Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε

Αναγνώστες

Copyright Apopsinews.blogspot.com. Από το Blogger.
Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΡΟΣ: -ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΚΙΚΑ

- κ.κ. ΜΕΛΗ ΤΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

ΚΟΙΝ.: -ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

κ. ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΡΚΟΥ

Ημερομηνία: 14-03-2011



ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ



ΣΧΕΤ.: α. Νόμος 3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ)

β. Νόμος 3463/2006 (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ)

γ. Νόμος 2690/1999 ( ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ)

δ. Εγκύκλιος ΥΠΕΚΑ αρ.49 αρ.πρωτ.74572 από 29-12-2010

ε. Απόφαση υπ. αριθμό 01/2011 Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας

Σπάτων





Τα μέλη του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων, ομόφωνα αποφασίσαμε για την αποστολή της παρούσας επιστολής διαμαρτυρίας, η οποία θα παρακαλούσαμε να εκφωνηθεί από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την συνεδρίαση της 14ης Μαρτίου 2011.
Όπως όλοι γνωρίζουμε η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των Δήμων καθώς και των ορίων τους, επέβαλε τον επανασχεδιασμό του συστήματος τοπικής διακυβέρνησης και την δημιουργία αιρετών Οργάνων ενδοδημοτικής αποκέντρωσης, ώστε να διασφαλίζεται τόσο η μέριμνα για τα ιδιαίτερα τοπικά συμφέροντα του Δήμου, όσο και η εκ του σύνεγγυς διεύθυνση σημαντικών για τους δημότες υπηρεσιών. Ένα από τα όργανα αυτά, είναι τα Συμβούλια Δημοτικών Κοινοτήτων.
Ο ρόλος του Προέδρου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας και του ιδίου του Συμβουλίου, είναι κομβικός, καθώς αποτελούν όχι μόνο το θεσμικό κρίκο διασύνδεσης της γειτονιάς και της Δημοτικής Κοινότητας με τις διαδικασίες διαμόρφωσης των βασικών πολιτικών επιλογών του Δήμου, αλλά κυρίως τον βασικό εκφραστή και θεμελιωτή του αναπτυξιακού οράματος της περιοχής.
Από την αρχή της θητείας μας ως Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε στην πράξη την συμβουλή του Αξιότιμου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου κατά την τελετή ορκωμοσίας των Δημοτικών Αρχών, « ότι για μια χρηστή Διοίκηση η συμπολίτευση πρέπει να λειτουργεί ως αντιπολίτευση και η αντιπολίτευση ως συμπολίτευση » και λειτουργώντας σαν ένα σύνολο σκεπτόμενοι μόνο το καλό της πόλης των Σπάτων και των συμπολιτών μας, σηκώσαμε τα ‘μανίκια’ για να αρχίσουμε δουλειά.
Κατά την διάρκεια των πρώτων εκατό (100) ημερών της λειτουργίας μας, διαπιστώσαμε ελπίζουμε όχι εσκεμμένα, μια πλήρη απαξίωση του ρόλου μας. Δεχτήκαμε λεκτικές αμφισβητήσεις από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, προερχόμενα από όλες τις παρατάξεις και παρά τις συνεχείς προσπάθειες του Προέδρου μας και του συνόλου των μελών του Συμβουλίου μας, παραμείναμε αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα χωρίς έργο και βοήθεια.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της στάσης αυτής αποτελεί η πρόταση για λήψη απόφασης κατασκευής “Μονάδας Αναψυχής Σπάτων”, που αποτελεί το δεύτερο θέμα της αποψινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για την οποία δεν είχαμε καμία ενημέρωση, παρόλο που πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αφορά τα Σπάτα!
Για τη κατάσταση αυτή δεν έχει ευθύνη μόνο η Δημοτική Αρχή, αλλά το σύνολο των Δημοτικών Παρατάξεων, καθώς δεν μεριμνούν για την λειτουργία του Συμβουλίου μας. Ως εκ τούτου:
- Ζητάμε την διατύπωση γνώμης- πρότασης από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας και το Συμβούλιο μας, για την ιεράρχηση των δράσεων για την πόλη μας!
- Ζητάμε την διατύπωση γνώμης- πρότασης, για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη μας, πριν την συζήτηση – ψήφισης τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και την έγγραφη αιτιολόγηση στην περίπτωση απόρριψης της γνώμης- πρότασής μας. Ας ξεκινήσουμε από την έγγραφη αιτιολόγηση της απόρριψης της ομόφωνης απόφασής μας, για τον ορισμό του Προέδρου μας σε επιτροπή, ενώ προβλέπεται στο εδάφιο 5 του άρθρου 186 του Νόμου 3436/2006, που χρησιμοποιήθηκε ως νομολογία στην εισήγηση του εν λόγω θέματος!
 Ζητάμε την πλήρη ηθική, οικονομική και υλικοτεχνική στήριξη του Προέδρου μας στο δύσκολο έργο του, καθώς και την εκχώρηση από τον Δήμαρχο όλων των αποφασιστικών αρμοδιοτήτων, που κρίνει ότι είναι απαραίτητες για την εκτέλεση του εν λόγω έργου!
 Ζητάμε να μας εκχωρηθούν συγκεκριμένες αποφασιστικές αρμοδιότητες από το Δημοτικό Συμβούλιο!
- Ζητάμε την διεξαγωγή εντός των επόμενων ημερών ειδικής ημερίδας, με την συμμετοχή του κ. Δημάρχου, κ. Αντιδημάρχων, κ. Αρχηγών Δημοτικών Παρατάξεων, Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων, για την διεξοδική συζήτηση των προβλημάτων του Συμβουλίου μας και λήψη αποφάσεων
Από τα προαναφερόμενα αντιλαμβάνεστε, ότι δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από ότι προβλέπει η νομολογία, για την λειτουργία- αρμοδιότητες μας ως Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας.
Τελειώνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε, ότι κανένα από τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων, δεν είχε οποιαδήποτε προηγούμενη σχέση με την Πολιτική και τα Δημοτικά.. Είμαστε ένα σύνολο ανθρώπων που με εντιμότητα και όραμα θέλουμε να βοηθήσουμε την πόλη μας. Μια πορεία μεγάλη και επίμονη για ΌΛΟΥΣ ΜΑΣ!
Δεν πρόκειται να υποβάλουμε παραίτηση, όπως άκομψα, το λιγότερο, ανέφερε στην συνεδρίαση της 10-03-2011 Δημοτικός Σύμβουλος, ακούγοντας τις επισημάνσεις του Προέδρου μας!
Αναγνωρίζουμε ότι η εφαρμογή του σχεδίου του Καλλικράτη αποτελεί μια νέα πραγματικότητα, αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα διοικητικά και διαδικαστικά προβλήματα που ανακύπτουν από αυτή και που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών οργάνων, δηλώνουμε ωστόσο ότι το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων-Λούτσας δεν πρόκειται να παραμείνει αδρανές στοιχείο στα τοπικά δρώμενα.


Με εκτίμηση

Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων
Γιαννάτος Σωτήριος Πρόεδρος
Τσούρης Παντελής Αντιπρόεδρος
Γκίκα Μαρία
Γκίκα Ελένη
Στάμου Βασίλειος
Λουκάς Αθανάσιος
Βούλγαρης Άγγελος
Μάρκου Κωνσταντίνος
Τούντα Μαρία
Μαργέτης Βασίλειος
Φράγκου Ελένη

Που θα τη βρείτε

Η Φωτό Μου
Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα
Διανέμεται στους εξής Δήμους: Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας
Προβολή πλήρους προφίλ

Πρωτοσέλιδα