Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε

Αναγνώστες

Copyright Apopsinews.blogspot.com. Από το Blogger.
Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

1ο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος



Σε έντονο ύφος και με πολλές αντιδράσεις εξελίχθηκε το 1ο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος. Συγκεκριμένα πριν από τα ημερησίας θέματα που είχαν τεθεί προς συζήτηση ο Αρχηγός της Μειζ. Αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Κασίμης ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνει ενημέρωση στο Δ.Σ. για τις κινήσεις του Δήμου και του Δημάρχου πάνω στο φλέγον Θέμα του ΚΕΛ και να συζητηθεί ως προ ημερησίας θέμα. Υπήρξε μια σχετική αντίδραση από την συμπολίτευση που υποστήριξε ότι «….Γίνονται ενημερώσεις και συζητήσεις με αρμόδιους φορείς, θα είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε το θέμα σε επόμενο Συμβούλιο…». Η αναφορά αυτή ήταν αρκετή για να προκαλέσει μια σχετική αναστάτωση στην αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου μιας και η προθεσμία για την κατάθεση απόψεων για το ΚΕΛ ως προς το αρμόδιο Υπουργείο εκπνέουν στο τέλος Μαρτίου.
-Αξίζει να αναφέρουμε την αποτελεσματική θέση του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου που κράτησε την συζήτηση σε ένα επίπεδο, παρ’ όλες τις έντονες αντιδράσεις τις συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης και του κόσμου που για πρώτη φορά (Τουλάχιστον για τον Δήμο Αρτέμιδος) εξέφραζε την θέση του κατά την διάρκεια του Συμβουλίου. Η εμπειρία του κ. Γκίκα όσο και της Δημ. Συμβούλου και Αντιπροέδρου κ. Ντουρντουρέκα, η οποία και συνέχισε προς το τέλος την διαδικασία, συνέβαλε στην ομαλή διεξαγωγή του. Προσωπική δέσμευση του Προέδρου κ. Γκίκα ήταν η σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου μόνο για το Θέμα του ΚΕΛ μέσα στον μήνα Φεβρουάριο και όχι προς το τέλος, με σκοπό να συζητηθεί αλλά και να ληφθούν αποφάσεις ή και ψήφισμα που θα αντιπροσωπεύει την θέση του Δήμου σε ένα τόσο μεγάλης σημασία θέμα.
Η πρόταση έγινε αποδεκτή από το σώμα του Δ.Σ. και συνεχίσθηκε η Συνεδρίαση.
Ένταση επικράτησε κατά την συζήτηση του υπ΄ αριθμόν 3 θέματος σχετικά με τη "Λήψη απόφασης περί υποβολής φακέλου χρηματοδότησης μελέτης και κατασκευής εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης του πρώην Δήμου Σπάτων" το οποίο συνδέθηκε από την πλευρά της Μειζ. Αντιπολίτευσης κ. Γ.Κασίμη αλλά και του κ. Δανέζη με την χωροθέτηση της "δεξαμενής" συλλογής λυμάτων (πλατύ χωράφι) του νέου ΚΕΛ Β. ΑΝ. Μεσογείων καθώς και στην μη πρόβλεψη για περιοχές εντός σχεδίου της Αρτέμιδος αφού δεν παρουσιάσθηκε πρόβλεψη αποχέτευσης στην παρούσα φάση. Η απάντηση της Δημοτικής αρχής ήταν πως δεν υπάρχει μελέτη ή φάκελος, και πως όλες οι διαδικασίες γίνονται με μόνο σκοπό να πάρει ο Δήμος «Πρωτόκολλο» με την κατάθεση του εγγράφου έτσι ώστε να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.
Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας υπήρξε θετική ψήφος από την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση του κ.Δημ. Μάρκου (εκτός της κ. Άννας Ραφτοπούλου που εκείνη την ώρα απουσίαζε) και αρνητική ψήφος από την αντιπολιτευτική ομάδα του κ. Γ. Κασίμη και τον κ. Δανέζη.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν χαρακτηριστική και η δήλωση του κ. Κρόκου Δημ. Συμβούλου ότι «οι κάτοικοι των Δυτικών Προαστίων ησύχασαν από τους βόθρους με το ΚΕΛ που δημιουργήθηκε στην περιοχή»…Τα συμπεράσματα δικά σας!!!
Ενδιαφέρουσα ήταν η εισήγηση της Μειζ. Αντιπολίτευσης του κ. Κασίμη με Θέμα «Λήψη απόφασης περί καθορισμού λειτουργίας υπηρεσιακών μονάδων στην δημοτική κοινότητα Σπάτων - Λούτσας και στην δημοτική κοινότητα Αρτέμιδος» να στεγαστεί και να χρησιμοποιήσει ο δήμος ως προσωρινό διοικητήριο που θα συγκεντρώνει όλες τις υπηρεσίες του ενιαίου δήμου, σε κτίριο επί της Λ. Σπάτων Αρτέμιδος, στο ύψος του αεροδρομίου (βόρεια πύλη), ένα κτίριο που σε συνεννόηση με την διοίκηση του Αεροδρομίου μπορεί να παραχωρηθεί δωρεάν ώστε να μειωθούν τα ετήσια έξοδα στέγασης τα οποία ανέρχονται σε 400.000,00 Ευρώ, χώρος που μπορεί να συνδεθεί με την τοπική συγκοινωνία. Η πρόταση αυτή βρήκε σύμφωνη όλη την αντιπολίτευση ζητώντας αναβολή. Το θέμα ψηφίστηκε από την συμπολίτευση στην αρχική της μορφή της εισήγησης χωρίς όμως να απορριφθεί η εισήγηση του κ. Κασίμη.
Η συνεδρίαση έκλεισε…Έτσι το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου τελείωσε αφήνοντας ανάμικτα συναισθήματα στους παρευρισκομένους. Θα αναφερθούμε με λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες απομαγνητοφωνώντας την Συνεδρίαση του Δ.Σ.
Τα θέματα τρέχουν, οι εξελίξεις στο θέμα του ΚΕΛ είναι ραγδαίες και δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, αναμένουμε το Δημοτικό Συμβούλιο που έχει προαγγελθεί… Η εφημερίδα μας θα είναι πάντα μέσα στις εξελίξεις με καίριες θέσεις και τοποθετήσεις πάνω σε μείζονα θέματα όπως αυτό του ΚΕΛ.

Που θα τη βρείτε

Η Φωτό Μου
Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα
Διανέμεται στους εξής Δήμους: Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας
Προβολή πλήρους προφίλ

Πρωτοσέλιδα