Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε

Αναγνώστες

Copyright Apopsinews.blogspot.com. Από το Blogger.
Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

''ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ: ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ Η' ΕΥΝΟΟΥΜΑΣΤΕ?''


Γράφουν οι μαθήτριες Λυκείου και νεαρές συντάκτριες της εφημερίδας μας Ελπίδα Ζαμπούφλου και Χριστίνα Ντίς

Σε μια κοινωνία που όλα έμμεσα ή άμεσα επιβάλλονται, παρά το δημοκρατικό πολίτευμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση για ακόμα μια φορά προσπαθεί να μας περάσει τα δικά της «θέλω». Ακούμε λοιπόν για μια καινοτομία στο χώρο της ανακύκλωσης, όπου μπορούν εύκολα να μας πιάσουν αδιάβαστους.

Η εξέλιξη έφτασε σε ένα σημείο που μας επιτρέπει πλέον να ανακυκλώνουμε και τα λύματα μας! Ο τρόπος επεξεργασίας των λυμάτων ονομάζεται Βιολογικός καθαρισμός και συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην διατήρηση της υγείας του περιβάλλοντος. Αυτή η μέθοδος βρίσκεται καθ’οδόν για την περιοχή μας. Επιτέλους έφτασε η ώρα να σταματήσει ο φαύλος κύκλος των αποχετεύσεων!

Η τεχνολογία πλησιάζει στο κόκαλο όμως η αναξιοπιστία της δεν την αφήνει να το φτάσει! Σε μια κοινωνικά παρακμιακή εποχή είναι αμφιλεγόμενη λοιπόν και η αποτελεσματικότητα του βιολογικού καθαρισμού. Επίσης παρά την τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων θα επιβαρυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας και θα αναδύεται μια δυσάρεστη οσμή, γεγονός που θα απωθεί μελλοντικές τουριστικές επισκέψεις στο δήμο μας. Το σημαντικότερο βέβαια είναι η οικονομική επιβάρυνση που θα υποστούν τα νοικοκυριά τα οποία θα υποβληθούν στη διαδικασία. Τόσο τα αποχετευτικά τέλη τα οποία θα ξεπερνούν το κόστος εκκένωσης βόθρου και θα επιβαρύνουν το λογαριασμό του νερού όσο και ο ακριβός εξοπλισμός που δεν θα χρηματοδοτείται από τους αρμόδιους φορείς θα επιβαρύνει την κάθε κατοικία. Ας μην ξεχνάμε όμως πως θα είναι τριτοβάθμιος ο καθαρισμός αλλά και πως θα έχει μια εντυπωσιακή διακόσμηση...

Επειδή όμως αυτή η μεταρρύθμιση μας αγγίζει άμεσα ως κατοίκους αυτής της πόλης και ειδικά ως νέους, οφείλουμε να παραθέσουμε τις ανησυχίες μας! Δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να παραβιαστεί η αγνότητα της θάλασσας και να χαθεί η ομορφιά που στολίζει την πόλη μας. Θα ήταν κάτι αποτρόπαιο και θα θεωρηθεί απ' την πλειονότητα μια αδιάφορη πράξη ενάντια στους πολίτες οι οποίοι σε περίοδο κρίσης θα αναγκαστούν να καταβάλουν υπέρογκα ποσά. Θα γίνει σφετερισμός της αγνότητας της θάλασσας, της ίδιας της θάλασσας που απολαμβάνουμε τα καλοκαίρια, χωρίς ανησυχίες μολύνσεων διότι από οποιαδήποτε επεξεργασία και αν τεθούν τα λύματα, η ιδέα των λυμάτων δεν αποξενώνεται εύκολα.

Εν κατακλείδι παρατηρούμε πως η υπόθεση βιολογικός έχει ακόμα πολλά θολά σημεία και η έλλειψη ενημέρωσης αγγίζει τα όρια του απόλυτου. Αξίζει τελικά να ασπαζόμαστε τον τίτλο της δημοκρατίας;...Πάντως, η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει...


Που θα τη βρείτε

Η Φωτό Μου
Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα
Διανέμεται στους εξής Δήμους: Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας
Προβολή πλήρους προφίλ

Πρωτοσέλιδα