντρο τοῦ Ἁγ. Νικολάου Σπάτων (μὲ θεματολογία ποὺ στοχεύει στὴν ἐνίσχυση τῆς πίστεως καὶ στὴν κατανόηση τῆς ταυτότητας, τοῦ ἔργου καὶ τῆς ἀποστολῆς τῆς Ἐκκλησίας) καὶ στὸ Ἱ. Μετόχι τῆς Ἱ. Μ. Ὁσίου Γρηγορίου τοῦ Ἁγ. Ὄρους, στὸν Κουβαρᾶ Ἀττικῆς (μὲ θεματολογία πνευματικὴ ἐκ τῆς Βίβλου τοῦ Ἀββᾶ Βαρσανουφίου καὶ Ἁγ. Ἰωάννου Κολοβοῦ, ἡ ὁποία σκοπὸ ἔχει τὴ μύηση στὴν ἐν Χριστῷ ζωή.

Οἱ Συνάξεις, ποὺ γίνονται μὲ τὴν εὐθύνη καὶ πρωτοβουλία τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, ἀρχίζουν μὲ τὴν ἀκολουθία τοῦ Ἀποδείπνου στὶς 8:30μ.μ. καὶ ἀκολουθεῖ ὁμιλία καὶ στὴ συνέχεια συζήτηση.

Τὸ θέμα τῆς κάθε συνάξεως θὰ ἀνακοινώνεται ἔγκαιρα στὸ διαδίκτυο.



Οἱ ἡμερομηνίες γιὰ τὸ 2011 ἔχουν ὡς ἑξῆς:

12/1 Πν. Κ. Ἁγ. Νικ. Σπάτων 26/1 Ἱ. Μετ. Κουβαρᾶ

9/2 Πν. Κ. Ἁγ. Νικ. Σπάτων 23/2 Ἱ. Μετ. Κουβαρᾶ

11/5 Πν. Κ. Ἁγ. Νικ. Σπάτων 25/5 Ἱ. Μετ. Κουβαρᾶ

8/6 Πν. Κ. Ἁγ. Νικ. Σπάτων 22/6 Ἱ. Μετ. Κουβαρᾶ



Εύχομαι ολόψυχα αυτή η ‘’επαναστατική’’ κίνηση κάτω από τις Ευλογίες του Μητροπολίτου μας να στεφθεί με επιτυχία και είμαι σίγουρος ότι θα στεφθεί και θα βοηθήσω και εγώ με όσες δυνάμεις έχω . Ας βοηθήσουμε λοιπόν εμείς οι Νέοι στο να εξαπλωθεί ο Λόγος Του Θεού και μέσα από το διαδίκτυο αλλά και από άλλα μέσα !! Αξίζει τον κόπο !!!Γιατί Η Πίστη Σημαίνει Τόλμη , Τόλμη σε πράγματα που θα οδηγήσουν σε υγιή αποτελέσματα και τι πιο υγιές από τους ΝΕΟΥΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΘΕΟ !!!



Σπυρίδων Κανέλλος

Φοιτητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών


Που θα τη βρείτε

Η Φωτό Μου
Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα
Διανέμεται στους εξής Δήμους: Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας
Προβολή πλήρους προφίλ

Πρωτοσέλιδα