Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε

Αναγνώστες

Copyright Apopsinews.blogspot.com. Από το Blogger.
Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!! Όλα όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου στο καυτό Θέμα που αφορά το ΚΕΛ.


Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του κ. Κεχαγιόγλου (πρ. Δημάρχου) ασκώντας έντονη κριτική στον κ. Χριστόπουλο για την μη εύρεση της νέας μελέτης που αφορούσε το ΚΕΛ και που έγινε το 2010. Εμείς τελικά δεν καταλάβαμε γιατί για περίπου μία ώρα έπρεπε να ακούμε πού είναι ο Φάκελος σε ποιο συρτάρι, σε ποιο γραφείο και αν έπρεπε ο νυν Δήμαρχος να είναι ενήμερος…

-κ. Κεχαγιόγλου επιτρέψτε μας…. Εδώ σε προηγούμενα θέματα άνευ μεγάλης σημασίας διατυμπανίζατε ότι έχετε ενημερώσει τον Δήμαρχο για όλα τα θέματα, είναι δυνατόν τώρα για ένα τόσο σημαντικό θέμα να μην έχετε ενημερώσει ο ίδιος τον Δήμαρχο ή έστω τον αρμόδιο Υπάλληλο που είναι η προμελέτη, όταν πριν λίγες ημέρες είχατε κληθεί σε Δημαρχιακή Σύσκεψη για το εν λόγω Θέμα!!!

Η τοποθέτηση του πρ. Δημάρχου ήταν σαφής ΟΧΙ δημιουργία ΚΕΛ στο πλατύ χωράφι, ναι σε τοπικό ΚΕΛ με πρόβλεψη και του Πικερμίου (σύμφωνα με το πρότυπο της Μασσαλίας), άμεση μελέτη για την έγκριση χρηματοδότησης και για το

Πικέρμι αλλά και για το κόκκινο Λιμανάκι…

-Αλλά κανένας λόγος για τις εκτός σχεδίου περιοχές???

Ο κ. Κεχαγιόγλου επετέθη στον Γραμματέα και επικεφαλή της «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» για τις θέσεις που είχε δημοσιεύσει πριν από λίγες ημέρες «ΜΕΛΕΤΕΣ της ΟΚΑΣ» όπως ειπώθηκε.

-Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός πως ο κάτοικος της Ραφήνας κ. Γιάννου «οργισμένος?» που βρισκόταν στον χώρο του ΔΣ διέκοπτε την συνεδρία προκλητικά αποσυντονίζοντας την συζήτηση η οποία διεκόπη για μερικά λεπτά, παρ’αυτά, παρ’όλη την επέμβαση της Αστυνομίας δεν κατέστη δυνατή η αποχώρησή του.

Και επειδή ΚΑΠΟΙΟΙ βιάστηκαν να μιλήσουν για εμπλοκή της Αστυνομίας στο Δ.Σ. κατηγορώντας τον κ. Χριστόπουλο για ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ αρκεί να τους θυμίσουμε πως ο Δήμος Ραφήνας δεν έχει Δημοτική Αστυνομία για να βρίσκεται παρούσα στα Δ.Σ. Συνεπώς είναι υποχρέωση και καθήκον του Προέδρου να καλεί την Αστυνομία όταν παρακωλύεται η διεξαγωγή του, ιδίως όταν συζητιούνται τόσο σοβαρά θέματα.

Η σκυτάλη δόθηκε στον Αντιδήμαρχο κ. Βλαχάκη ο οποίος αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό και για την προμελέτη του 1998, αναφέρθηκε στην «νέα» μελέτη του 2003 την οποία και παρουσίασε στο σώμα και στο κοινό, η οποία είναι πιο ενημερωμένη χωρίς όμως να περιλαμβάνει το Πικέρμι και τον πραγματικό αριθμό των κατοίκων οι οποίοι με τα σημερινά δεδομένα ξεπερνούν τους 40.000 κατοίκους συνολικά. Συνεπώς συμφώνησε με την δημιουργία τοπικού ΚΕΛ όχι στο πλατύ χωράφι με μελέτη η οποία θα περιλαμβάνει το Πικέρμι και τις εκτός σχεδίου περιοχές με εύρεση 12 τουλάχιστον στρεμμάτων για την κατασκευή του (αν ο χώρος γύρω από το Νεκροταφείο που προτείνει δεν επαρκεί (είναι μόλις 7 στρέμματα) να γίνει αναγκαστική απαλλοτρίωση. Για τις δε εκτός σχεδίου περιοχές θα εγκατασταθούν compact βιολογικοί καθαρισμοί έχοντας ως μέριμνα την επαναχρησιμοποίηση του παραγόμενου νερού.

Τον λόγο πήρε ο κ. Τσαλαπατάνης ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Κεχαγιόγλου για προχειρότητα και λάθος χειρισμούς στο Θέμα του ΚΕΛ κατά την διάρκεια της θητείας του και υποστήριξε την δημιουργία τοπικού ΚΕΛ με κρατικά κονδύλια αλλά και την κατάργηση της ΕΥΔΑΠ.

Ο κ. Μερτύρης στην συνέχεια αναφέρθηκε στις πάγιες θέσεις της “ΟΙΚΟΠΟΛIΣ” για το θέμα του ΚΕΛ να ξεκινήσει δηλ από αύριο ο Δήμος τις απαραίτητες ενέργειες επικαιροποίησης και κατάθεσης μελέτης για τοπικό ΚΕΛ μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες που ορίζονται βάση των προγραμμάτων χρηματοδότησης 2.11 και 28 τονίζοντας ξεκάθαρα ότι οποιαδήποτε ολιγωρία ή αστοχία θα την επιβαρύνει αποκλειστικά.

-Και για να μην ξεχνιόμαστε καθ’ όλη την διάρκεια του Δ.Σ πρωταγωνιστούσε ο «δήθεν» οργισμένος πολίτης που έβρίζε και διέκοπτε τους πάντες!!! ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ!!!!

Τέλος την Συνεδρίαση έκλεισε ο Δήμαρχος κ. Χριστόπουλος ο οποίος έδωσε την σαφή και ξεκάθαρη θέση του νέου Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου. Δεν στηρίζουμε την πρόταση της ΕΥΔΑΠ για δημιουργία του ΚΕΛ στο Πλατύ χωράφι, να απαλλοτριωθεί ο χώρος γύρω από το Νεκροταφείο ώστε να επαρκεί για την δημιουργία τοπικού ΚΕΛ 12 στρεμμάτων ώστε να εξυπηρετεί με επάρκεια τους κατοίκους και των δύο περιοχών Ραφήνας-Πικερμίου με πρόβλεψη και την αύξηση του πληθυσμού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και την συνεχόμενη οικιστική ανάπτυξη της περιοχής. Τριτοβάθμιος Βιολογικός καθαρισμός αλλά και την εγκατάσταση compact βιολογικών καθαρισμών στις εκτός σχεδίου περιοχές, καθώς και την επαναχρησιμοποίηση του παραγόμενου νερού.



Ο Δήμος Ραφήνας έκανε το πρώτο βήμα απορρίπτοντας την δημιουργία ενός τεράστιου ΚΕΛ στο πλατύ χωράφι, ανοίγοντας τον δρόμο σε όλους τους γειτονικούς Δήμους. Δεν μένει παρά να περιμένουμε και την θέση του ΔΣ του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος (που πιστεύουμε πως θα συγκλίνει με τις θέσεις του ΔΣ του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου) την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου (πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής) έτσι ώστε με ομόφωνα να απορρίψουμε την πάγια θέση της ΕΥΔΑΠ και του κ. Ανδρεαδάκη.



Που θα τη βρείτε

Η Φωτό Μου
Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα
Διανέμεται στους εξής Δήμους: Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας
Προβολή πλήρους προφίλ

Πρωτοσέλιδα