Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε

Αναγνώστες

Copyright Apopsinews.blogspot.com. Από το Blogger.
Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Νικητές και νικημένοι!!!

Η Αυλαία των εκλογών της 14ης Νοεμβρίου έπεσε. Σε όλους τους διευρυμένους καλλικρατικούς δήμους υπάρχουν νικητές και νικημένοι. Κατά την κρίση μου η μεγάλη χαμένη είναι τοπική αυτοδιοίκηση. Οι πολίτες με την αποχή τους αμφισβήτησαν τον Καλλικράτη, δεν συμμετείχαν στις διαδικασίες, οι οποίες όμως είναι απαραίτητες για να λειτουργήσει ο καλλικρατικός σχεδιασμός. Μεταθέτονται σοβαρές αρμοδιότητες της δημόσιας διοίκησης στην τοπική αυτοδιοίκηση (Πολεοδομικός σχεδιασμός, ΦΠΑ, Δημόσια Έσοδα) και η συμμετοχή των πολιτών είναι άκρως απαραίτητη. Δεν είναι δυνατόν, εξαιτίας του Καλλικράτη να δίνονται νέες αυξημένες «εντολές» σε τοπικούς άρχοντες και αυτοί να μην έχουν την νομιμοποίηση της πλειοψηφίας.
Πρέπει όλοι μαζί να συνειδητοποιήσουμε ότι σε αυτή την αναμέτρηση δεν υπήρξαν νικητές και χαμένοι. Υπάρχουν μόνο στρατιώτες σε έναν δύσκολο αγώνα, αγώνα με διαφάνεια, με εντιμότητα, με διάθεση προσφοράς στον πολίτη. Όλα αυτά οδηγούν σε ένα αποτέλεσμα, την βελτίωση της ποιότητας της ζωής του και την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων του. Δεν πρέπει να αφήσουμε να σβήσει η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Πρέπει όλοι μαζί νικητές και νικημένοι να αγωνιστούμε ώστε να αντεπεξέλθουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την δύσκολη συγκυρία που διανύουμε .


Η εφημερίδα μας ανεξάρτητη, αποκαλυπτική, αδέσμευτη και αφοσιωμένη στο πλευρό των πολιτών, υπερβαίνει τους πολιτικούς διαχωρισμούς, απορρίπτει κάθε πολιτική και κομματική στέγη και έχοντας ως στόχο τη συνεργασία όλων των ενεργών πολιτών είναι σε θέση να ασκήσει αμερόληπτα τον ρόλο της, στηρίζοντας κάθε θετική προσπάθεια και πρωτοβουλία που λαμβάνεται προς όφελος του πολίτη, χωρίς να διστάσει με ήθος και πολιτικό λόγο να σταθεί απέναντι σε οτιδήποτε βλάπτει τα συμφέροντα της πόλης και των κατοίκων της.

Η εφημερίδα και οι συνεργάτες της εύχονται ολόψυχα καλή επιτυχία στους νεοεκλεγείς δημάρχους ευχόμενη να ενεργούν πάντα χωρίς εξαρτήσεις και ιδεολογικά στεγανά, με διαφάνεια και εντιμότητα.

                                                                                                                              Αναστασία Καρνέση

Που θα τη βρείτε

Η Φωτό Μου
Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα
Διανέμεται στους εξής Δήμους: Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας
Προβολή πλήρους προφίλ

Πρωτοσέλιδα