Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε

Αναγνώστες

Copyright Apopsinews.blogspot.com. Από το Blogger.
Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣΤΗΣ 22ας ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Eμείς, οι εργαζόμενοι στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, που συμμετέχουμε στη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου και συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ…



…εκφράζουμε με σαφήνεια την αγανάκτηση και την οργή μας, για την άδικη, αντικοινωνική και αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας από την κυβέρνηση, με οδηγό το βάρβαρο μνημόνιο που συμφώνησε με την Τρόικα.



Η κατακόρυφη μείωση των εισοδημάτων μας, με περικοπές που έχουν ξεπεράσει το 25%, η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και η μείωση της υπερωριακής αμοιβής, μας επιστρέφει μισθολογικά στη δεκαετία του ΄70 με όρους και ανάγκες ζωής 2011.



Η περικοπή των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, με ανατροπές που επιφέρουν εξοντωτικές αυξήσεις ορίων ηλικίας, δραστικές περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων, κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών και ουσιαστικά την ακύρωση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.



Η πλήρη διάλυση των Ταμείων μας, με ουσιαστική κατάργηση μιας σειράς βασικών παροχών και δικαιωμάτων μας στην Υγειονομική και Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με την μεταφορά της περιουσίας τους για την κάλυψη ελλειμμάτων άλλων Ταμείων και με την αύξηση των εισφορών των εργαζομένων και ταυτόχρονη μείωση των εργοδοτικών.



Οι απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η αναστολή των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα λειτουργίας σε πολλούς φορείς και υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.



Η εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με απίστευτη προχειρότητα και βιασύνη, χωρίς ενημέρωση, διάλογο ή συμμετοχή των εργαζομένων, οδήγησε σε ένα λειτουργικό χάος χωρίς προηγούμενο, επέφερε αναστάτωση και ανασφάλεια στους εργαζόμενους και επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό με τις αναγκαστικές μετακινήσεις.











Η υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, η πρόσθετη φορολογική μας επιβάρυνση, η ακρίβεια, οι απολύσεις, η ραγδαία αύξηση της ανεργίας, η φτώχεια και η εξαθλίωση που πλήττει όλο και περισσότερα τμήματα του πληθυσμού, ενώ τα κέρδη των οικονομικά ισχυρών αυξάνονται και η οικονομία οδηγείται σε περαιτέρω ύφεση.



Αυτά είναι μερικά από τα δραματικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.



Δυστυχώς αυτή η συστηματική επίθεση της κυβέρνησης φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και το 2011. Εγκαινιάζεται ένας νέος κύκλος απαξίωσης, ισοπέδωσης και ενοχοποίησης για την κρίση των μισθών και των συντάξεων, των κοινωνικών πολιτικών, δαπανών και παροχών.



Για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και οι Δημόσιες Υπηρεσίες βρισκόμαστε στο στόχαστρο αυτής της επίθεσης.



Είναι σαφές ότι προετοιμάζεται νέα μείωση μισθών μέσω του «νέου μισθολογίου», παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και τα σενάρια που διοχετεύονται και αναπαράγονται συστηματικά από τα Μ.Μ.Ε. Το μισθολόγιο δεν προωθείται για να αποκατασταθούν οι αδικίες στο Δημόσιο και να βελτιωθεί η θέση της πλειοψηφίας των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά για να «νομιμοποιήσει» και νέες περικοπές.



Είναι σαφές ότι θα υπάρξουν και άλλες απολύσεις και υποχρεωτικές μετατάξεις με νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις Υπηρεσιών, με πρόφαση τη μείωση των δαπανών λόγο της κρίσης.



Είναι σαφές ότι πρόκειται να καταργηθούν και άλλα εργασιακά μας δικαιώματα, όπως η ελαστικοποίηση και αύξηση του ωραρίου, με την έκδοση και εφαρμογή νέου Κώδικα Δημοσίων και Δημοτικών Υπαλλήλων.



Είναι σαφές ότι οι εργασιακές σχέσεις οδηγούνται στη βαρβαρότητα του προηγούμενου αιώνα, με την περαιτέρω ελαστικοποίηση τους και την δημιουργία νέας στρατιάς συμβασιούχων-ομήρων.



Είναι σαφές ότι κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι η διάλυση του Δημόσιου Τομέα και η εκχώρησή του σε Ιδιώτες, αρχής γενομένης, από τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων… συνέχεια, με το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας σε εξευτελιστικές τιμές.



Για τους λόγους αυτούς, οι εργαζόμενοι στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, οι εργαζόμενοι στη Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Δημόσιο Τομέα, δηλώνουμε κατηγορηματικά, με κάθε τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση ότι, απορρίπτουμε κάθε νέα προσπάθεια υλοποίησης τέτοιων ακραίων και νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Δηλώνουμε κάθετα την αντίθεσή μας σε νέες περικοπές στο εισόδημά μας, στην αδυσώπητη καταπάτηση βασικών και θεμελιωδών δικαιωμάτων μας και στην υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης αυτής της αντεργατικής πολιτικής αφού το μόνο που στοχεύει είναι να διασφαλίσει τα συμφέροντα των δανειστών και να βάλουν στο «γύψο» τα δικαιώματα και τη ζωή μας για ολόκληρες δεκαετίες.





Απαιτούμε, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε:



 Για την ακύρωση των αντιλαϊκών, αντικοινωνικών πολιτικών του μνημονίου. Για την ακύρωση και την ανατροπή όλων των μεθοδεύσεων της χρεοκοπημένης πολιτικής που ξεθεμελιώνει και τις τελευταίες προστατευτικές ρυθμίσεις του κοινωνικού κράτους. Για την κατάργηση όλων των συμφωνιών που αφαίρεσαν δικαιώματα στην εργασία, την ασφάλιση, τους μισθούς, τις συντάξεις, τη ζωή.



 Για τη διατήρηση, ενίσχυση και αναβάθμιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών μας. ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.



 Για ένα νέο ενιαίο και δίκαιο Μισθολόγιο που θα ενσωματώνει όλα τα επιδόματα στο βασικό μισθό και θα αναβαθμίζει τις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο. ΟΧΙ σε ένα νέο «φτωχολόγιο».



 Για την ανάκληση της αναστολής των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.



 Για την μετατροπή όλων των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε Αορίστου Χρόνου με την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων. Δικαίωμα στην εργασία, ΟΧΙ σε απολύσεις. Δουλειά και ΟΧΙ ανεργία.



 Για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ και ΟΧΙ επιδόματα «ελεημοσύνης».



 Για την άμεση επιχορήγηση των Ταμείων μας και τη λήψη μέτρων για την βιωσιμότητά τους. Δημόσια αναβαθμισμένη και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους.



 Για μείωση των τιμών σε όλα τα είδη ευρείας κατανάλωσης, στα δημόσια αγαθά, στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, στα διόδια και στα τιμολόγια των Δ.Ε.Κ.Ο.



 Για μια Κοινωνία των Πολιτών και ΟΧΙ των κερδοσκόπων και των Αγορών. Με δίκαιη επαναδιαπραγμάτευση του χρέους υπέρ της κοινωνίας και ΟΧΙ των δανειστών, που θα φορολογεί τον πλούτο, την περιουσία της εκκλησίας, θα αυξάνει τα εισοδήματα, θα ενισχύει τα κοινωνικά δικαιώματα και θα οδηγεί στην ανάπτυξη.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011



Έχουμε συλλογική και προσωπική ευθύνη για μας και τα παιδιά μας,

για την επιτυχία των αγώνων μας.



Μόνο ο ενωτικός και μαζικός αγώνας

αλλά και η αλληλεγγύη όλων των

εργαζομένων θα δώσει τέλος

στη βάρβαρη, αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική



ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ

ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣ Ο ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ



Οι καταληψίες εργαζόμενοι στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος















Που θα τη βρείτε

Η Φωτό Μου
Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα
Διανέμεται στους εξής Δήμους: Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας
Προβολή πλήρους προφίλ

Πρωτοσέλιδα