Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε

Αναγνώστες

Copyright Apopsinews.blogspot.com. Από το Blogger.
Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ασαφής και αντιφατική η θέση του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος για το ΚΕΛ υπερψηφίσθηκε με 16 Υπέρ 10 κατά, 2 Παρόν και 1 απουσία.. Οι αποφάσεις θα μας κρίνουν!!!

Σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Συμβούλιο, συζητήθηκε «ευτυχώς» χωρίς εντάσεις, το «καυτό» Θέμα του ΚΕΛ. Η εισήγηση που διάβασε ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μάρκου δεν ξεκαθάριζε την θέση της Δημοτικής αρχής, τόσο για τον χώρο που θέλει να δημιουργηθεί το ΚΕΛ όσο και για τον τύπο (μικρό, η μεγάλο που θα φιλοξενεί και άλλους δήμους) και βέβαια δεν απέκλεισε την θέση «πλατύ χωράφι», ούτε και στο τέλος όταν ο Αρχηγός της Μειζ. Αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Κασίμης πρότεινε να αποκλειστεί από την Θέση του Δήμου μας η περίπτωση αυτή. Να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο την «διαβασμένη» αντεπίθεση του ο κ. Κασίμη ο οποίος «απάντησε» στον Αντιδήμαρχο κ. Αθ. Μαργέτη για την τοποθέτησή του στο προηγ. Δ.Σ. για Ανεπάρκεια του Δήμου Αρτέμιδος. Ο κ. Κασίμης προσκόμισε το σχετικό ΦΕΚ στο προεδρείο του Δ.Σ.(Νόμος 3614/07, άρθρο 22, παρ. 3) ο οποίος προβλέπει ότι μπορεί να μεταβιβαστεί η ευθύνη εκτέλεσης έργου σε διαχειριστικά επαρκή φορέα με προγραμματική σύμβαση (δηλ. στην δική μας περίπτωση τον Δήμο Σπάτων).

Η εισήγηση του κ. Χρήστου Μάρκου ήταν αντιφατική σε πολλά σημεία. Συγκεκριμένα υποστήριζε την δημιουργία Τριτοβάθμιου ΚΕΛ, την κατασκευή μικρού τοπικού ΚΕΛ, την χρηματοδότηση του, αλλά και την χρηματοδότηση των τοπικών δικτύων (αντισταθμιστικά οφέλη) αφήνοντας όμως σε όλα ΑΝΟΙΚΤΟ το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης σε περίπτωση που δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Οι λόγοι που αντιπαρέθετε ήταν η δυσμενής οικονομική κατάσταση της χώρας μας (άρνηση χρηματοδότησης του έργου), ο φόβος των προστίμων από την ΕΕ, κ.λ.π.

Οι τοποθετήσεις όλων των Εκπροσώπων και φορέων του Δήμου, αλλά ακόμη περισσότερο των Επικεφαλής των παρατάξεων και δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, ήταν εύστοχες, τεκμηριωμένες και ξεκάθαρες, ΟΧΙ στην δημιουργία μεγάλου ΚΕΛ στην θέση Πλατύ Χωράφι. Ο αρχηγός της Ελ. Αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Μάρκου εύστοχα επισήμανε πως όταν ο Αντιδήμαρχος κ. Χρ. Μάρκου αναφέρει στην εισήγηση του ότι η νομοθετική ρύθμιση για την άρδευση σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει την επαναχρησιμοποίηση του παραγόμενου Ύδατος. Επέμενε στον έλεγχο και την καταγραφή των Βιοτεχνιών και βιομηχανιών της περιοχής για έλεγχο και παρακολούθηση των λυμάτων και σαφέστατα την δημιουργία τοπικού τριτοβάθμιου ΚΕΛ στον χώρο του Αεροδρομίου (εντός ή παραπλεύρως) δίπλα στο ΚΕΛ Ν. Μεσογείων. Απολύμανση των Λυμάτων με την μέθοδο των Υπερ. Ακτινών και τέλος ανέφερε πως αν άλλοι Δήμοι χρησιμοποιούν το «δικό» μας ΚΕΛ να αναλάβουν (οικονομικά) τις πράξεις εφαρμογής στην Αρτέμιδα. Οφείλουμε να συγχαρούμε την Δημ. Σύμβουλο κ. Άννα Ραφτόπούλου για την εύστοχη τοποθέτησή της αλλά και για την ξεκάθαρη άρνηση της στην Δημιουργία μεγάλου ΚΕΛ στην θέση «Πλατύ Χωράφι». Η διαδικασία συνεχίστηκε με τις καίριες και ξεκάθαρες τοποθετήσεις (κατά του ΚΕΛ) από τους Δημοτικούς Συμβούλους Εμ. Ντουρντουρέκα Αντιπρόεδρο του Δ.Σ., Δημ. Μποτζιωλή, Νικ. Ραφαήλ, Μ. Ζήση, κ. Δανέζη, Χρ. Τσαντήλα, ενώ προβλημάτισε η θέση του κ. Κρόκου και κ. Αποσπόρη. Οι Αντιδήμαρχοι κ. Π. Πουλάκης, Αθ. Μαργέτης, και Γιώργος Γκινοσάτης στις εισηγήσεις τους ξεκαθάρισαν πως οι Θέσεις παραμένουν αυτές και θα βρισκόμαστε συνεχώς σε διαπραγματεύσεις με την ΕΥΔΑΠ. Συγχαρητήρια στην Δημοτική Σύμβουλο κ. Μ. Ζήση και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της Αρτέμιδος που καταψήφισαν την τελική πρόταση του Δ.Σ. Συνεπώς η «Ασαφής» θέση του Δήμου μας για το ΚΕΛ υπερψηφίσθηκε με 16 Υπέρ 10 κατά, 2 Παρόν και 1 απουσία.

Θα κλείσουμε την σύντομη αναφορά μας, (αναμένουμε εντός των ημερών την απομαγνητοφωνημένη Συνεδρία για να σας παραθέσουμε όλες τις θέσεις αναλυτικά) με την τοποθέτηση ενός Δημοτικού Συμβούλου που Υπερψήφισε την Θέση του Δημάρχου… Δεν θα μας κρίνουν για τις αποφάσεις μας μόνο τα αγέννητα παιδιά μας, αλλά και τα παιδιά που δεν θα μπορούν χαρούν την καθαρή μας Θάλασσα και το περιβάλλον σε λίγα χρόνια!!





Που θα τη βρείτε

Η Φωτό Μου
Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα
Διανέμεται στους εξής Δήμους: Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας
Προβολή πλήρους προφίλ

Πρωτοσέλιδα