Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε

Αναγνώστες

Copyright Apopsinews.blogspot.com. Από το Blogger.
Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010
  Η Ήπειρος μια περιοχή της Ελλάδας με ξεχωριστή ομορφιά και πλούσιο ιστορικό παρελθόν. Μια περιοχή που από τα σπλάγχνα της αναδύθηκαν επιφανείς άνθρωποι του πνεύματος, της πολιτικής και των επιστημών.
Η πολυτραγουδισμένη άγρια ομορφιά της μέσα από την παραδοσιακή μουσική αναβιώνουν τους θρύλους και τις παραδόσεις που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της. Η λεβεντιά των κατοίκων της, η φιλοξενία τους και το ήθος τους, αποτελούν βασικό στοιχείο προσέλευσης επισκεπτών απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας και το Εξωτερικό.
    Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της παράδοσής τους είναι τα ανταμώματά τους που γίνονται μέσω των συλλόγων των Ηπειρωτών σε διάφορα μέρη της Αττικής και όλης της Ελλάδας.
Ένα τέτοιο αντάμωμα θα πραγματοποιηθεί και στο δήμο μας την Παρασκευή στις 18 Ιουνίου 2010 στο Γήπεδο Μπάσκετ Αρτέμιδος τέρμα Αγίου Νικολάου, από το σύλλογο Ηπειρωτών Αρτέμιδος.
    Ο Πρόεδρος κ. Δονάτος Γκέλιας ψυχή του συλλόγου και βέρος Ηπειρώτης μας είπε χαρακτηριστικά ότι το γλέντι των Ηπειρωτών είναι ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της λαϊκής μας παράδοσης και του δημοτικού τραγουδιού. Ο κ. Γκέλιας εκτός από την ιδιότητά του ως Δ/ντής του 4ου Δημ. Σχολείου Αρτέμιδος είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί μέσω των εκδηλώσεων αυτών να διατηρηθεί η παράδοση και η νέα γενιά να γνωρίσει το καλό παραδοσιακό γλέντι με κλαρίνα και χορό.
    Η εφημερίδα μας θέλοντας να συνδράμει έστω και λίγο σε όλη αυτή την προσπάθεια θα καλύψει την εκδήλωση αυτή, και σας καλεί όλους να είστε  παρόντες σε αυτή την μεγάλη γιορτή.





Που θα τη βρείτε

Η Φωτό Μου
Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα
Διανέμεται στους εξής Δήμους: Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας
Προβολή πλήρους προφίλ

Πρωτοσέλιδα