Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε

Αναγνώστες

Copyright Apopsinews.blogspot.com. Από το Blogger.
Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ξέρετε γιατί αλλάζει δύο φορές τον χρόνο η ώρα;

Ξέρετε γιατί αλλάζει δύο φορές τον χρόνο η ώρα; Είναι ευκαιρία να μάθουμε μιας και σε λίγη ώρα θα αλλάξουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά.




Ένας από τους βασικούς λόγους που γίνεται αυτή η αλλαγή είναι κυρίως για την καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας προκειμένου να εξοικονομηθεί ενέργεια.



Ένα από κυριότερα πλεονεκτήματα της χρήσης του μέτρου της θερινής ώρας είναι εξοικονόμηση ενέργειας κυρίως γιατί τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε συνολικά 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον ήλιο.



Η αλλαγή της ώρας είναι και ιστορικά τεκμηριωμένη από τα εξής γεγονότα:

.

Η πρώτη αναφορά που υπάρχει για χρησιμοποίηση της θερινής ώρας ήταν από τον Βενιαμίν Φραγκλίνο (Benjamin Franklin) σε ένα γράμμα του που δημοσιεύθηκε σε μία γαλλική εφημερίδα. Σε αυτό το γράμμα δεν υπάρχει αναφορά για αλλαγή της ώρας αλλά πρόταση να ξυπνούν οι άνθρωποι μία ώρα νωρίτερα! Η πρώτη φορά που προτάθηκε το ζήτημα σοβαρά ήταν από τον Γουίλιαμ Γουίλετ (William Willett) στο άρθρο του «Waste of Daylight» που δημοσιοποιήθηκε το 1907 αλλά τελικά δεν κατάφερε να πείσει την Βρετανική κυβέρνηση. Η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε η ιδέα ήταν από την γερμανική κυβέρνηση κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου από 30 Απριλίου ως 1η Οκτωβρίου του 1916. Λίγο μετά το Ηνωμένο Βασίλειο ακολούθησε εφαρμόζοντας την θερινή ώρα από 21 Μαΐου ως 1η Οκτωβρίου 1916. Αργότερα, στις 19 Μαρτίου του 1918, το Αμερικανικό Κογκρέσο καθιέρωσε την τυπική χρήση των χρονικών ζωνών και επισημοποίησε την αλλαγή της θερινής ώρας για όλον τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Το μέτρο αυτό όμως καταργήθηκε αμέσως, λόγω της δυσαρέσκειας του κόσμου.



Που θα τη βρείτε

Η Φωτό Μου
Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα
Διανέμεται στους εξής Δήμους: Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας
Προβολή πλήρους προφίλ

Πρωτοσέλιδα