Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε

Αναγνώστες

Copyright Apopsinews.blogspot.com. Από το Blogger.
Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

Δ/νση: Δρόμος 71ος (5η ΠΕ), αριθμός 11, Τ.Κ. 190 16, Αρτέμιδα – Τηλ/Fax. 2294083692

κιν. 6977 609220 – Email: ekema@vodafone.net.gr



Με αφορμή τις τελευταίες διεργασίες και συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο Σπάτων – Αρτέμιδος και εν συνεχεία της συνεδρίασης στις 21.3.2011, για το θέμα του Βιολογικού καθαρισμού, ο «ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ» δηλώνει τα παρακάτω:



Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί καθήκον κάθε ενός από εμάς σύμφωνα με τη σχετική συνταγματική επιταγή (άρθρο 24).

Δυο δεκαετίες τώρα η Πολιτεία και οι δημοτικές αρχές έχουν δείξει την αδυναμία και ανεπάρκειά τους να συζητήσουν αξιόπιστα τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους πολίτες, σχεδιάζοντας μαζί τους ένα αξιόπιστο έργο, εν συνεχεία κατασκευάζοντας και λειτουργώντας σύγχρονα κέντρα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων (βιολογικούς καθαρισμούς) στην Ανατολική Αττική, αξιοποιώντας τις πλέον προηγμένες επιστημονικά και τεχνολογικά μεθόδους.

Αιτία αυτής της εξέλιξης είναι οι μικρές και μεγάλες σκοπιμότητες των Κυβερνήσεων και των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών, που με τη στάση τους δείχνουν πόσο μακριά βρίσκονται από τους πολίτες και με πόσο υποβαθμισμένο και ελλειμματικό τρόπο αντιμετωπίζουν τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, αφού γι’ αυτό επιφυλάσσουν πάντα καθυστερήσεις, μικροπολιτικές πρακτικές, πρόχειρες, φθηνές - ξεπερασμένες μεθόδους και τεχνολογίες.

Οι ευθύνες της τοπικής αυτοδιοίκησης (των πρώην Δήμων Αρτέμιδος και Σπάτων) ιδίως από το 2003 έως σήμερα είναι μεγάλες, αφού λόγω της ανεπάρκειάς της φθάσαμε (αν εξαιρέσουμε την παρεμπόδιση του σχεδίου 2003, χωρίς όμως επεξεργασία λύσης) στον υφιστάμενο απαράδεκτο σχεδιασμό που ΕΓΙΝΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗ «ΣΥΝΔΡΟΜΗ» ΤΗΣ το 2006 και εγκρίθηκε στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον» το 2007 (με κωδ. έγκρισης και της Ε.Ε: 2007GR161Ρ0005), το 2007

[Επ’ αυτού του ντοκουμέντου (το οποίο παρουσιάσαμε στο πρώην Δημ. Συμβούλιο Αρτέμιδος 19.4.2010 και δημοσιεύσαμε στις 7.5.2010) γιατί άραγε σιωπούν οι δραστήριοί μας αιρετοί – δημοτικοί σύμβουλοι, «οικολόγοι», και «ευαίσθητοι» εκπρόσωποι συλλόγων της περιοχής;].

Έχοντας ως Όμιλος Προβληματισμού αντιδράσει τεκμηριωμένα και επί της ουσίας, από το 2006, όταν οι περισσότεροι άλλοι σιωπούσαν για τον από τότε και επανεμφανιζόμενο σήμερα σχεδιασμό του ΚΕΛ Β. Μεσογείων (βλ. ανοικτή εκδήλωσή μας στις 4.8.2006), αναμένουμε από τη νέα Δημοτική Αρχή Σπάτων – Αρτέμιδος να απεμπλακεί από τακτικές του παρελθόντος, αποφεύγοντας «κραυγές» και επιδιώξεις προσωπικής εκμετάλλευσης του προβλήματος από παράγοντες και παραγοντίσκους.



Η από 4.8.2006 εκδήλωση – αντίδραση του Ο.Π.Α., ενάντια στον από τότε μεθοδευμένο σχεδιασμό του ΚΕΛ (Βιολογικού καθαρισμού) που στη συνέχεια εγκρίθηκε το 2007 (αριθ. έγκρισης έργου: 2007GR161Ρ0005) και σήμερα (μετά από τέσσερα χρόνια σιωπής των αρμοδίων) , επαναφέρεται με τις γνωστές διαδικασίες στο προσκήνιο

Αναμένουμε ως «Όμιλος Προβληματισμού για την Αρτέμιδα και τα Σπάτα» να κληθούμε στη θεσμοθετημένη με το άρθρο 76 του Ν. 3852/2010 και με καθυστέρηση συγκροτηθείσα Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, για ουσιαστικό διάλογο, χωρίς τις συνήθεις πρακτικές εντυπωσιασμού, γύρω από το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού, αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά, μέσα από συνθήκες ανοικτού διαλόγου, διαφάνειας και νομιμότητας, τις δυνατότητες που υπάρχουν και τις ευκαιρίες που έχουν χαθεί για ένα περιβαλλοντικά άρτιο και ασφαλές έργο Βιολογικού καθαρισμού Σπάτων – Αρτέμιδος.

Αυτό γιατί σύμφωνα με την παρ. 2β του άρθρου 2 της Οδηγίας 2003/35/ΕΚ» περί συμμετοχής του κοινού σε σχέδια και προγράμματα: «…….β) το κοινό έχει το δικαίωμα να διατυπώνει παρατηρήσεις και γνώμες όταν όλες οι επιλογές είναι ακόμη δυνατές, πριν από τη λήψη των αποφάσεων επί των σχεδίων και προγραμμάτων ….».

• ΟΧΙ σε πρόχειρες λύσεις - ΝΑΙ σε σύγχρονο ΚΕΛ Σπάτων - Αρτέμιδος

• ΟΧΙ στο γιγάντιο ΚΕΛ Β. Μεσογείων

• ΟΧΙ στο λαϊκισμό

• ΟΛΑ στο φως

• Ουσιαστική Διαβούλευση με τους πολίτες (κοινό) και τους φορείς ΤΩΡΑ (πριν από τη λήψη οποιονδήποτε αποφάσεων όπως ορίζει η Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία) Αρτέμιδα, 27.3.2011

Που θα τη βρείτε

Η Φωτό Μου
Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα
Διανέμεται στους εξής Δήμους: Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας
Προβολή πλήρους προφίλ

Πρωτοσέλιδα