Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε

Αναγνώστες

Copyright Apopsinews.blogspot.com. Από το Blogger.
Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Συνέντευξη με τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου κ. Παν. Τουτσίδη

……. «Εάν υπάρξει ένας κατάλληλα συγκροτημένος συνδυασμός που να εκφράζει και να καλύπτει ουσιαστικά τόσο την πόλη μας όσο και τις δικές μου ιδεολογίες και πεποιθήσεις, τότε σίγουρα θα είμαι ένας από αυτούς που θα ασχοληθώ και θα αναλώσω τον εαυτό μου για το συμφέρον του συνενώμενου Δήμου. Πιστεύω ότι θα υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες που χρειάζονται όμως ικανούς ανθρώπους χωρίς υστεροβουλίες και προσωπικά συμφέροντα…..»


Με τα λόγια αυτά έκλεισε η συζήτηση που είχα την τιμή να φιλοξενήσω στην Άποψη ένα έμπειρο και ικανό πολιτικό φορέα της πόλης τον κ. Παναγιώτη Τουτσίδη, Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Αρτέμιδος.

Η συζήτηση μας παρατίθεται στη συνέχεια και πολλές και ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις.



-Κύριε Τουτσίδη κατ΄ αρχήν προτού εισέλθουμε σε επιμέρους θέματα θα ήθελα να θίξουμε τα θέματα που προέκυψαν από το Δημ. Συμβούλιο της 17ης Ιουνίου και που φαντάζομαι πολλοί δημότες θα ήθελαν να γνωρίζουν.



- κ. Γλαβά χαίρομαι που με φιλοξενείτε στην εφημερίδα σας και πολύ περισσότερο που μπαίνουμε κατευθείαν στην ουσία των θεμάτων. Σχετικά με το συγκεκριμένο Δημ. Συμβούλιο θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις: Όσον αφορά την εξόφληση υπολοίπου 15ης εντολής του έργου «Οδοποιία Β΄» του Δήμου Αρτέμιδος ποσού 76.981,18 €, που έγιναν για καθυστερήσεις εργασιών της ύδρευσης στην 13η ΠΕ. Δεν υπήρξε έγκριση από το Δημ. Συμβούλιο αποπληρωμής παρ΄ όλες τις αμφότερες προσπάθειες από την πλευρά του Δημάρχου και την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης του κ. Κασίμη και κάποιων δημ. Συμβούλων της συμπολίτευσης, με αποτέλεσμα πιθανής δικαστικής διαμάχης η οποία θα επιφέρει ζημία στο Δήμο εφόσον υπάρξει ευνοϊκή απόφαση ρύθμισης μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Πιστεύω σύντομα θα επανέλθει το θέμα στο Δ.Σ. με νέα στοιχεία.

Ένα άλλο θέμα προς επισήμανση ήταν η έγκριση υπ’αριθ.19/2010 μελέτης «Κατασκευή οδών στις 14 Πολεοδομικές Ενότητες του Δήμου Αρτέμιδος» που ενώ υπήρξε ομόφωνη έγκριση όλων των πλευρών κάποιοι δημ. Σύμβουλοι της συμπολίτευσης ζήτησαν αναβολή με την αιτιολογία ότι η απόφασή τους αυτή γίνεται με σκοπό την επανεξέταση των δρόμων που πρέπει να ασφαλτοστρωθούν. Επίσης στο θέμα των δύο μετατάξεων δεν υπήρξε η έγκριση από το Δημ. Συμβούλιο τώρα. γιατί μπορεί να υπάρξει κάλυψη είτε από δημότες της Αρτέμιδας ή των Σπάτων. Βέβαια, οι αναγνώστες-δημότες της εφημερίδας σας θα αναρωτιούνται γιατί γίνονται οι συγκεκριμένες διευκρινήσεις και θα ήθελα να τονίσω ότι ως πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου προσπαθώ και αγωνίζομαι χωρίς υστεροβουλία και προσωπικά συμφέροντα και πιστεύω ότι έτσι πρέπει να δρουν όλοι όσοι βρίσκονται στο πολιτικό βήμα αυτού του δήμου.



- Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που μας τονίσατε παραπάνω αλλά θα ήθελα να μας διευκρινίσετε για το ποιος είναι ο απολογισμός της μέχρι τώρα θητείας σας.



- Αγωνίστηκα και πιστεύω ότι κατόρθωσα να υπάρξει μια ουσιαστική αναβάθμιση του θεσμού του Δημ. Συμβουλίου, έχοντας ως αποτέλεσμα την ομοφωνία ψήφισης του μεγαλύτερου ποσοστού των αποφάσεων (75%) τόσο από την συμπολίτευση όσο και από την αντιπολίτευση. Βέβαια υπήρξαν και εντάσεις και διαξιφισμοί, αλλά είναι μια υγιής αντίδραση σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον που όμως στο τέλος πρυτάνευε η σύνεση και η συνεργασία.



- Θα ήθελα να εκτός των άλλων, κατέχοντας την θέση ενεργού μέλους της Δημ. Αρχής να μας πείτε αν ο μέχρι τώρα χειρισμός της για την αναβάθμιση του Δήμου μας ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας και σας έχει αφήσει ικανοποιημένο.



- κ. Γλαβά θα προσπαθήσω εν συντομία να θίξω τομείς στους οποίους συμβάλλαμε αποτελεσματικά στην ανάπτυξή τους χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως σε κάποια θέματα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα.

Ειδικότερα στο χώρο της παιδείας υπήρξε μια προσπάθεια προσωρινής λύσης στέγασης όχι ιδιαίτερα ευνοϊκής για τα παιδιά μας αλλά αισιοδοξούμε ότι τώρα με τις νέες ρυθμίσεις του Καλλικράτη θα υπάρξουν αποτελεσματικές λύσεις που θα αποτρέπουν τις προχειρότητες και την γραφειοκρατία ώστε να μπορούμε να μιλάμε για εκσυγχρονισμό και δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων όπως του 3ου Δημοτικού. Ήδη έγινε γνωστό σε όλους η έγκριση δημιουργίας νέου παιδικού σταθμού με την συνεργασία και την συγχρηματοδότηση της Νομαρχίας Αν.Αττικής, ο οποίος θα ανεγερθεί σε χώρο του Δήμου και θα ανήκει στον Δήμο Αρτέμιδος.

Στον τομέα του αθλητισμού παρ΄ όλες τις δυσκολίες των οικονομικών καταστάσεων που επικρατούν δώσαμε την ανάλογη οικονομική ενίσχυση στον ΑΟ Άρτεμις και περιμένουμε στους προσεχείς μήνες να τοποθετηθεί ο χλωροτάπητας στο γήπεδο, το ίδιο συνέβη όσον αφορά την οικονομική ενίσχυση, και στο Ν.Ο.Λ. καθώς επίσης πιστεύουμε ότι μέχρι τέλους του έτους να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί το κλειστό Δημ. Γυμναστήριο.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον Δήμο Σπάτων και ενόψει του Καλλικράτη αισιοδοξούμε πως θα δημιουργηθούν καλύτερες υποδομές στο χώρο του αθλητισμού για τα παιδιά μας.

Στον τομέα της υγείας οι προσπάθειές μας επικεντρώθηκαν στην δημιουργία υποκαταστήματος ΙΚΑ στον Δήμο μας και αναμένουμε την άμεση λειτουργία του. Επίσης ένα θετικό βήμα που έγινε για την καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης είναι η λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου στο Δήμο μας.

Η Δημοτική Συγκοινωνία ήταν ένας από τους βασικούς στόχους μας που επιτεύχθηκε και ευελπιστούμε να εκσυγχρονιστεί ακόμη περισσότερο με την ήδη προγραμματισμένη αγορά δύο ακόμη μίνι bus.

Η ασφάλεια του Δήμου μας και των δημοτικών της κτιρίων όπως σχολεία, Δημαρχείο, Εκκλησίες, γειτονιές ενισχύθηκε με την υπογραφή συνεργασίας με ιδιωτική υπηρεσία φύλαξης με δύο περιπολικά που φυλάσσουν τις περιοχές από τις 10:00 μ.μ. έως 06:00 π.μ. Όπως ήδη αντιλαμβάνεστε η ενίσχυση της Ελ. Αστυνομίας από το πρόγραμμα περιπολίας ΔΙΑΣ σε συνδυασμό με την δημοτική Αστυνομία που περιμένουμε να επανδρωθεί με δύο ακόμη περιπολικά και προσωπικό θωρακίζουν την ασφάλεια της πόλης μας ακόμη περισσότερο. Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά υπάρχει φύλαξη στο χώρο του Λιμανιού κατά την διάρκεια της νύχτας. Σχετικά με το Λιμάνι αξίζει να αναφέρουμε πως στην αρχή της θητείας έγινε εκβάθυνση και τώρα μελέτη ηλεκτροφωτισμού και προχωρούμε στην αποκατάσταση της κατεστραμμένης προβλήτας. Στόχος μας και στόχος της νέας δημοτικής αρχής θα πρέπει να είναι η νομιμοποίηση του λιμανιού.

Ολοκληρώνονται οι μελέτες για την ανάπτυξη του χώρου που βρίσκεται στο Εκκλησάκι του Αγ. Σπυρίδωνα καθώς και τα κτίρια δίπλα από αυτό από τα ΣΑΤΑ όπως και την ανάπτυξη στις δύο πλατείες του Δήμου μας στην πλατεία της Αγ. Μαρίνας και της Ελ. Βενιζέλου. Ο Δήμος μας απέκτησε 20 στρέμματα που βρίσκονται στην τοποθεσία των κατασκηνώσεων της Χρυσής Ακτής και εξετάζεται η χρησιμοποίησή τους και η εκμετάλλευσή τους ως χώροι πρασίνου, αθλητικών εγκαταστάσεων κλπ.

Στον τομέα της ύδρευσης έγινε θεαματική βελτίωση και μείωση των διαρροών από συντήρηση και αντικατάσταση αγωγών του δικτύου (γλιτώσαμε περίπου 1.000.000 κυβικά από διαρροές) στόχος μας είναι η σταδιακή αντικατάσταση και του υπολοίπου δικτύου. Αξίζει να αναφέρουμε πως από τις συστηματικές μετρήσεις που γίνονται από την Νομαρχία και από τον Δήμο τα δείγματα έδειξαν πως η ποιότητα του νερού είναι πολύ καλή. Μετά από σκόπιμα δημοσιεύματα περί ακαταλληλότητας του νερού από γνωστή εταιρεία φίλτρων στάλθηκαν δείγματα και στο Πανεπιστήμιο Πατρών που θεωρείται από τα καλύτερα στην Ελλάδα οι οποίοι μας απάντησαν ακριβώς το ίδιο. Επίσης για πρώτη φορά έγινε περίφραξη των δεξαμενών.

Είμαστε σε στενή συνεργασία με τον ΣΕΒΕΑ με σκοπό την περαιτέρω και ουσιαστική ανάπτυξη της εμπορικής ζώνης του κέντρου του δήμου αλλά και την ανάπτυξη της παραλίας μας με σκοπό να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για τουριστικές δραστηριότητες και ενίσχυση της αγοράς.

Γίνονται προσπάθειες συμβιβασμού με το γραφείο που είχε αναλάβει τις πράξεις εφαρμογής με σκοπό να κρατήσει κάποιες γειτονιές ώστε να υλοποιηθούν και άλλες να δοθούν σε άλλα γραφεία μελετών.

Όσον αφορά την λειτουργία του Αεροδρομίου στην πόλη μας, το γεγονός της επιβάρυνσης είναι φανερό σε όλους και βασική μας επιδίωξη είναι να συμμορφωθεί η διοίκηση του Αεροδρομίου και να σεβαστεί την πόλη μας και τους κατοίκους της (απαγόρευση βραδινών πτήσεων και μείωση θορύβου) ώστε να σταματήσει η επιβάρυνση του περιβάλλοντος και του Δήμου. Για πρώτη φορά υπάρχει έγγραφη απάντηση τόσο από το Αεροδρόμιο όσο και από την Υ.Π.Α. που δεσμεύονται ότι θα τηρήσουν τα αιτήματα του Δήμου (ομόφωνη απόφαση Δ.Σ.) και βέβαια η προσπάθεια συνεχίζεται.

Σχετικά με το ΚΕΛ είμαστε κάθετα αρνητικοί με την κατάληξη των λυμάτων στην θάλασσά μας και θα αγωνιστούμε δυναμικά για την κατασκευή και λειτουργία σύγχρονου αποχετευτικού συστήματος που σε καμία περίπτωση δεν θα επιβαρύνει τον Δήμο μας και τον φυσικό του πλούτο, εδώ λοιπόν τα νέα είναι καλά. Μιλάμε για τριτοβάθμια επεξεργασία της ύλης και επαναχρησιμοποίηση του νερού.



- κ. Τουτσίδη θεωρώ ότι με όσα ειπώθηκαν καλύψατε κατά κύριο λόγο τις θέσεις σας για όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα στο Δήμο μας χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι οι απαιτήσεις των δημοτών έχουν καλυφθεί πλήρως, αλλά θα ήθελα να επισημάνω ότι η εφημερίδα μας θεωρεί απαραίτητο να προβάλλει και να δίνει το βήμα σε ανθρώπους που αναγνωρίζουν τα θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα των προσπαθειών και συνεχίζουν να αγωνίζονται για το συμφέρον της πόλης μας. Ο αντίλογος πρέπει πάντα να υπάρχει για να γίνεται το έναυσμα σε αποτελεσματικές λύσεις.

Που θα τη βρείτε

Η Φωτό Μου
Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα
Διανέμεται στους εξής Δήμους: Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας
Προβολή πλήρους προφίλ

Πρωτοσέλιδα