Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε

Αναγνώστες

Copyright Apopsinews.blogspot.com. Από το Blogger.
Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

«ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΙΜΗ»

ΑΡΘΡΟ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΠΑΤΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΑΝΤΗΛΑ

Κάθε Δημότης που αγαπάει την πόλη, τους συνδημότες του και έχει το μεράκι να συμβάλλει στα κοινά συμμετέχοντας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσχωρώντας σε κάποια Δημοτική Παράταξη, θα πρέπει ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ, να λάβει υπόψη του κάποιες ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ παραμέτρους με μόνη σκέψη το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ για όλους τους δημότες!

Με βάση τα παραπάνω, θα ήθελα να καταθέσω στο Δημόσιο Διάλογο, τις δικές μου συγκριτικές επιλογές :

Α. ΓΕΝΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ:



α. Σύγκριση των δύο μέχρι τώρα πόλεων :

Όταν ο ΄΄Καλλικράτης΄΄ συνενώνει δύο πόλεις σε ένα Δήμο, ένα απ΄ τα πρώτα ΒΑΣΙΚΑ κριτήρια που πρέπει να λάβουμε υπόψη, είναι οι διαφορές και οι ομοιότητες των δυο πόλεων και τα προβλήματα που πηγάζουν απ΄ αυτές. Μια πρώτη ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ προσέγγιση είναι :

1. Πληθυσμός :

Η Αρτέμιδα έχει,

.40.000 κάτοικους το χειμώνα, 90.000 κάτοικους το καλοκαίρι και 400.000 επισκέπτες όλο το χρόνο (τα Σαββατοκύριακα και το καλοκαίρι)!

.13.500 ψηφοφόρους το 2007, εκ των οποίων ψήφισαν 11.500 !!

Τα Σπάτα έχουν,

.11.000 κάτοικους το χειμώνα, 8.000 κάτοικους το καλοκαίρι (με εξαίρεση τους δύο παραλιακούς οικισμούς ΄΄Βένιας – Αγ. Κυριακής΄΄ και ΄΄Νεάπολης΄΄) και 2.000 επισκέπτες όλο το χρόνο)

. 8.000 ψηφοφόρους το 2007, εκ των οποίων ψήφισαν 6.500 !!

2. Χωροταξία :

Η Αρτέμιδα μαζί με τους Οικισμούς της έχει,

. 24.000 στρέμματα ΔΟΜΗΜΕΝΗ γη, εκ των οποίων τα 14.500 στρ. είναι εντός Σχεδίου Πόλης και τα 9.500 στρ. εκτός Σχεδίου.

. 3.000 ΠΥΚΝΟΔΟΜΗΜΕΝΑ στρέμματα σε Πράξη Εφαρμογής (Π.Ε. 3 & 5) (τεράστιο το κόστος της υλοποίησης της Πρ. Εφαρμογής) κι 11.500 στρ. εκτός Πρ. Εφαρμογής!

. 500 χιλιόμετρα χωματόδρομους εντός Σχεδίου και άλλα 500 χιλ. χωματόδρομους εκτός Σχεδίου!

Τα Σπάτα μαζί με τους Οικισμούς τους έχουν,

. 6.000 στρέμματα ΔΟΜΗΜΕΝΗ γη, εκ των οποίων τα 2.000 στρ. είναι εντός Σχεδίου Πόλης και τα 4.000 στρ. εκτός Σχεδίου.

. 2.000 ΑΔΟΜΗΤΑ στρέμματα σε Πράξη Εφαρμογής (Π.Ε. 1 & 4, Επιχ. Πάρκα 1 &2) (ΑΣΗΜΑΝΤΟ το κόστος της υλοποίησης της Πρ. Εφαρμογής) και κανένα στρ. εκτός Πρ. Εφαρμογής!

. 20 χιλιόμετρα χωματόδρομους εντός Σχεδίου και άλλα 100 χιλ. χωματόδρομους εκτός Σχεδίου!

3. Επαγγελματικά :

- Η Αρτέμιδα έχει 750 περίπου Επιχειρήσεις και καταστήματα εκ των οποίων το 360 % περίπου είναι χώροι ΄΄Εστίασης και Συνάθροισης Κοινού΄΄,

- Τα Σπάτα έχουν 100 περίπου Επιχειρήσεις και καταστήματα εκ των οποίων τα 20 είναι χώροι ΄΄Εστίασης και Συνάθροισης Κοινού΄΄

4. Δημοτική Υπηρεσιακή Υποδομή :

- Η Αρτέμιδα έχει 12 Δημοτικές Υπηρεσίες και Νομικά Πρόσωπα με 270 Υπαλλήλους (230 μόνιμους και 40 με συμβάσεις),

- Τα Σπάτα έχουν 15 Υπηρεσίες και Νομικά Πρόσωπα με 280 Υπαλλήλους (130 μόνιμους και 150 με συμβάσεις)!



ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :

Τα πρώτα ενδεικτικά (αλλά βασικά) συγκριτικά κριτήρια δείχνουν ότι,

Η μεν Αρτέμιδα είναι μια ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ πόλη που αναπτύσσεται ταχύτατα, εντελώς ΑΝΑΡΧΑ και με χιλιάδες προβλήματα, ενώ

Τα Σπάτα είναι μια ΜΙΚΡΗ και ΄΄ΜΑΖΕΜΕΝΗ΄΄ πόλη που αναπτύσσεται εντελώς ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ και ΗΠΙΑ και με πολύ πιο λίγα προβλήματα!!



β. Γενικά Κριτήρια για την Επιλογή Συνδυασμού και Δημάρχου :

Μετά απ΄ την αυτή τη ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ανάλυση των δυο Δήμων, είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι ο πρώτος ΄΄Καλλικρατικός΄΄ Δήμαρχος θα είναι από την Αρτέμιδα!!

το ΠΡΟΒΛΗΜΑ δεν είναι,

΄΄αν η Αρτέμιδα, με 4πλάσια έως 6πλάσια ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ μεγέθη απ΄ τα Σπάτα, ΄ΗΘΙΚΑ, ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, δικαιούται τον ΠΡΩΤΟ ΄΄Καλλικρατικό΄΄ Δήμαρχο!

Το ΠΡΟΒΛΗΜΑ βρίσκεται σε μας τους Σπαταναίους!!

Εμείς θα πρέπει, χωρίς έπαρση, χωρίς τη ΄΄μανία΄΄ της εξουσίας, χωρίς τοπικιστικές αγκυλώσεις, να δώσουμε λογικές απαντήσεις σε μια σειρά ΄΄καυτά΄΄ ερωτήματα:

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ :

 Είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι, ο οποιοσδήποτε Σπαταναίος Υποψήφιος Δήμαρχος, που ξέρει την Αρτέμιδα μόνο απ΄ τις ταβέρνες και τα μπάνια του, μπορεί στην πρώτη Δημαρχιακή Θητεία του ‘’Καλλικρατικού΄΄ Δήμου, να διαχειρισθεί τα προβλήματά της;

Είναι δυνατόν να ΄΄παίζουμε΄΄ με την τύχη τόσο των Δημοτών της Αρτέμιδας, όσο και με τους δικούς μας Δημότες, οι οποίοι έχουν το 60% της περιουσίας τους στην Αρτέμιδα;

 Δεν θα έπρεπε εμείς οι Σπαταναίοι να προσεγγίσουμε έναν απ΄ τους δυο Υποψηφίους Δημάρχους από την Αρτέμιδα, (Γιώργο Κασίμη ή Χρήστο Ποθουλάκη) και να τον στηρίξουμε διασφαλίζοντας έτσι τα συμφέροντα της Δημοτικής Περιφέρειας του πρώην Δήμου Σπάτων;

 Αν δεν μας κάλυπταν ούτε ο κ. Γιώργος Κασίμης, ούτε ο κ. Χρήστος Ποθουλάκης, δεν θα έπρεπε να αναζητήσουμε ένα άλλο καλλίτερο Αυτοδιοικητικό πρόσωπο από την Αρτέμιδα και να το στηρίξουμε;

 Και αν τέλος, κάποιους ΄΄εκλεκτούς΄΄ αυτοδιοικητικούς Σπαταναίους δεν τους κάλυπταν ούτε ο κ. Γιώργος Κασίμης, ούτε ο κ. Χρήστος Ποθουλάκης, ούτε ΚΑΝΕΙΣ άλλος από την Αρτέμιδα, γιατί δεν διάλεξαν ένα Σπαταναίο Αυτοδιοικητικό Δημότη (τον καλλίτερο που διαθέτουν), ο οποίος θα ήταν Ι). ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ απ΄ τους Σπαταναίους και ΙΙ). ΠΛΗΡΩΣ αναγνωρίσιμος στην Αρτέμιδα, να σχηματίσουν ένα και ΜΟΝΑΔΙΚΟ Πανσπαταναίϊκο Ψηφοδέλτιο (με τους καλλίτερους Σπαταναίους αυτοδιοικητικούς στις τάξεις του) το οποίο θα μπορούσε με αξιώσεις να διεκδικήσει την πρώτη Θητεία του Νέου ΄΄Καλλικρατικού΄΄ Δήμου;

 Γιατί παρουσιάστηκε αυτό το φαινόμενο όπου από τη Δημοτική Περιφέρεια των Σπάτων, με την ΜΙΣΗ εκλογική δύναμη σε σχέση με την Αρτέμιδα, να κατέρχονται στον εκλογικό στίβο τρεις Σπαταναίοι Υποψήφιοι Δήμαρχοι;;



γ. Ειδικά, η Επιλογή του Συνδυασμού του Υποψηφίου Δημάρχου κ. Γιώργου Κασίμη :

Ο νόμος του ΄΄Καλλικράτη΄΄ απόλυτα σαφώς αναφέρει ότι κατά την 1η Δημαρχιακή Θητεία (που θα διαρκέσει 3,5 έτη σε σχέση με τις επόμενες που θα διαρκούν 5 έτη) :

Ο Δήμαρχος που θα εκλεγεί, θα έχει 10 Δημοτικούς Συμβούλους απ΄ την Αρτέμιδα και 6 Δημοτικούς Συμβούλους απ΄ τα Σπάτα.

Μόνο γι΄ αυτήν τη θητεία, θα υπάρχουν δυο Προϋπολογισμοί, ένας των Σπάτων και ένας της Αρτέμιδας.

΄΄Διοίκηση΄΄ στην Αρτέμιδα με πρώτο τον Δήμαρχο, θα ασκήσουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος και ο Θεματικός Αντιδήμαρχος της Αρτέμιδας, ενώ αντίστοιχα για τα Σπάτα, ΄΄Διοίκηση΄΄ με πρώτο πάλι τον Δήμαρχο, θα ασκήσουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος και ο Θεματικός Αντιδήμαρχος των Σπάτων.



Αυτό σημαίνει ότι είναι τελείως απαραίτητο και καθοριστικό να υπάρχουν Σπαταναίοι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στον ισχυρότερο Εκλογικό Συνδυασμό της Αρτέμιδας, που αντικειμενικά φαίνεται ότι είναι αυτός του κ. Γιώργου Κασίμη!

Δυστυχώς, η απίστευτη αρχομανία και οι απύθμενες φιλοδοξίες ορισμένων, είχαν δημιουργήσει ένα τόσο έντονο τοπικιστικό κλίμα, που δεν άφηναν πολλούς συνδημότες μας που επιθυμούσαν, να ενταχτούν στο Συνδυασμό του κ. Κασίμη!

«Τον Κασίμη τον έχουμε σταματήσει στην ΄΄Λάκιζα΄΄», διαλαλούσαν παντού και κόμπαζαν!! Έτσι όμως, ΄΄τίναζαν στον αέρα΄΄ τα γενικότερα συμφέροντα και την ανάπτυξη της πόλης μας!!!

Δηλαδή, μπροστά στα προσωπικά συμφέροντα ορισμένων, κινδυνεύαμε να είχαμε σημαντικότατη απουσία Σπαταναίων, στο συνδυασμό που έτσι κι αλλιώς φαίνεται ότι είναι ο ισχυρότερος και εν δυνάμει θα διοικήσει το Νέο Δήμο!

Με αυτές τις διαπιστώσεις, μια ομάδα ανθρώπων απ’ τα Σπάτα, ήρθαμε σε επαφή με τον κ. Γιώργο Κασίμη και ενταχθήκαμε στο Συνδυασμό του!!

 Δεν του ζητήσαμε καμία διασφάλιση για τα άτομά μας!

Το μόνο που του ζητήσαμε και αλληλοδεσμευτήκαμε, ήταν «να διασφαλιστεί η σωστή διοίκηση και η απρόσκοπτη ανάπτυξη της Πόλης μας»!!

 Έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη! Εκτιμούμε ότι στις σημερινές αυτοδιοικητικές συνθήκες, η επιλογή μας είναι Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ, για τα συμφέροντα της Πόλης και των Δημοτών μας!!

 Επιπλέον, στις συζητήσεις που κάναμε με τον κ. Γιώργο Κασίμη, διαπιστώσαμε ότι:

Είναι Αυτοδιοικητικός άνθρωπος, γνώστης τόσο των προβλημάτων της Αρτέμιδας όσο και των Σπάτων και έχει διοικητικές γνώσεις, Έδειξε, (και μας έπεισε) ότι η Δημαρχία που έκανε την τετραετία 2002 – 2006 τον έχει διδάξει πάρα πολλά πράγματα!

Μας επεσήμανε ότι ο τρόπος δράσης του ως Αντιπολίτευση την τετραετία που διανύουμε, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός και ώριμος που έχει σαν συνέπεια, όχι μόνο να μην έχει χάσει ούτε μια μονάδα απ΄ το ποσοστό που πήρε στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 (38%), αλλά αντίθετα το έχει αυξήσει, αφού σήμερα η κοινωνία της Αρτέμιδας συζητάει ότι «χάθηκε μια τετραετία άδικα, με την Δημαρχία Αντιπαρμάκη! Κακώς δεν εκλέξαμε τον Γιώργο Κασίμη»





Β. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ:

1. Όταν πολλές φορές δεν υπήρχε καλύτερος, διάλεγα το ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ!!

 Ποτέ δεν εντάχθηκα σε ΄΄στημένες΄΄ και μεθοδευμένες καταστάσεις που σκοπό είχαν και έχουν την ΄΄Άλωση΄΄ του Δήμου και την κατάκτηση των Δημαρχιακών καρεκλών και του ΄΄κύκλου εργασιών΄΄ που πηγάζουν απ΄ αυτές τις καρέκλες !!

Γι΄ αυτό και ποτέ δεν έκανα συμφωνίες ΄΄κάτω απ΄ το τραπέζι΄΄ για Αντιδημαρχείο ή Συνδημαρχία!

Πίστευα και πιστεύω ότι τα όνειρά μου, το μεράκι και η αγάπη μου για τον τόπο και τους Συνδημότες μου, δεν ΚΟΣΤΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ με τον ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟ ΜΙΣΘΟ του Αντιδημάρχου!!

 Ποτέ δεν υπολογίζω εκ των προτέρων, αν ο Συνδυασμός που εντάσσομαι θα ΄΄έρθει΄΄ 1ος! Ούτε με απασχόλησε ποτέ, αν θα είχε ψηφοθηρικά ΄΄ονόματα΄΄ στις τάξεις του!

Αυτό που με ενδιέφερε ήταν, οι άνθρωποι που συνεργαζόμουν να είχαν το ίδιο όνειρο, το ίδιο μεράκι και την ίδια αγάπη με μένα, για τον τόπο τους! Με ένοιαζε, στη νέα συλλογικότητα που εντασσόμουν κάθε φορά, να υπήρχε ΄΄πνεύμα ομάδας΄΄ που εκφραζόταν με τον αλληλοσεβασμό, την αλληλοεκτίμηση και την αλληλοβοήθεια και όχι αλαζονεία, έπαρση και ανόητες, μικροπρεπείς και μίζερες προσωπικές πολιτικές!!

 Ποτέ δεν με ένοιαξε που είμαι 16 χρόνια στην Αντιπολίτευση!

Είμαι ευτυχισμένος που απ΄ τις 1600 περίπου ΝΕΕΣ προτάσεις που έχω κάνει ως Δημοτικός Σύμβουλος (απ΄ το 1994 μέχρι σήμερα), το 20 % (320 προτάσεις) ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δημοτικού Συμβουλίου και το 5 % (80 προτάσεις) τις βλέπω υλοποιημένες στον Δήμο μου, τις χαίρομαι και τις καμαρώνω!!

Θα ήμουν διπλά ικανοποιημένος, αν όλοι μαζί οι Αντιδήμαρχοι που πέρασαν από το 1994 μέχρι σήμερα, είχαν κάνει τον ίδιο αριθμό προτάσεων μ’ εμένα!! Θα μιλάγαμε για άλλη πόλη!! Για άλλα Σπάτα σήμερα !!!



2. ΕΙδικά για τις Δημοτικές Εκλογές του 2010, υπάρχει ένα ακόμη σοβαρό κριτήριο ως προς την επιλογή του ψηφοδελτίου, που έχει να κάνει με τα παρακάτω:

Το Μάρτιο του 2010, ΟΛΗ η Ομάδα των Δημοτικών Συμβούλων Παράταξης του κ. Αντώνη Τούντα, (ανεξάρτητα σε ποιο συνδυασμό θα βρίσκεται ο καθένας μας), δώσαμε τα χέρια και το λόγο της τιμής μας, χαράζοντας με μια ΄΄ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ΄΄ το όριο της συνεργασίας μας με τους άλλους Συνδυασμούς, ! Αυτή η ΄΄ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ΄΄ λέει ότι:

«δεν θα ενταχθούμε, ούτε καν θα συζητήσουμε με Συνδυασμούς, όπου θα συνυπάρχουν ή θα ηγούνται πρόσωπα της ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ» (Θανάσης Τούντας, Χρήστος Μάρκου και Θανάσης Μαργέτης)!!



Σύμφωνα με το παραπάνω σκεπτικό και με αυτή τη θεώρηση των πραγμάτων αποφασίσαμε και πράξαμε έτσι!



Ελπίζουμε ότι οι Δημότες μας, θα εκτιμήσουν τη στάση και την επιλογή μας και θα μας στηρίξουν, δίνοντάς μας την απαραίτητη δύναμη ώστε να είμαστε πρωταγωνιστές στη διαχείριση και τις αποφάσεις που θα αφορούν την πόλη μας στο Νέο Δήμο!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Χρήστος Τσαντήλας

Σπάτα, 6-9-2010

Που θα τη βρείτε

Η Φωτό Μου
Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα
Διανέμεται στους εξής Δήμους: Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας
Προβολή πλήρους προφίλ

Πρωτοσέλιδα