Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε

Αναγνώστες

Copyright Apopsinews.blogspot.com. Από το Blogger.
Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΠΑΤΩΝ-ΡΑΦΗΝΑΣ)

Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου και των Περιφερειακών Συμβούλων Αττικής , Κώστα Διάκο και Γιώργο Δημάρα στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας




Το ενδιαφέρον των Οικολόγων Πράσινων για τα προβλήματα ηχορύπανσης που δημιουργεί στους κατοίκους των όμορων Δήμων η λειτουργία του αεροδρομίου “ 'Ελ. Βενιζέλος “ , τις επιπτώσεις στους κατοίκους της περιοχής και τον τρόπο δράσης για την επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος , ανέδειξε η επίσκεψη της πολυμελής αντιπροσωπίας που συνόδευσε τον Ευρωβουλευτή.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε :

• Συνάντηση με τον Σύλλογο Περιβαλλοντικής Αρμονίας και της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Συλλόγων Αρτέμιδας , με την συμμετοχή των Αντιδημάρχων Πέτρου Πουλάκη , Χρήστου Σερέτη του Προέδρου Γρηγόρη Ρήγα και Μελών του Διαμερισματικού Συμβουλίου Αρτέμιδας και κατοίκων της πόλης της Αρτέμιδας .

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ενημέρωση του Ευρωβουλευτή και της αντιπροσωπίας των Οικολόγων για τα προβλήματα και τις επιπτώσεις από την καθημερινή παραβίαση των ορίων θορύβου που έχουν θεσπιστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας . Ακόμη δέχτηκε να προγραμματίσει κοινή συνάντηση αντιπροσωπείας των παραπάνω συλλόγων με τον Επίτροπο περιβάλλοντος κ. Potocnik .

• Συνάντηση της αντιπροσωπίας των Οικολόγων Πράσινων και του ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου με τον Δήμαρχο Χρήστο Μάρκου και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδας , με την συμμετοχή Δημοτικών Συμβούλων από τους όμορους δήμους .

Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του νέου δήμου και ο ευρωβουλευτής έθεσε την αναγκαιότητα υιοθέτησης από την Ελληνική Κυβέρνηση , της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τον Θόρυβο για τα αεροδρόμια που έπρεπε να έχει γίνει από το 2005 .

Δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε άμεση αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο και μετά από την πλήρη δημιουργία φακέλου με τα στοιχεία από την λειτουργία του αεροδρομίου και των προβλημάτων που δημιουργεί στους κατοίκους θα τον καταθέσει στον Επίτροπο περιβάλλοντος , με το ερώτημα της ανάγκης για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας για την μη συμμόρφωσή της στην Ευρωπαϊκή Οδηγία για τον θόρυβο .

Τέλος , τόνισε την ανάγκη δράσης της Δημοτικής Αρχής παράλληλα με τους συλλόγους των κατοίκων του Δήμου για την άμεση συμμόρφωση της λειτουργίας του αεροδρομίου , με τους ισχύοντες νόμους της Ελλάδας και της μη απογείωσης των αεροπλάνων πάνω από το κέντρο της πόλης της Αρτέμιδας .

• Συνέντευξη τύπου προς τους δημοσιογράφους του τοπικού και περιφερειακού τύπου και των διαχειριστών Blog ειδησεογραφικού περιεχομένου της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων .

Που θα τη βρείτε

Η Φωτό Μου
Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα
Διανέμεται στους εξής Δήμους: Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας
Προβολή πλήρους προφίλ

Πρωτοσέλιδα