Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε

Αναγνώστες

Copyright Apopsinews.blogspot.com. Από το Blogger.
Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ «ΓΑΛΙΛΑΙΑ»

Η ευρεία επαφή μας με τον ανθρώπινο πόνο, η ανάγκη ανακούφισης των ογκολογικών ασθενών, η απουσία αντίστοιχων φορέων και η συναίσθησή μας ότι το πρόβλημα των ασθενών είναι και δικό μας, μας οδήγησαν στην απόφαση να δημιουργήσουμε τη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ».

Πυξίδα των προσπαθειών μας είναι ο άνθρωπος που πάσχει. Σκοπός μας είναι να ανακουφίσουμε τον πόνο, να αγκαλιάσουμε τη δυσκολία, να μοιραστούμε το βάρος με τον ασθενή και την οικογένειά του και να συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατό μέσο.

Σε συνεργασία με το μεγαλύτερο αντικαρκινικό ίδρυμα στη χώρα, το Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας» θέσαμε σε λειτουργία την παροχή ανακουφιστικής φροντίδας στο σπίτι, σε ασθενείς του νοσοκομείου που διαμένουν στην περιοχή των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.

Η διαδρομή όμως δεν τελειώνει εδώ. Όραμά μας είναι η δημιουργία Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας. Στον χώρο αυτόν ευελπιστούμε να προσφέρουμε ολιστική φροντίδα δίνοντας στον ασθενή τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στα προγράμματα κατ’ οίκον φροντίδας, ημερήσιας φροντίδας και φιλοξενίας.

Ο ενθουσιασμός μας, η πίστη και η αγάπη μας επιτρέπουν να ελπίζουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια μικρή σπίθα, τον πρώτο βασικό πυρήνα, για να εκπληρώσουμε το όραμά μας».



† Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

Νικόλαος

Που θα τη βρείτε

Η Φωτό Μου
Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα
Διανέμεται στους εξής Δήμους: Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας
Προβολή πλήρους προφίλ

Πρωτοσέλιδα