Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε

Αναγνώστες

Copyright Apopsinews.blogspot.com. Από το Blogger.
Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Η συνεδρίαση έληξε με την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΠΑΤΩΝ «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΣΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Ε.Λ ΒΟΡΕΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ».

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Ε.Λ ΒΟΡΕΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ


στο ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ»

ΨΗΦΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΠΑΤΩΝ


Με πρωτοφανή σύνεση και υπευθυνότητα χειρίστηκε το νεοεκλεγέν Τοπικό Συμβούλιο Σπάτων το δεύτερο θέμα της συνεδρίασης «Συζήτηση και υποβολή προτάσεων για την χωροθέτηση του Κ.Ε.Λ του υπό διαμόρφωση αποχετευτικού δικτύου του Δήμου».



Ο Πρόεδρος και τα μέλη του συμβουλίου, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τους:

 Την σοβαρότητα του θέματος, τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων των θιγόμενων οικισμών.

 Την υποβάθμιση του Δήμου μας και γενικώς των Μεσογείων με την δημιουργία ενός τεράστιου Κ.Ε.Λ που θα εξυπηρετεί όχι μόνο το δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας άλλους και γύρω δήμους.

 Το γεγονός ότι η Αρτέμιδα κυριολεκτικά εγκλωβίζεται ανάμεσα σε δύο αγωγούς εκβολής, του Κ.Ε.Λ Κεντρικών Μεσογείων και του Κ.Ε.Λ Βορείων Μεσογείων (στις θέσεις «Χαμολιά» & ακρωτήρι «Βελάνι»» αντίστοιχα)



ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Ε.Λ ΒΟΡΕΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ στο ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ.



Στην συνεδρίαση ήταν παρόντες εκπρόσωποι των Συλλόγων των θιγόμενων περιοχών του «Ήμερου Πεύκου», «Αγ. Νικολάου», «Περιβολάκια», «Ομοσπονδίας Συλλόγων Αρτέμιδος», κρατώντας πλακατ με τα συνθήματα «ΟΧΙ Κ.Ε.Λ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ» «ΜΕΤΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ».



Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Παντελής Τσούρης πρότεινε να γίνει συζήτηση και να παρθεί απόφαση μόνο για την χωροθέτηση του Κ.Ε.Λ Βορείων Μεσογείων στο «Πλατύ Χωράφι». Γιατί υπάρχει μεν η μελέτη του κ. Ανδρεαδάκη, την οποίαν όμως ο κ. Σόλων Ζαρκανίτης δεν αποδέχεται. Για οποιαδήποτε λοιπόν άλλη θέση, οφείλει η Δημοτική Αρχή να κάνει δικής της μελέτη και να την φέρει στους συμβούλους, στους δημοτικούς συμβούλους και τους δημότες προς συζήτηση.

Την ίδια πρόταση για συζήτηση-απόφαση μόνο για την χωροθέτηση ή όχι του Κ.Ε.Λ Βορείων Μεσογείων στο «Πλατύ Χωράφι», έκαναν ο κ. Άγγελος Βούλγαρης. η κ. Ελένη Φράγκου οι οποίοι επίσης πρότειναν την δημιουργία ενός μικρού τοπικού βιολογικού, που θα εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες του δήμου.









Σε ψήφισμα το οποίο κατέθεσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Αρτέμιδος και αναγνώστηκε από την Γραμματέα της και Δημ. Σύμβουλο κα Άννα Ραφτοπούλου, τονίζει ότι ο βιολογικός θα πρέπει να είναι τοπικού χαρακτήρα, θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τον δήμο μας, θα είναι κλειστός, τριτοβάθμιος, με καθ’ ολοκληρία επαναχρησιμοποιήσιμο νερό και προβλεπόμενες εγκαταστάσεις για την διαχείριση λυματολάσπης….Δεν θα δεχτούμε Κ.Ε.Λ στο «Πλατύ Χωράφι».





ΟΧΙ στην χωροθέτηση του Κ.Ε.Λ στο «Πλατύ Χωράφι». Προέτρεψε τους Τοπικού Συμβούλους να ψηφίσουν ο πρόεδρος του «Ήμερου Πεύκου» κος Καρακλάς.



Όχι επίσης στην χωροθέτηση του ΚΕΛ στο «Πλατύ Χωράφι» δήλωσε και ο εκπρόσωπος του Συλογ. Αρτέμιδος Αγίου Νικολάου κ. Ηλίας Βλάχος με τοποθέτησή του.



«Όχι ΚΕΛ σε κατοικημένες περιοχές» άρα «Όχι στο Πλατύ Χωράφι», «όχι προτάσεις για εγκατάσταση ΚΕΛ σε προστατευμένες περιοχές Β3 «Αττικό Τοπίο», όπως Λακαθέλα ή Λίθι.», ήταν η θέση του κ. Γ. Παπαστεφάνου.



«Μπορεί να μοιάζουμε με Δον Κιχώτες, αλλά η θέση μας είναι απόλυτα «ΟΧΙ στο Πλατύ Χωράφι». Ήταν η τοποθέτηση του προέδρου των μηχανικών Αρτέμιδος κυρίου Νίκου Πασχαλινού, ο οποίος θεωρεί επιβεβλημένο να γίνει μια νέα μελέτη τοπικού Κ.Ε.Λ από την δημοτική αρχή. Οι μηχανικοί του Δήμου θα προσφέρουν την αρωγή τους αφιλοκερδώς. Για τον σκοπό αυτό πρότεινε και έγινε αποδεκτό από το τοπικό συμβούλιο, να ανοιχτεί κωδικός για την χρηματοδότησή του.



«Όχι στο «Πλατύ Χωράφι» – Όχι στην απαξίωση της Μεσόγειας γης – Όχι στον εγκλωβισμό της Αρτέμιδα ανάμεσα σε δύο αγωγούς – Δεν θα υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη»

Καθοριστικής σημασίας ήταν η τοποθέτηση της κας Χριστάνας Φράγκου, πρώην νομαρχιακή συμβούλου.

«Το κράτος δρομολογεί ενέργειες πάνω στην μελέτη του κ. Ανδρεαδάκη για το Κ.Ε.Λ των Βορείων Μεσογείων στο «Πλατύ Χωράφι». Το σχέδιο είναι η απαξίωση της Μεσόγειας γης. Μην ξεχνάτε ότι η Αρτέμιδα (με την χωροθέτηση του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι) παγιδεύεται ανάμεσα σε δύο αγωγούς, των Βορείων και Κεντρικών Μεσογείων. Μην ξεχνάτε ότι το Πλατύ Χωράφι, κοιλάδα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, διασχίζει ένας ποταμός, όχι ρέμα, για τον οποίον δεν προβλέπονται τα αναγκαία έργα διευθέτησης.

Όσο για τα «αντισταθμιστικά οφέλη», μήπως θα είναι σαν εκείνα του Διεθνούς Αεροδρομίου: Δύο δηλαδή αυτοκίνητα έναντι των λυμάτων που ρίχνει κάθε φορά που βρέχει και βγαίνουν στο Βουρβά, στην βορινή πύλη του Αεροδρομίου;»


Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η συνεδρίαση αυτή έγινε σχεδόν παράλληλα, με μία ώρα διαφορά, με την συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Αρτέμιδος.

Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!!

Που θα τη βρείτε

Η Φωτό Μου
Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα
Διανέμεται στους εξής Δήμους: Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας
Προβολή πλήρους προφίλ

Πρωτοσέλιδα