Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε

Αναγνώστες

Copyright Apopsinews.blogspot.com. Από το Blogger.
Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

"Αλλάζουμε σελίδα, συνεχίζουμε δυναμικά.....!!!"



Αλλἀζουμε σελίδα.....κυριολεκτικά!!! Απο σήμερα η καθημερινή σας ενημέρωση θα γίνεται απο το επίσημο site της εφημερίδας "ΑΠΟΨΗ" http://www.apopsi-news.net/. Αδέσμευτη, Ανεξάρτητη, Ανανεωμένη, Αποκαλυπτική, με σεβασμό στην κρίση και την άποψη του αναγνώστη.
Σε λίγες ημέρες θα σας παρουσιάσουμε και τους συνεργάτες της εφημερίδας μας που θα καλύπτουν ο καθένας/μία την στήλη του!!!

Καλώς ήρθατε στην online εφημερίδα μας!

     Όλοι εμείς που αγαπήσαμε αυτό τον τόπο και τον κάναμε «πατρίδα» μας, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξή του, δίνοντας σύγχρονες λύσεις στα προβλήματα που δημιουργεί η συνεχόμενη οικιστική αύξηση των τελευταίων χρόνων, στην Παιδεία, στο περιβάλλον, στην Υγεία. Αγνοώντας την δύναμη βαρύτητας που μας βουλιάζει βαθιά μέσα στους αναπαυτικούς καναπέδες των σπιτιών μας και με την συνεργασία όλων, μπορούμε να κάνουμε βιώσιμο και φιλόξενο τον Δήμο μας, εξασφαλίζοντας σε όσους αποφασίζουν να εγκατασταθούν σ’ αυτόν ποιότητα ζωής ίση αλλά και καλύτερη από τον τόπο που μετοίκησαν. Σκοπός της εφημερίδας μας είναι η έγκυρη αλλά και αντικειμενική πληροφόρηση όλων εσάς/εμάς που οραματιζόμαστε ένα νέο Δήμο με γερά θεμέλια για μια σωστή ανάπτυξη αρκεί αυτό να γίνει αντιληπτό από όλους μας, πολίτες και Δημοτική Αρχή, έτσι ώστε να μην αφεθεί σε ενέργειες που οπισθοδρομούν την πορεία του. Ανάπτυξη και μέλλον είναι δύο έννοιες συνυφασμένες ας μην διαχωρίζονται λοιπόν στον βωμό των συμφερόντων.
                                                                                                              Ο Εκδότης Ανδρέας Γλαβάς







Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

Δ/νση: Δρόμος 71ος (5η ΠΕ), αριθμός 11, Τ.Κ. 190 16, Αρτέμιδα – Τηλ/Fax. 2294083692

κιν. 6977 609220 – Email: ekema@vodafone.net.gr



Με αφορμή τις τελευταίες διεργασίες και συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο Σπάτων – Αρτέμιδος και εν συνεχεία της συνεδρίασης στις 21.3.2011, για το θέμα του Βιολογικού καθαρισμού, ο «ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ» δηλώνει τα παρακάτω:



Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί καθήκον κάθε ενός από εμάς σύμφωνα με τη σχετική συνταγματική επιταγή (άρθρο 24).

Δυο δεκαετίες τώρα η Πολιτεία και οι δημοτικές αρχές έχουν δείξει την αδυναμία και ανεπάρκειά τους να συζητήσουν αξιόπιστα τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους πολίτες, σχεδιάζοντας μαζί τους ένα αξιόπιστο έργο, εν συνεχεία κατασκευάζοντας και λειτουργώντας σύγχρονα κέντρα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων (βιολογικούς καθαρισμούς) στην Ανατολική Αττική, αξιοποιώντας τις πλέον προηγμένες επιστημονικά και τεχνολογικά μεθόδους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

Σε 49 ανήλθε τελικά ο συνολικός αριθμός των μελών (συμπεριλαμβανoμένου και του προέδρου) της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ, που συγκροτήθηκε με την υπ΄ αρ. 29 /2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από το σύνολο των 49 μελών της επιτροπής, οι 36 εκπροσωπούν 31 φορείς της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής, επιστημονικής και μαθητικής κοινότητας των 2 πόλεων, οι 12 είναι δημότες που επελέγησαν μετά από κλήρωση και ο ορισμός τους επικυρώθηκε από το Δ.Σ. στην συνεδρίαση της 28ης Φεβρουαρίου 2011.

Πρόεδρος της επιτροπής ορίσθηκε με απόφαση του Δημάρχου ο Αντιδήμαρχος ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ. ΜΑΡΓΕΤΗΣ.

Ο πλήρης κατάλογος των 49 μελών της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ είναι:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: κ. ΜΑΡΓΕΤΗΣ ΑΘΑΝΑΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. (Αντιδήμαρχος)

Μέλη εκπρόσωποι φορέων:
Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 28/3/11


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 28-3-2011

Σχολιάζει ο εκδότης της ΑΠΟΨΗΣ Ανδρέας Γλαβάς


Η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος διενεργήθηκε μέσα σε κλίμα σοβαρότητας και ηρεμίας χωρίς εντάσεις και διενέξεις. Γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η προάσπιση των απόψεων μπορεί να γίνει και να εισακουστεί χωρίς φανφάρες και έντονους χαρακτηρισμούς που πλέον έχουν κουράσει. Η Προεδρεύουσα Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Δημ. Σύμβουλος κ. Ε. Ντουρντουρέκα, η οποία αντικαθιστούσε τον κ. Γκίκα διεξήγαγε την συζήτηση σε ένα αξιοπρεπές κλίμα δίνοντας το έναυσμα και στους υπολοίπους ομιλητές να ακολουθήσουν σε αυτή την πορεία. Κατά την Άποψή μας είναι ευχής έργον να βλέπουμε συνεδριάσεις τέτοιου επιπέδου που βοηθούν στην εξέλιξη ενός σωστού διαλόγου και τεκμηρίωσης επιχειρημάτων χωρίς τις συνεχείς διακοπές από άλλους ομιλητές (εσκεμμένες ή μη). Οι διαφωνίες ή οι συμφωνίες στις εκάστοτε αποφάσεις είναι φυσικό να μην συνάδουν με όλες τις απόψεις. Αυτό άλλωστε είναι και η αρχή της δημοκρατίας του διαλόγου. Το να παρεμποδίζονται όμως μέσω επιφανειακών αντιπαραθέσεων η εξέλιξη και η πορεία κάποιων γεγονότων είναι σαφώς αντιδημοκρατικό. Άρα η ενότητα και το συλλογικό πνεύμα οφείλει να είναι ο κυρίαρχος παράγοντας που πρέπει να διαχέεται μέσα στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Σαφώς και δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε με όλες τις αποφάσεις. Η σωστή όμως αντιπαράθεση των απόψεων μας θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένη, με θέσεις και επιχειρήματα που βοηθούν την τελική απόφαση προς την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Διηγήματος "ταξίδι στον αέρα" για τα 10 χρόνια του Αεροδρομίου

28 Μαρτίου 2011




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Διηγήματος

«Ταξίδι στον Αέρα»

για τα 10 χρόνια του αεροδρομίου
Γιορτάζοντας 10 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του το Μάρτιο 2001, το αεροδρόμιο προσκαλεί τη συγγραφική πένα σε ένα μοναδικό λογοτεχνικό ταξίδι!
Σε συνεργασία με το περιοδικό «Διαβάζω», ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διοργανώνει διαγωνισμό διηγήματος με θέμα «Ταξίδι στον Αέρα» / “Journeys by Air”. Από τις 29 Μαρτίου ως τις 28 Ιουνίου 2011, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τα διηγήματά τους –στην ελληνική ή στην αγγλική γλώσσα– στο περιοδικό «Διαβάζω» (Χαριλάου Τρικούπη 38, 106 80, Αθήνα ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: taxidistonaera@gmail.com). Τα διηγήματα θα αξιολογηθούν από ειδική κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους λογοτέχνες: Κώστα Μουρσελά, Θανάση Βαλτινό, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Αργυρώ Μαντόγλου και Γιώργο Ξενάριο.
Μετά την αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής, οι 6 νικητές του διαγωνισμού

(3 για το ελληνικό διήγημα και 3 για το αγγλικό)

θα κερδίσουν από 1 ταξίδι για 2 άτομα

και το διήγημά τους θα δημοσιευθεί

στο περιοδικό «Διαβάζω» και στο περιοδικό του αεροδρομίου “2board”

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο 2011.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ Β. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 27-3-2011 στο πνευματικό κέντρο Σπάτων

ημερίδα με θέμα <<ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ-Κ.Ε.Λ. Β. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ>>

Στην ημερίδα παρευρέθησαν ο δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος κος Χρήστος

Μάρκου , οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γκινοσάτης Γεωρ., Μαργέτης Αθαν. και

Σερέτης Χρ., ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κος Κασίμης Γεωρ

και οι αρχηγοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.κ. Μάρκου Δημ. και

Δανέζης Ευαγ.

Από την Ραφήνα παρευρέθη ο αρχηγός της δημ. παράταξης <<ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ>> κος
Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΔΕΝ ΕΛΕΙΨΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ!!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της ημερίδας και αφού διαβάστηκε το ψήφισμα από την επιτροπή, υπήρξε έντονη αντίδραση από πολίτες, αλλά και από την πλευρά του κ. Κασίμη με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι μεταξύ των παρευρισκομένων από την πλευρά της ομοσπονδίας και του κ. Κασίμη. Βέβαια κατά την άποψή μας η χρονική στιγμή που έλαβε χώρα το συμβάν αντενδεικνύεται στο γεγονός ότι, είχαν αποχωρήσει από το πνευματικό κέντρο το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών αλλά και οι υπόλοιποι πολιτικοί παράγοντες.


Χ. ΠΟΘΟΥΛΑΚΗΣ...ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ!!!


ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ-ΣΠΑΤΩΝ (Ο.Π.Α.Σ.)

"...Οι ευθύνες της τοπικής αυτοδιοίκησης (των πρώην Δήμων Αρτέμιδος και Σπάτων) ιδίως από το 2003 έως σήμερα είναι μεγάλες, αφού λόγω της ανεπάρκειάς τους φθάσαμε (αν εξαιρέσουμε την παρεμπόδιση του σχεδίου 2003, χωρίς όμως επεξεργασία λύσης) στον υφιστάμενο απαράδεκτο σχεδιασμό που ΕΓΙΝΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗ «ΣΥΝΔΡΟΜΗ» ΤΟΥΣ το 2006 και εγκρίθηκε στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον» το 2007 (με κωδ. έγκρισης και της Ε.Ε: 2007GR161Ρ0005), το 2007

ΟΧΙ σε πρόχειρες λύσεις-ΝΑΙ σε σύγχρονο ΚΕΛ Σπάτων-Αρτέμιδος

ΟΧΙ στο γιγάντιο ΚΕΛ Β. Μεσογείων

ΟΧΙ στο λαϊκισμό

ΟΛΑ στο φως..."

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ Γ. ΚΑΣΙΜΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΚΕΛ.


Ξεκινάμε με ένα λάθος γιατί σχετικά με την πρόταση του 2003 η οποία αναφέρεται στην επίλυση του προβλήματος των λυμάτων στα Β. Μεσόγεια και καλούμαστε εμείς ένας Δήμος να αποφασίσουμε για την τύχη της Παλλήνης, των Μεσογείων, των Β. Μεσογείων γενικά. Πριν από δύο μήνες εκλέχθηκε περιφερειάρχης. Σήμερα έπρεπε ο κ. Σγουρός εδώ δεν μπορούμε εμείς να αναλάβουμε το βάρος της ευθύνης για να λύσουμε το πρόβλημα της αποχέτευσης της Παλλήνης. Αν θέλουμε να λύσουμε το αποχετευτικό πρόβλημα της πόλης μας να μιλήσουμε πάνω σε αυτό το θέμα δεν μπορούμε να λύσουμε εμείς το πρόβλημα των Β. Μεσογείων αυτό είναι θέμα που πρέπει να λύσει το κράτος , είναι δουλειά της περιφέρειας και με τις αρμοδιότητες που πρέπει να αναθέσει το κράτος στο κ. Σγουρό. Το 2006 οι δύο δήμοι αποφάσισαν να λύσουν το πρόβλημα με διαδημοτική συνεργασία κάτι που σήμερα δεν χρειάζεται γιατί είναι ενιαίος ο δήμος. Για άλλη μια φορά αφού πέρασε το 2003 να την ξανακαταθέσουμε στην πολιτεία. Αν θέλετε να ξεκινήσουμε καινούργια διαβούλευση για όλα τα μεσόγεια για όλη την περιφέρεια με την συμμετοχή όλων των φορέων και επικεφαλής των περιφερειάρχη. Σήμερα πρέπει να μιλήσουμε για το πρόβλημα το αποχετευτικό του δήμου μας και το έχω πολλές φορές θα είμαι δίπλα στο Δήμαρχο αν πάμε να λύσουμε το πρόβλημα των Β. Μεσογείων δεν είμαι δίπλα σου. Να μην πάνε χαμένοι οι αγώνες του 2003 πάρτε μια ξεκάθαρη θέση όπως έκανε η Ραφήνα. Κάνω έκκληση αν δεν έχουμε εσένα μπροστάρη θα φωνάζουμε και δεν θα ακουγόμαστε. Πρέπει να πάρει μια ξεκάθαρη θέση το Δημοτικό Συμβούλιο αυτό υποστηρίζω και αυτό καταθέτω. Αν θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα των Β. Μεσογείων να έρθουν και οι άλλοι φορείς. Αν θέλουμε να λύσουμε το δικό μας πρόβλημα εμείς θα θέσουμε τις προϋποθέσεις και τους όρους όπως κάναμε το 2006.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΥ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΕΛ



Θέλουμε λύση του αποχετευτικού και την θέλουμε τώρα. Μια λύση όμως, που θα σέβεται το περιβάλλον και την Δημόσια Υγεία, που θα στηρίζεται στις πιο σύγχρονες κατασκευαστικές προδιαγραφές του συστήματος με ουσιαστική ελεγκτική συμμετοχή του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος στην λειτουργία του ΚΕΛ.

Αυτή η λύση δεν μπορεί να προέλθει ούτε από πολιτικούς εκβιασμούς, ούτε από απειλές επιβολής προστίμων, ούτε από δικαιολογίες περί οικονομικής στενότητας μα ούτε από εκπτώσεις στις τεχνικές προδιαγραφές του έργου. Δεν προτιθέμεθα να είμαστε όμηροι ούτε της πολιτείας ούτε όσων με τσαμπουκά προσπαθούν να συκοφαντήσουν την Δημοτική Αρχή και να επιβάλουν καταστροφικές για τον τόπο λύσεις. Η δημοτική αρχή με ευθύνη, συνέπεια και σοβαρότητα θα προχωρήσει στην λύση του προβλήματος με σεβασμό στο περιβάλλον και γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας.

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΚΕΛ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ ΣΤΙΣ 27/3/2011



Το πρόβλημα είναι υπαρκτό είναι γνωστό όπως γνωστές είναι και οι λύσεις που εφαρμόζονται σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες και τώρα τελευταία δεν εφαρμόζονται μόνο στις αναπτυγμένες χώρες αλλά και σε αυτές που θεωρούσαμε μέχρι τώρα υποανάπτυκτες. Η θέση είναι ξεκάθαρη είμαστε κατά τις εκροής των λυμάτων στην θάλασσα για πολλούς λόγους που τους έχουμε αναπτύξει και δεν είναι δόκιμο να τις επαναλάβουμε τώρα, αυτό που πρέπει να γίνει και είναι επιτακτική ανάγκη είναι να υπάρξει μια νέα μελέτη γιατί η μελέτη αυτή είναι μία μελέτη του 1992 η τεχνολογία προχωράει με άλματα και εμείς δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε μια τεχνολογία που είναι δεκαετίες πριν. Από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρξει μια ενότητα να προσπαθήσετε και εσείς αλλά και εμείς να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας και πολύ περισσότερο τους νέους να ενταχθούν κοντά μας θα πρέπει να υπάρχει συλλογικό πνεύμα προκειμένου να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!!

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Αφιερωμένο με σεβασμό στα παιδιά που παρέλασαν την 25η Μαρτίου

Αφιερωμένο με σεβασμό στα παιδιά που παρέλασαν την 25η Μαρτίου

Σχόλιο Αναστασία Καρνέση

Είδα φωτογραφίες από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου που αναρτήθηκαν πρόσφατα και πραγματικά αισθάνθηκα μεγάλη περηφάνια για τα παιδιά μας, για την νεολαία μας, που το μέλλον απλώνεται μπροστά τους, για τους δικούς τους αγώνες, για τα δικά τους επιτεύγματα. Αισθάνθηκα συγκίνηση αλλά πώς να υψώσω να χέρια για να χειροκροτήσω όταν μια απόφαση για το ΚΕΛ κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους; Όταν οι αποφάσεις που ίσως παρθούν δεν θα είναι για χειροκρότημα; Όταν τα σχολεία τους είναι σε απελπιστική κατάσταση, όταν το εκπαιδευτικό σύστημα τα επιβαρύνει αντί να τα επιμορφώνει σωστά;

Αναρωτιέμαι αν όταν τα παιδιά αυτά περνούν μπροστά από αυτούς που καθορίζουν τα γεγονότα κάνουν τις ίδιες σκέψεις και έχουν τις ίδιες ευαισθησίες, όταν τα χειροκροτούν;





ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Vs Η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΟΛΥΝΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 1250 ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

                     ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

 

                     VS
                                                        Η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΟΛΥΝΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ 1250 ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
Σχόλιο της Αναστασίας Καρνέση
Η υπερβολική προσπάθεια για την σωτηρία του πλανήτη με βάζει σε σκέψεις όταν τα δύο αυτά γεγονότα αντιμάχονται το ένα το άλλο. Η σωτηρία του πλανήτη είναι γεγονός δεδομένο όπως δεδομένη είναι και η σοβαρή μόλυνση από ραδιενέργεια στην Ιαπωνία εξαιτίας του πρόσφατου σεισμού και του επικείμενου καταστροφικού παλιρροιακού κύματος που χτύπησε τη χώρα. Είναι σαν ο ίδιος ο πλανήτης να μας εκδικείται για τις ενέργειες μας, είναι σαν να μας ειρωνεύεται για τις προσπάθειες μας για τη σωτηρία του. Για ποια σωτηρία μιλάμε όταν εμείς οι ίδιοι βάζουμε τα θεμέλια για την καταστροφή μας χρησιμοποιώντας επικίνδυνα υλικά. Για ποια σωτηρία μιλάμε όταν αντί να διδαχθούμε από το παρελθόν επενδύουμε στα ίδια και χειρότερα για το μέλλον. Η Χιροσίμα καταστράφηκε από την ραδιενέργεια, το Τσέρνομπιλ επίσης, τώρα στην Ιαπωνία δεν χρειάστηκε το ανθρώπινο χέρι για να καταστραφεί, η φύση τα κατάφερε μόνη της δίνοντας ένα ηχηρό και δυνατό χαστούκι σε όλους εμάς που παλεύουμε για την «σωτηρία του πλανήτη». Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί απέναντι στις δυνάμεις τις φύσεις που κανείς δεν μπορεί να δαμάσει και ας προσπαθούμε για τον πλανήτη όχι μόνο από το σβήσιμο των φώτων αλλά και από ενέργειες και πράξεις έναντι σε συμφέροντα καταστροφικά για τον πλανήτη μας. Το ανθρώπινο γένος αφανίζεται καθημερινά από ενέργειες που δεν σέβονται το περιβάλλον, η Ιαπωνία είναι ένα μόνο μικρό δείγμα για το τι μέλλει γενέσθαι.





Ξέρετε γιατί αλλάζει δύο φορές τον χρόνο η ώρα;

Ξέρετε γιατί αλλάζει δύο φορές τον χρόνο η ώρα; Είναι ευκαιρία να μάθουμε μιας και σε λίγη ώρα θα αλλάξουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά.




Ένας από τους βασικούς λόγους που γίνεται αυτή η αλλαγή είναι κυρίως για την καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας προκειμένου να εξοικονομηθεί ενέργεια.



Ένα από κυριότερα πλεονεκτήματα της χρήσης του μέτρου της θερινής ώρας είναι εξοικονόμηση ενέργειας κυρίως γιατί τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε συνολικά 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον ήλιο.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ πολιτών και φορέων Σπάτων, Αρτέμιδος, Ραφήνας, Πικερμίου

ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ



Για άλλη μια φορά η Πολιτεία προσπαθεί να υποβαθμίσει τις περιουσίες μας, τις πόλεις μας, τη θάλασσά μας και κυρίως τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.

Προσπαθούν να μας επιβάλουν ένα τεράστιο, φαραωνικού τύπου Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) στο Πλατυχωράφι, για όλους τους Δήμους Βορείων Μεσογείων (Γέρακα, Παλλήνης, Ανθούσας, Πικερμίου, Ραφήνας, Γλυκών Νερών, Σπάτων, Αρτέμιδος)!
Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

'Αννα Ραφτοπούλου Δημ. Σύμβουλος "Όχι στο γιγαντιαίο ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι. Όχι στον αγωγό εκβολής των προϊόντων στη θάλασσα μας".

Θα ξεκινήσω λέγοντας πως λυπάμαι πάρα πολύ για τα λόγια του Δημάρχου. Σκοπός δεν είναι να σας καθυστερήσουμε κύριε Δήμαρχε και να σας εμποδίσουμε. Θέλουμε μόνο να διασφαλίσουμε τα δυο βασικά θέματα που ζητάμε. Τα πράγματα είναι απλά. Όσο για τους φορείς, οφείλω να πω πως δεν λειτουργούν με τσαμπουκά, αλλά προσπαθούν εναγωνίως να κάνουν το καλύτερο για τον τόπο τους. Η αγωνία τους είναι έντονη, όχι οι τρόποι τους κακοί.


Κύριε Δήμαρχε, στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο μας αναγνώσατε την απάντηση της Περιφέρειας στα δεκαέξι σημεία διαλόγου που η Δημοτική Αρχή έθεσε. Νομίζω πως τουλάχιστον τώρα όλοι πήραμε το μήνυμα. Δεν κερδίζουμε τίποτα με διαπραγματεύσεις και με διάλογο σε αυτήν την βάση. Χάνουμε. Χάνουμε πολύτιμο χρόνο. Η απάντηση λοιπόν αυτή μάλλον υποτιμάει την νοημοσύνη μας. Στραγγαλίζει την θέληση μας και την θέληση των πολιτών του Δήμου μας. Θα τη χαρακτήριζα προσβλητική και άκρως απαράδεκτη. Όλα τα σημεία της χρίζουν έντονου σχολιασμού, όμως θα σταθώ, για να μη σας κουράσω στα σοβαρότερα κατά την γνώμη μου. Στα τρία πρώτα σημεία γίνονται σαφείς οι προθέσεις της πολιτείας για τρία πράγματα:

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμμετέχει και φέτος στην «Ώρα της Γης»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



24 Μαρτίου 2010





Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμμετέχει και φέτος στην «Ώρα της Γης»





Το αεροδρόμιο της Αθήνας δηλώνει για 3η χρονιά «παρών» στην «Ώρα της Γης 2011», το Σάββατο 26 Μαρτίου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας του WWF, σβήνοντας τα φώτα και διακόπτοντας τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του από τις 20:30 έως τις 21:30 (δυτικός διάδρομος, 03L/21R και οι τροχοδρομοί του).



Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Ώρας της Γης 2011, θα μειωθεί ο φωτισμός στα κτίρια, στους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους επιλεγμένους χώρους εντός του αεροδρομίου.

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος, 28 Μαρτίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7:30 μ.μ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σας καλούμε να προσέλθετε σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος, που θα γίνει στις 28 Μαρτίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7:30 μ.μ., για συζήτηση επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

1. Λήψη απόφασης για έγκριση απορρόφησης κλάδου δραστηριότητας της CODECO S.A. από την «ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ Α.Ε.» στο έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ».

2. Λήψη απόφασης για έγκριση παράτασης μίσθωσης ακινήτου με την Ο.Τ.Ε. ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε. για την στέγαση υπηρεσιών του Δήμου.

3. Λήψη απόφασης για τη συγκρότηση Επιτροπής καταστροφής αντικειμένων άνευ αξίας (παρ.6 του άρθ.199 του Ν.3463/2006 Κ.Δ.Κ.).
Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Δελτίο Τύπου της συντονιστικής επιτροπής κατά του ΚΕΛ Β. Μεσογείων.

Χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Κατά του ΚΕΛ Β. Μεσογείων κατά την πάγια τακτική της να συνεδριάζει κάθε Τρίτη στις 8:00 μμ. συνεδρίασε και συζητήθηκαν τα εξής θέματα και ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:


1. Να συντονιστούν συναντήσεις με τους Αρχηγούς των Παρατάξεων της περιοχής μας γιατί τους έχουμε ανάγκη, θέλουμε την στήριξη τους.

2. Κάθε έγγραφο που θα ετοιμάζεται να δημοσιοποιείται.

3. Στην επόμενη συνεδρίαση να ψηφιστεί η ιδρυτική διακήρυξη.

4. Να καταγραφεί ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21-03-2011 ήταν πανομοιότυπη με την απόφαση του Νομαρχιακού συμβουλίου του 2003 και πως καμία δημοτική αρχή μέχρι σήμερα δεν ασχολήθηκε σε βάθος με το θέμα.

5. Να εξετασθεί η στάση του κ. Γιαννάτου ο οποίος ενώ το τοπικό συμβούλιο στο οποίο προεδρεύει είχε ψηφίσει ομόφωνα για το θέμα « όχι χωροθέτηση του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι και όχι αγωγός εκβολής στην θάλασσα» κατά την ψήφιση ακριβώς του ίδιου θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 21-03-2011 δήλωσε παρών. Πως γίνεται αυτό εφόσον παρευρίσκεται στα Δημοτικά Συμβούλια και έχει δικαίωμα ψήφου ως εκπρόσωπος του Τοπικού Συμβουλίου και για να μεταφέρει τις αποφάσεις τους.

6. Να καταδικαστεί η στάση του κ. Ρήγα ο οποίος ενώ το τοπικό συμβούλιο στο οποίο προεδρεύει είχε ψηφίσει ομόφωνα για το θέμα « όχι χωροθέτηση του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι και όχι αγωγός εκβολής στην θάλασσα» κατά την ψήφιση ακριβώς του ίδιου θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 21-03-2011 αποχώρησε και επέστρεψε ακριβώς μετά την λήξη της ψηφοφορίας και την έναρξη της ψηφοφορίας του 2ου θέματος.

7. Πρέπει να τονιστεί και να καταγραφεί πως η περιοχή Πλατύ Χωράφι γειτνιάζει με την Παλαιοντολογική περιοχή και ίσως κατά πολλούς είναι το επίκεντρο.

8. Να μάθουν οι πολίτες πως το απαντητικό έγγραφο της περιφέρειας, στα αιτήματα του Δήμου μας για τις προϋποθέσεις λειτουργίας του ΚΕΛ θίγει βαθύτατα και τους ίδιους τους πολίτες.

9. Να έρθουμε σε επαφή με τους Συλλόγους της Χαμολιάς και του Μαρκόπουλου διότι είναι και αυτοί κατά του ΚΕΛ που δρομολογεί η πολιτεία για την περιοχή τους.

10. Να ζητήσουμε από τον δήμο μας να βγάλει ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των πολιτών και των δημοτικών Αρχών του Μαρκόπουλου στον αγώνα τους κατά του ΚΕΛ της περιοχής τους.

11. Να εξεταστεί η πληροφορία πως ο Δήμος Παλλήνης φαίνεται να προσπαθεί την δημιουργία δικού του αυτόνομου ΚΕΛ.

Η τοποθέτηση του Αρχηγού της ελάσσονος Αντιπολίτευσης και Δημ. Συμβούλου κ. Δημήτρη Μάρκου στο Δημ. Συμβούλιο που έγινε με αποκλειστικό θέμα το Κ.Ε.Λ. Βορ. Μεσογείων




«Διαχωρίζομαι από οποιεσδήποτε πρακτικές που έχουν σαν σκοπό να προβληθεί κάποιος. Σκοπός δεν είναι προβληθώ μέσα από αυτήν την διαδικασία. Σκοπός μου είναι να μην αποθηκεύσουμε το μέλλον για τις επόμενες γενιές, γιατί είναι κάτι που θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά και με πολύ μεγάλο τίμημα..»



Θέλω να τονίσω και νομίζω ότι το έχω δείξει από την πρώτη κιόλας στιγμή, ότι σκοπός μου δεν είναι να κάνω μια στείρα αντιπολίτευση. Τώρα όσο για το αν έχω υπονομεύσει και εγώ και η παράταξη μου το έργο της Δημοτικής Αρχής, νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Όσον αφορά το θέμα του ΚΕΛ, λέμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη και πρέπει να γίνει. Το θέμα όμως είναι ότι θα πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις.

Απ’ ότι είδαμε και στην απάντηση του κυρίου Λιακόπουλου, στα δεκαέξι σημεία, είδαμε φοβερές αποκλίσεις. Εγώ προσωπικά δεν είδα κάποια από αυτές τις θέσεις να εγκρίνεται έτσι όπως τις θέσαμε.

Ειπώθηκε ότι δεν έχουμε πρόταση. Λογικό είναι, δεν μπορούμε να έρθουμε με μια ολοκληρωμένη μελέτη και να πούμε, να πάρτε την μελέτη αυτή και προχωρήστε. Παρ’ όλα αυτά όμως, αν κοιτάξουμε γύρω μας και σε όλο τον σύγχρονο κόσμο και στην υπόλοιπη Ευρώπη θα δούμε κάποια κλασικά παραδείγματα. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί θα πρέπει να δεχτούμε αυτό που είπε ο Λιακόπουλος, ότι αυτό γίνεται στην Βαρκελώνη. Τι σημαίνει; Ότι εμείς είμαστε πολίτες Β΄ κατηγορίας; Και στην Βαρκελώνη που πρόκειται για έναν βιολογικό καθαρισμό, ο οποίος καλύπτει δυόμισι εκατομμύρια κατοίκους, έχει την δυνατότητα επεξεργασίας τετρακοσίων είκοσι χιλιάδων κυβικών μέτρων ημερησίως, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι εκατόν είκοσι κυβικά ανά ώρα παράγονται για πόσιμο νερό και δεκατέσσερις χιλιάδες τετρακόσια κυβικά παράγονται ανά ώρα για εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.

Και λέγοντας εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, μην παρεξηγηθούμε, δεν εννοούμε άρδευση, γιατί λογικό είναι, δεν μπορεί να διατεθεί όλο αυτό το νερό για άρδευση. Μιλάμε για εμπλουτισμό με γεωτρήσεις, που κατά αυτόν τον τρόπο στην Ισπανία επιτυγχάνουν και αρνητική όσμωση. Δηλαδή δεν αφήνουν το θαλάσσιο νερό να καταλάβει το χώρο του υπεδάφους, τους υδατίνους πόρους. Αυτό είναι ένα από τα παραδείγματα. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα σε πολλές άλλες χώρες, όπως στην Λευκορωσία, όπου έχουμε τέσσερις βιολογικούς καθαρισμούς, σύγχρονης τεχνολογίας, με μηδενική εκροή σε ποτάμια και σε λίμνες, πάλι με τις ίδιες προϋποθέσεις.

Εδώ λοιπόν αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω και αναρωτιέμαι είναι για ποιο λόγο εμείς πρέπει να υποστούμε έναν τέτοιο βιολογικό καθαρισμό που να λειτουργεί με τέτοιες προδιαγραφές εικοσαετίας. Είναι σαν να διαπραγματευόμαστε αυτή τη στιγμή να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο καινούριο του 1972 μοντέλο. Και διαπραγματευόμαστε την εποχή που όλα τα αυτοκίνητα έχουν ένα σωρό αξεσουάρ, αν θα έχει δεξί καθρέπτη ή όχι. Ειλικρινά αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Ακόμα και στην Κίνα, έκανα μια σύντομη ερεύνα σε μια από τις εταιρίες που κατασκευάζουν συνήθως βιολογικούς καθαρισμούς σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν δυο, τρεις οι οποίες είναι πολύ μεγάλες, ακόμα και στην Κίνα, σε πόλη οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων και μάλιστα με πληθυσμό που το μηνιαίο εισόδημα του είναι εκατό δολάρια, έχουν την τύχη να έχουν τέτοιους βιολογικούς και εμείς κουβεντιάζουμε το θέμα εκροής στην θάλασσα. Το θεωρώ απαράδεκτο.

Διαχωρίζομαι από οποιεσδήποτε πρακτικές που έχουν σαν σκοπό να προβληθεί κάποιος. Σκοπός δεν είναι προβληθώ μέσα από αυτήν την διαδικασία. Σκοπός μου είναι να μην αποθηκεύσουμε το μέλλον για τις επόμενες γενιές, γιατί είναι κάτι που θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά και με πολύ μεγάλο τίμημα..

Άκουσα προσεκτικά τις θέσεις του Αντιδημάρχου, του κυρίου Μάρκου. Όσον αφορά το δεκαπέντε, θεωρώ ότι προτιμότερο είναι να απαντηθεί όχι μέσω ερώτησης, αλλά μέσω μιας θέσης. Γιατί σίγουρα αυτή η ερώτηση είναι ρητορική έτσι; Ξέρουμε και την απάντηση. Στις προτάσεις του κυρίου Κασίμη θα ήθελα να προσθέσω ότι θα πρέπει να γίνει και μια προμελέτη. Επειδή κανείς από μας, όπως είπαμε, δεν είμαι ειδικός και επειδή στόχος δεν είναι ούτε αν κωλυσιεργήσουμε, ούτε απλά να αρνηθούμε, δηλαδή δεν θέλουμε να πούμε όχι, θέλουμε μια προμελέτη, ούτως ώστε οι ειδικοί να αποδείξουν ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν.





Καυστικές τοποθετήσεις του Νικ. Ραφαήλ!!



 «…Εγώ δεν διαβάζω εκθέσεις, ούτε τι θα κάνω θα μου πει καθένας. Είμαι ένα παιδί φτωχό με λάθη, αδυναμίες και ελαττώματα….»



Μετά από απαίτηση πολλών αναγνωστών μας σας παραθέτουμε τις παρεμβάσεις και τις θέσεις του Δημ. Συμβούλου κ. Νικ. Ραφαήλ, στο Δημ. Συμβούλιο που έγινε με θέμα το Κ.Ε.Λ., κρατώντας όπως πάντα την αντικειμενικοτητά μας, χωρίς περαιτέρω σχολιασμούς στα λεγόμενα των εκάστοτε ομιλητών.


«Εθελοντισμός:Πρωτοβουλίες και Δράσεις μέσα από εικόνες».

ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΑΝΤ. ΚΙΜΠΙΖΗ 5 ΚΟΡΩΠΙ 19400
ΤΗΛ.2106020026



Δελτίο Τύπου


Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού με αφορμή το 2011 Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού διοργάνωσε εκδήλωση στο Δημαρχείο Κορωπίου με θέμα : «Εθελοντισμός:Πρωτοβουλίες και Δράσεις μέσα από εικόνες».
 Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Κορωπίου κ. Δημήτρης Κιούσης τονίζοντας και την σπουδαιότητα του εθελοντισμού.
 Η Μαριλένα Γύπαρη, εκπαιδευτικός, συνεργάτης του ΕΚΤ&Π ανέπτυξε το θέμα του εθελοντισμού και μεταξύ άλλων είπε:

ΑΝΑΒΑΛΕΤΑΙ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Ε.Σ.Υ.Ε. η απογραφή πληθυσμού- κατοικιών 2011, που είχε προγραμματιστεί να γίνει από τις 30 Μαρτίου έως 13 Απριλίου αναβάλεται και θα πραγματοποιηθεί το δεκαπενθήμερο από 10 έως και 24 Μαΐου. Αυτό ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η οποία και θα δημοσιοποιήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα πραγματοποιηθεί η απογραφή…

Κ.Ε.Λ. Τι είπαν πολίτες, φορείς στο Δ.Σ. Σπάτων-Αρτέμιδος;

Στά πλαίσια της έγκυρης ενημέρωσης, σας παραθέτουμε αποσπάσματα από τις ομιλίες των πολιτών, φορέων, εκπροσώπων και των Συλλόγων που πήραν τον λόγο στο Δ.Σ. και τοποθετήθηκαν για το Κ.Ε.Λ. Βορ. Μεσογείων.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΚΑΝΑΚΗ ΤΑΚΗ :



«…..Πιστεύετε ότι με τα ρεύματα του Ευβοϊκού θα στηρίξουν αγωγό εκβολής σε αυτήν την θάλασσα; Ο στόχος κύριοι, θα σας πω γιατί το έχω ακούσει με τα αφτιά μου, σε πολιτικό γραφείο Βουλευτή του 1974, δεν με είχαν δει ότι είμαι μέσα στο γραφείο. Γίνεται συζήτηση, όχι από Βουλευτή, από έναν επιχειρηματία, από έναν δικηγόρο και έναν δημοσιογράφο και άκουσα αυτά που άκουσα. Ο στόχος λοιπόν είναι η Λούτσα στο πιάτο. Καταστροφή και μόνο καταστροφή. Αυτά τα έχουν πει από το 1974.

Η γνώμη μου είναι ότι ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος οφείλει να δώσει μια απάντηση και αυτή είναι ότι απορρίπτουμε την καταστροφική σας πρόταση κύριοι των Αθηνών, κύριοι κατασκευαστές του Γέρακα, κύριοι κατασκευαστές της Παλλήνης. Αυτό είναι το οικονομικό παιχνίδι που παίζεται. Δεν είναι δυνατόν να μας απαξιώνουν και εμείς να συμφωνούμε με αυτές τις αθλιότητες τους. Τουλάχιστον λίγο τοπικό εγωισμό να έχουμε, καλώς εννοούμενο εγωισμό, γι’ αυτούς που πέρασαν τόσα χρόνια πριν και γι’ αυτούς που έρχονται. Εμείς είμαστε σε μια κατηφόρα πλέον βιολογικά. Άρα κάτι πρέπει να αποφασίσουμε».





ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΦΡΑΓΚΟΥ:


«…..Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο κάναμε μεγάλες προσπαθείς να αποτρέψουμε την εγκατάσταση εκεί. Χρονοβόρες διαδικασίες, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και ευτυχώς που παρακολουθούσαμε τις προθεσμίες και την τελευταία στιγμή κατέθεσα εγώ την αίτηση ακυρώσεων στο ΣτΕ, δεν θα μιλάγαμε αυτή τη στιγμή και επιτευχθεί η απόφαση η οποία κύρωσε την Κ.Υ.Α τεσσάρων, πέντε Υπουργών.

Άρα λοιπόν το πρώτο επίτευγμα έγινε με την απόφαση αυτή του ΣτΕ που δημοσιεύτηκε το 2008. Από κει και πέρα η ΕΥΔΑΠ επανέρχεται με την ίδια μελέτη. Δεν έχει γίνει τίποτα. Σας το λέω ξεκάθαρα. Την ίδια μελέτη επαναφέρουν, δεν ενδιαφέρεται κανείς για την ποιότητα ζωής μας, είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την περιοχή μας και δεν έχουν σε τίποτα να προχωρήσουν μια έτοιμη λύση, όπως είναι αυτής της ΕΥΔΑΠ….. Έχουμε το αεροδρόμιο, αυτό το κακό που έχει δημιουργηθεί, θα έρθει και το ΚΕΛ αυτό και τελικά δεν θα υπάρχει εδώ ζωή. Γιατί χωροταξία και περιβάλλον αν δεν είναι εναρμονισμένα σωστά δεν θα έχουμε ύπαρξη. Ούτε αναψυχή θα υπάρχει, κολυμβητική δραστηριότητα δεν θα υπάρχει και ψυχολογικά και μόνο θα έχει επιβαρυνθεί όλη μας η ζωή εδώ. Προς θεού λοιπόν πάρτε απόφαση, όχι στο ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, όχι εκβολή στη θάλασσα».



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΡΑΚΗ :



«…..Υπάρχει συναίνεση, όχι μόνο των Συλλόγων της Ομοσπονδίας, αλλά όλων των Συλλόγων της Αρτέμιδος και επιπλέον των περισσότερων Συλλόγων των Σπάτων, οι οποίοι είναι μαζί μας, συζητάμε συνεχώς για αυτά τα πράγματα και έχουμε φτιάξει μια κοινή επιτροπή για την αντιμετώπιση του θέματος του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι.

….Θέλουμε λοιπόν και προτείνω να διαμορφωθεί μια κοινή πρόταση, άλλωστε είναι σχεδόν κοινά όλα αυτά που λέμε, να διαμορφωθεί μια κοινή πρόταση και να βγει μια ομόφωνη απόφαση σήμερα, όχι ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, να αναφερθεί σαφώς όχι κοντά σε οικισμούς και επίσης σαφώς να μην πέφτουν τα λύματα στην θάλασσα για κανένα λόγο».



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Π. :


«…..Θέλοντας να συμβάλω κι εγώ από την πλευρά μας στο πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη θα ήθελα να θυμίσω ότι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να σπάμε το πρόβλημα της περιοχής. Δεν είναι άλλο το πρόβλημα του Γραμματικού, άλλο των Σπάτων-Αρτέμιδος, άλλο του Μαρκόπουλου, άλλο της Κερατέας. Είναι ένα πρόβλημα, που το ένα με το άλλο κομμάτι επιβάρυνσης θα επιβαρύνει εμάς και τα παιδιά μας. Δεν έχει κανένας δικαίωμα, για να το βάλουμε πιο μαζεμένα, να θεωρεί ότι η ρύπανση, που κατ’ άλλους πιθανόν να υπάρξει, κατ’ εμάς σίγουρα θα υπάρξει, στη Χαμολιά είναι μακριά και άσχετη από το αντίστοιχο πρόβλημα του Αγίου Νικόλα. Αθροιστικά θα είναι επιβαρυντικά για μας, για την ποιότητα της ζωής μας, για την περιουσία μας.

Ζητούμε λοιπόν να διεκδικήσετε κύριοι Σύμβουλοι και κύριοι εκπρόσωποι μας, την αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού σε όλη την Ανατολική Αττική σε ό,τι αφορά και τα απόβλητα και τα αστικά λύματα.

Σας επισημαίνω και κλείνω με αυτό, ότι θα πρέπει να πιέσετε να ληφθεί νομοθετική ρύθμιση για το ότι αυτός που ρυπαίνει πληρώνει. Προσέξτε. Αν αυτό δεν αναφέρεται δεν ρητά, από το διαχειριστή του συστήματος στο μέλλον, κάθε φορά που θα υπάρξει αστοχία θα δεχόμαστε την έκφραση της λύπης του και εφόσον δεν του κοστίζει τίποτα η αστοχίες θα είναι πολύ τακτικές, γιατί μειώνουν το κόστος λειτουργίας».



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΚΑΛΑΘΑΚΗ :


«…..Τα Σπάτα κάθε φορά αποφασίζουν για άλλους. Πρώτα αποφάσισαν με το αεροδρόμιο για την Λούτσα. Το τι έγινε το ξέρετε. Αντισταθμιστικά οφέλη όμως ήρθαν από εδώ. Τώρα αποφασίζουν για την Ραφήνα. Η Ραφήνα είναι ένα χιλιόμετρο και όμως δεν θέλετε να το καταλάβετε, ότι εκεί είναι το πρόβλημα Το κυρίως πρόβλημα θα το πάρει η Ραφήνα και το Πικέρμι. Άρα λοιπόν αποφασίζετε ακόμα μια φορά για μια όμορη περιοχή, που είναι ακριβώς δίπλα. Στα οκτακόσια μέτρα είναι η διασταύρωση. , βάζω λοιπόν την πρόταση η οποία πρέπει να είναι κυρίαρχη και αποφασιστική. Όχι στο Πλατύ Χωράφι, Όχι εκροή στη θάλασσα μας. Αυτή πρέπει να είναι η πρόταση που πρέπει να ψηφιστεί. Όλα τα αλλά, επιστολές, αλληλογραφίες, λόγια και την ενημέρωση την οποία οφείλετε να κάνετε στους πολίτες κάποια στιγμή, μετά την ημερίδα να έρθετε να την παρακολουθήσετε διότι θα έχει προτάσεις συγκεκριμένες, φτηνές προτάσεις».



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΜΕΘΕΝΙΤΗ :


«……Είμαι με την ευρύτερη έννοια συντοπίτης σας, είμαι από το Μαρκόπουλο. Αντιμετωπίζουμε και εμείς ένα παρόμοιο πρόβλημα. Είναι σχεδόν ένα δίδυμο έργο, το ΚΕΛ κεντρικών Μεσογείων. Είναι ακριβώς η ίδια μελέτη. Διαβάζοντας τις δυο έχει ακριβώς τα ίδια στοιχεία, τις ίδιες αναλύσεις για την θάλασσα, τα πάντα και θέλω να σας πληροφορήσω για κάποια σημεία τα οποία υπάρχουν εκεί. Φυσικά και θα γίνει αποδέκτης η θάλασσα, αυτό είναι απολύτως σίγουρο, διότι ο νότιος Ευβοϊκός δεν είναι αποδέκτης ευαίσθητος και άρα δεν χρηματοδοτείται από το ταμείο συνοχής ένας τριτοβάθμιος βιολογικός καθαρισμός, ο οποίος είναι πάρα πολύ ακριβώς, πάρα πολύ δαπανηρός.

Η γνώμη μου, είμαι χημικός, είμαι καθηγητής στο πανεπιστήμιο, στο τμήμα χημείας, η γνώμη μου είναι ότι είναι παραδεκτό να γίνονται τόσο μεγάλα έργα σε τόσο πολύ κοντινές οικιστικά περιοχές, αν θέλουν να είναι οι περιοχές αυτές βιώσιμες. Δεν αρκεί ένα έργο να είναι πάρα πολύ καλά τεχνικά και να λειτουργεί καλά, πρέπει να είναι και βιώσιμο. Δεν μπορείς αν κανείς έναν βιολογικό καθαρισμό και δίπλα να κάνεις ένα σπίτι ή ένα σχολείο ή ένα γήπεδο. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα».



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΜΑΥΡΟΦΤΑ Φ. :


«….Εάν θέλετε την γνώμη μου, όπως θα την ακούσετε, είναι προχωρήστε στο έργο, χωρίς δισταγμό και όχι κάτω από ατμοσφαιρική πίεση απόφαση και τα παιδιά, όχι εμείς που μας βλέπετε γύρω, γύρω εδώ πέρα, δεν θα σας κρίνουμε εμείς. Θα σας κρίνουν τα παιδιά μας. Αυτά περιμένουν την απάντηση.

Είναι μια περιοχή τα Μεσόγεια που προβλέπεται, η ευρύτερη περιοχή μας εννοώ, Αρτέμιδα-Σπάτα, να κατοικηθεί από διακόσιες πενήντα χιλιάδες κατοίκους. Καταλαβαίνετε τον όγκο; Αν δεν προχωρήσουμε σήμερα στο έργο, αύριο θα είναι αργά.

Και αν θα προχωρήσουμε σε αναβολή μελέτης, όπως ακούστηκε πάλι εδώ, μια μελέτη για να παρθεί καινούρια πρέπει να περάσουν και δυο χρόνια. αν αγαπάτε τον τόπο σας και τα παιδιά σας και κλείνω και τα παιδιά των συμπολιτών σας που σας ψήφισαν για Δήμαρχο και εμείς που δεν σας ψηφίσαμε, προχωρήστε στο έργο».





ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ :


«……Όταν ήμουν μικρός είχα πάει και γνώρισα τον Χρήστο Μάρκου και τον Γιώργο Γκινοσάτη, ήμουν μαθητής ακόμα και εκτίμησα το ήθος και το χαρακτήρα τους. Αυτοί οι άνθρωποι οφείλουν όχι στο ότι είμαι εδώ και μιλάω, στο ότι έγινα μηχανικός, στο ότι μπήκα στο Σύλλογο Μηχανικών, μαθήτευσα δίπλα τους και πραγματικά εγώ βγάζω το καπέλο απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. το πρόγραμμα της Νέας Πόλης. Αυτό ψήφισε ο κόσμος. Έχει δοθεί λανθασμένα η εντύπωση ότι η αντιπολίτευση έχει καλύτερους περιβαλλοντολογικούς όρους από την Νέα Πόλη. Θα τρελαθούμε τελείως; Έχει σημασία το ήθος των ανθρώπων που εκτέθηκα μαζί τους για να πάρω τους ψήφους τους. Έχει σημασία το ήθος. Έχει σημασία τι γράψαμε. Έχει σημασία ότι εδώ πέρα μέσα όλοι συμφωνούμε. Είναι τραγικό να γινόμαστε επικίνδυνοι με τις αποφάσεις που παίρνουμε. Η γυναικά του Καίσαρα δεν αρκεί αν είναι σωστή, πρέπει και να φαίνεται σωστή. . Πάρτε ό,τι Άλλο θέλετε απόφαση, αλλά θέλω να είναι ξεκάθαρη. Όχι στο ΚΕΛ Πλατύ Χωράφι. Αυτή τη στιγμή είναι δρομολογημένη να γίνει. Μόνο μια τέτοια απόφαση θα το σταματήσει. Και να βρούμε χίλιες λύσεις. Εδώ είμαστε και σαν Σύλλογος να βοηθήσουμε. Όχι στο ΚΕΛ Πλατύ Χωράφι. Η τεχνολογία βοηθάει. Όχι απόληξη του αγωγού στη θάλασσα μας. Αυτό θέλουμε. Οι θέσεις του Συλλόγου Μηχανικών παραμένουν ίδιες από 12/2. Ίδιες παραμένουν και ίδιες είναι και τώρα. Η Νέα Πόλη έχει τις ευαισθησίες της».



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΛΑΜΠΡΟΥ :


«…..Θέλω να αντιδράσω έντονα στον κύριο Αποσπόρη που μειώνει και υποβαθμίζει το ρόλο και το έργο όλων των συλλόγων με το να λέει ότι όσοι ασχολούνται πάνε μόνο για τις θέσεις και μόνο για προσωπική προβολή. Εγώ σε όσους συλλόγους είμαι, είμαι ενεργός και τρέχουμε.

Κάνει το ίδιο και υποβαθμίζει και τον ρόλο των Τοπικών Συμβουλίων και των δυο. Σε συζήτηση που είχε εδώ απ’ έξω είπε ότι τα είπε για τους Τοπικούς Συμβούλους. Θεωρώ ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο και οι Τοπικοί και οι Δημοτικοί και παίρνουμε τις ίδιες αποφάσεις. Ο καθένας θα κριθεί στην τετραετία από το έργο που κάνει.

Επειδή η απόφαση του Τοπικού Αρτέμιδος ήρθε μετά από δική μου πρόταση και θέλω να εξηγήσω ότι είμαι υπέρ του ΚΕΛ, αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου. Και σε αυτό που πρέπει να ξεκινήσουμε χωρίς όρους και προϋποθέσεις είναι τρία πραγματάκια. Σήμερα πιστεύω ότι όλοι είδαν, και ο κόσμος και εμείς, ότι έχουμε την ίδια άποψη. Όλοι συμφωνούμε ότι δεν θέλουμε ένα ΚΕΛ με τέτοιες προδιαγραφές. Δεν ήρθαμε εδώ να ψηφίσετε σήμερα πιστεύω ποια παράταξη θα νικήσει, του κυρίου Κασίμη, η δική σας ή του κυρίου Δημήτρη Μάρκου. Πιστεύω ότι ήρθατε να ψηφίσετε τρία πραγματάκια:

Όχι στο ΚΕΛ βορείων Μεσογείων. Όχι σε οποιαδήποτε ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, γιατί είναι οικισμοί. Όχι στους αγωγούς στη θάλασσα της Αρτέμιδος εφόσον πλέον υπάρχει η τεχνολογία και νέα μελέτη με τα σημερινά πραγματικά δεδομένα».



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ


ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΤΩΡΑ
ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΛ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.



«Θέλουμε λύση του αποχετευτικού και την θέλουμε τώρα. Μια λύση όμως, που θα σέβεται το περιβάλλον και την Δημόσια Υγεία, που θα στηρίζεται στις πιο σύγχρονες κατασκευαστικές προδιαγραφές του συστήματος με ουσιαστική ελεγκτική συμμετοχή του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος στην λειτουργία του ΚΕΛ.

Αυτή η λύση δεν μπορεί να προέλθει ούτε από πολιτικούς εκβιασμούς, ούτε από απειλές επιβολής προστίμων, ούτε από δικαιολογίες περί οικονομικής στενότητας μα ούτε από εκπτώσεις στις τεχνικές προδιαγραφές του έργου, δήλωσε ο Δήμαρχος Σπάτων ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΜΑΡΚΟΥ στην ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. την Δευτέρα 21 Μαρτίου.
Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Κ.Ε.Λ. Όσα καταγράφησαν στο έκτακτο Δ.Σ.


Μετά από όλα όσα διαδραματίστηκαν στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 21/3/2011 σας παραθέτουμε αποσπάσματα και φωτογραφικό υλικό αυτούσια χωρίς καμία δική μας παρεμβολή και σχολιασμό γιατί θεωρούμε ότι η δημαγωγία και ο λαϊκισμός δεν είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της σωστής και σοβαρής ενημέρωσης. Η δική μας άποψη είναι η παρακολούθηση και η αντικειμενική έκθεση των γεγονότων. Η δική σας θέση και κρίση είναι το έναυσμα για την συνέχιση του δικού μας αγώνα για ενημέρωση.






ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΥ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ): Η πρόταση των εννέα Συμβούλων της αντιπολίτευσης στερείται της ευθύνης επιχειρηματολογικού υπόβαθρου γιατί εκβιαστικά και χωρίς να προτείνει εναλλακτική λύση, ούτε καν την διαδικασία για την διαμόρφωση εναλλακτικής πρότασης στον σχεδιασμό της πολιτείας για το ΚΕΛ επιμένει στην άρνηση για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους προσπαθώντας να αποδυναμώσει την Δημοτική Αρχή και την τοπική κοινωνία στην προσπάθεια μας να επιβάλουμε μια λύση που θα είναι πραγματοποιήσιμη και συγχρόνως θα προστατεύει το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων του Δήμου μας.

Δεν προτιθέμεθα να είμαστε όμηροι ούτε της πολιτείας ούτε όσων με τσαμπουκά προσπαθούν να συκοφαντήσουν την Δημοτική Αρχή και να επιβάλουν καταστροφικές για τον τόπο λύσεις. Με σύμμαχο μας όσους πραγματικά θέλουν να δοθεί λύση θα την δώσουμε σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν διατυπωθεί στο πρόγραμμα μας και συσπειρώνουν τη μεγάλη πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας, όπως αποδείχτηκε και με το αποτέλεσμα των εκλογών



ΚΑΣΙΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: Αν και κατά πόσο η αντιπολίτευση θα σας βάλει τρικλοποδιές, όπως το έκανε όπως είπατε στο Τεχνικό Πρόγραμμα, αλλά και σήμερα είναι άλλο θέμα…. Το έχουμε ξαναπεί, εγώ προσωπικά, σε αυτήν την αίθουσα, για το συγκεκριμένο θέμα, πριν από δυο μήνες ψηφιστήκατε. Είχατε μια πρόταση για την επίλυση της αποχέτευσης,. Φέρτε την τώρα και εμείς θα συμπαρασταθούμε να την υλοποιήσετε. Πάρτε Απόφαση που να λέει απορρίπτουμε την μελέτη της ΕΥΔΑΠ για το ΚΕΛ βορείων Μεσογείων, ζητάμε την ακύρωση της χωροθέτησης στο Πλατύ Χωράφι και την εκβολή του αγωγού επεξεργασμένων λυμάτων στο ακρωτήρι Βελάνι στην παραλία της Αρτέμιδος.



ΜΑΡΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Σκοπός μου δεν είναι να κάνω μια στείρα αντιπολίτευση, επίσης, διαχωρίζομαι από οποιεσδήποτε πρακτικές που έχουν σαν σκοπό να προβληθεί κάποιος. Σκοπός δεν είναι προβληθώ μέσα από αυτήν την διαδικασία. Σκοπός μου είναι να μην υποθηκεύσουμε το μέλλων για τις επόμενες γενιές, γιατί είναι κάτι που θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά και με πολύ μεγάλο τίμημα. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί θα πρέπει να δεχτούμε, αυτό που είπε ο Λιακόπουλος, ότι αυτό γίνεται στην Βαρκελωνη. Τι σημαίνει; Ότι εμείς είμαστε πολίτες β΄ κατηγορίας; Και στην Βαρκελώνη που πρόκειται για έναν βιολογικό καθαρισμό, ο οποίος καλύπτει δυόμισι εκατομμύρια κατοίκους, έχει την δυνατότητα επεξεργασίας τετρακόσιων είκοσι χιλιάδων κυβικών μέτρων ημερησίως, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι εκατόν είκοσι κυβικά ανά ώρα παράγονται για πόσιμο νερό και δεκατέσσερις χιλιάδες τετρακόσια κυβικά παράγονται ανά ώρα για εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.





ΔΑΝΕΖΗΣ: Πρέπει δηλαδή να απορρίψουμε την συγκεκριμένη μελέτη της ΕΥΔΑΠ η οποία δεν διασφαλίζει τη χωροθέτηση μακριά από οικισμούς και δεν διασφαλίζει αξιοποίηση των υγρών αποβλήτων με άλλες μεθόδους, όπως είναι η άρδευση και ο εμπλουτισμούς του υδροφόρου ορίζοντα.



ΡΑΦΑΗΛ ΝΙΚ.: Επιμένω στην Θέση που είχα και στο προηγούμενο Δ.Σ. Τα λύματα να πάνε μέσα στο αεροδρόμιο. Έχει δυο βιολογικούς τρίτου βαθμού



ΤΟΥΝΤΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ: Εκτιμώ, για να το κλείνω το θέμα όπως είπε και ο κύριος Ραφαήλ για το αεροδρόμιο. Μην γελάμε με την ιστορία του αεροδρομίου. Στον χώρο του αεροδρόμιο, που ξέρετε ότι έχουν απαλλοτριωθεί 16.800 στρέμματα, ανεξάρτητα με τους βιολογικούς που λειτουργούν, ως χώρος μπορεί αυτή τη στιγμή αυτή τη στιγμή να παραχωρηθεί χώρος του αεροδρομίου στο κομμάτι το απαλλοτριωμένο να γίνει εκεί το ΚΕΛ. Από εκεί και πέρα το θέμα της εκβολής θα πρέπει να δούμε κατά πόσο μπορεί αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει αποδέκτης στη θάλασσα.



ΑΠΟΣΠΟΡΗΣ: Μπορεί να γίνει το ΚΕΛ, μπορεί να γίνει οτιδήποτε, αλλά θέλουμε να γίνει σύντομα, να γίνει σετ τέσσερα χρόνια, σε πέντε χρόνια, να ολοκληρωθεί, όχι σε σαράντα χρόνια. Η συνεργασία για την ευημερία των Σπάτων και ης Αρτέμιδος αναλώνεται σε μικροσυμφεροντολογικές και μικροπολιτικές αντιπαλότητες. Παραμένει κλειστή σε τοπικό επίπεδο τόσο η καινοτομία, όσο και το σκεπτικό για υγιείς ανάπτυξη. Μια τοπική κοινωνία εγκλωβισμένη στο χτες και απρόθυμη να κινηθεί στο αύριο και στο μέλλον.



ΖΗΣΗ ΜΑΡΙΑ: θέλω η παράταξη μου αυτή τη φορά να πει ένα πράγμα. Νέα μελέτη, νέα χωροθέτηση, νέο σκεπτικό. Δεν είμαστε έρμαια της πολιτείας. Είμαστε η πολιτεία και η πολιτεία πρέπει να μας ακούσει. Αν εμείς δεν συμφωνήσουμε με την πολιτεία δεν θα γίνει ποτέ ΚΕΛ.



ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ: Κανένας δεν θα επηρεάσει τον τόπο μας, το περιβάλλον και την υγεία μας. Σήμερα πρέπει να πάρουμε απόφαση και να πούμε δυο μεγάλα και ξεκάθαρα όχι. Όχι στο γιγάντιο ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι. Όχι στον αγωγό εκβολής των προϊόντων στη θάλασσα μας. Όσο για τους φορείς, οφείλω να πω πως δεν λειτουργούν με τσαμπουκά, αλλά προσπαθούν εναγωνίως να κάνουν το καλύτερο για τον τόπο τους. Η αγωνία τους είναι έντονη, όχι οι τρόποι τους κακοί.



ΜΠΟΤΖΙΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Οι φορείς όλων των συλλόγων χάνουν ώρες από την προσωπική τους ζωή και χάνουν από την τσέπη τους πολλά χρήματα για να τρέχουν για το καλό της πόλης. Για το θέμα τώρα του ΚΕΛ, είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα και πρέπει να σκεφτούμε τον τόπο μας και μόνο αυτόν. Σε καμία περίπτωση να αποδεχτούμε τα λύματα να εκβάλουν στη θάλασσα μας. Δεν πρέπει με τίποτα να δεχτούμε τα λύματα των άλλων πόλεων, πάρα μόνο ένα βιολογικό καθαρισμό μικρό, αποκλειστικά για τον δικό μας τον Δήμο. Πρόταση μελέτης υπάρχει από το 2006 του κυρίου Κασίμη και του κυρίου Θανάση του Τούντα που δεν προχώρησε.



ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ (ΠΡΟΕΔΡ. ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΠΑΤΩΝ):
Θέλουμε καινούρια, σύγχρονη μελέτη, δεν συμφωνούμε με την οριστική χωροθέτηση στο Πλατύ Χωράφι και εμείς. Ούτε με τα απόβλητα να πέφτουν στη θάλασσα. Άρα συμφωνούμε όλοι σε ένα σύγχρονο αποχετευτικό σύστημα. Εκείνο που χρειάζεται κατά την γνώμη μου είναι η σωστή ενημέρωση του κόσμου και των φορέων από ειδικούς επιστήμονες σε μια δημόσια διαβούλευση.



ΓΚΙΝΟΣΑΤΗΣ: Υπενθύμιση μιας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αρτέμιδος, η οποία ήταν πολύ πρόσφατη και αυτή η απόφαση βγήκε το καλοκαίρι του 2010. Υπήρξε λοιπόν μια ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρτέμιδος για το θέμα της αποχέτευσης των αστικών λυμάτων. Η απόφαση αυτή για όσους την θυμούνται, την έχω και στην διάθεση τους, ταυτίζεται με τα δεκαέξι σημεία που προτείνουμε σαν όρους και προϋποθέσεις για την κατασκευή ενός σύγχρονου συστήματος που θα σέβεται το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων Αυτοί οι οροί διαμορφώθηκαν από επιτροπή στην οποία συμμετείχαν όλα τα πολιτικά κόμματα και το ΚΚΕ με το κύριο Δανέζη, ο οποίος ήταν ο μόνος που εξέφρασε μια διαφορετική άποψη, μας την είπε και σήμερα, και όλες οι Δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Αρτέμιδος. Όλα τα κόμματα λοιπόν, όλες οι παρατάξεις, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι συμφώνησαν σε ένα κείμενο, που δεν ανέφερε ποτέ στεγνά όχι στο Πλατύ Χωράφι, όχι στο Βελάνι. Ούτε κανείς το πρότεινε αυτό να μπει μέσα στο συγκεκριμένο κείμενο στην επιτροπή ή στο Δημοτικό Συμβούλιο.



ΜΑΡΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ: Σας παραθέτουμε την εισήγηση που αποτελεί και τη πρόταση που τέθηκε για την Β’ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ με την τροποποίηση που έκανε ο Αντιδήμαρχος.



Κύριε Γενικέ, μελετήσαμε προσεκτικά τις θέσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επί της υπ’ αριθ. 13/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος.

Προκαταβολικά θέλουμε να επισημάνουμε πως οι απόψεις που εκφράζονται με το από 4/3/2011 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης βρίσκονται πολύ μακριά από την άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου και αποκλίνουν παρασάγκας από αυτά που στις επανειλημμένες συναντήσεις είχαμε συζητήσει.

Πολλά δε σημεία του απαντητικού σας εγγράφου είναι γενικόλογα, ασαφή, αδιευκρίνιστα και δεν απαντούν ευθέως στην αγωνία του Δήμου να λύσει το αποχετευτικό πρόβλημα με τρόπο που θα προστατευτεί την δημόσια υγεία και θα σέβεται ταυτόχρονα το περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάποια από τα σημεία της εν λόγω απόφασης του Δημοτικού Συμβούλου που αφορούν κυρίως τον τρόπο κατασκευής και λειτουργίας του κέντρου επεξεργασίας, όπως η μορφή των εγκαταστάσεων κλειστού ή ανοικτού τύπου, απορρίπτονται από το απαντητικό σας έγγραφο, παρόλο που επί της ουσίας γίνονται αποδεκτά από την εισηγητική έκθεση έργων αποχέτευσης ακαθάρτων της Διεύθυνσης Μελετών της ΕΥΔΑΠ, που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2010.

Πιο συγκεκριμένα, δεν σχολιάζουμε τα σημεία ένα, δυο και τρία του απαντητικού, που με την δαμόκλειο σπάθη του περιορισμένου χρόνου για νέες μελέτες χωροθετήσεις επιμένετε στην χωροθέτηση του ΚΕΛ στη θέση Πλατύ Χωράφι.

Για το σημείο τέσσερα, που αφορά την τριτοβάθμια ή μη επεξεργασία, συμφωνούμε απερίφραστα για την πρόβλεψη προχωρημένης τριτοβάθμιας επεξεργασίας σε βιοαντιδραστήρες μεμβρανών.

Για το σημείο πέντε, δεν μας ικανοποιεί η ευχή της λεκτικής υποστήριξης του αιτήματος. Ζητούμε την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα διασφαλίζει αναβαθμίζοντας τις χρήσεις γης γύρω από το ΚΕΛ.

Για το σημείο έξι, που αφορά την επεξεργασία της λυματολάσπης, συμφωνούμε και ζητούμε παράλληλα τη εξέταση δυνατότητας κατασκευής μονάδας παραγωγής ενέργειας.

Για το σημείο επτά διαφωνούμε ριζικά. Η μόνη αποδεκτή λύση είναι η πλήρης κάλυψη των δεξαμενών και των εγκαταστάσεων.

Για το σημείο οκτώ εκφράζουμε τις επιφυλάξεις, αναμένοντας την εξέταση της μελέτης «Μαθηματική προσομοίωση της υδροδυναμικής του νότιου Ευβοϊκού κόλπου».

Για το σημείο εννέα, θεωρούμε ακρογωνιαίο το ζήτημα της παράλληλης κατασκευής των εσωτερικών δικτύων των Σπάτων και της Αρτέμιδος συμπεριλαμβανομένων και των εκτός σχεδίου διαμορφωμένων οικισμών.

Για το σημείο δέκα, το οποίο αφορά τα ζητήματα των βιομηχανικών αποβλήτων, συμφωνούμε με την επισήμανση που έχει γίνει από το απαντητικό έγγραφο και είναι ίσως το μόνο που μας ικανοποιεί μαζί με το σημείο της τριτοβάθμιας επεξεργασίας.

Για το σημείο έντεκα απαιτείται η ενσωμάτωση της μελέτης του δικτύου άρδευσης και πυρόσβεσης στην κεντρική μελέτη και η ταυτόχρονη κατασκευής του έργου μαζί με το αρδευτικό και το δασοπυροσβεστικό δίκτυο.

Για το σημείο δώδεκα έχουμε επιφυλάξεις και αναμένουμε την έκδοση της ΚΥΑ. Είναι το θεσμικό πλαίσιο για την άρδευση.

Για το σημείο δεκατρία δεν αρκεί η συμμέτοχη εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης στην επιτροπή αξιολόγησης για την ανάθεση. Η ουσιαστική συμμέτοχη της αυτοδιοίκησης διασφαλίζει την λειτουργία του συστήματος σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις τεχνικές δεσμεύσεις και αυτή η συμμέτοχη δεν περιορίζεται μόνο στην ανακατασκευαστική περίοδο. Αδιαπραγμάτευτη θέση μας αποτελεί η συμμέτοχη στην λειτουργία μας ο δημόσιος έλεγχος που θα πρέπει θεσμικά να κατοχυρωθεί.

Για το σημείο δεκατέσσερα η απάντηση στο πρώτο σκέλος είναι ασαφής. Για το σημείο δεκαπέντε που αφορά τις περιπτώσεις της αστοχίας και της τεχνικής ανεπάρκειας, θα θέλαμε απλά να επισημάνουμε, υποβάλλοντας ένα ερώτημα ταυτόχρονα. Εφόσον οι τεχνικές προδιαγραφές διασφαλίζουν την τριτοβάθμια επεξεργασία της εγκατάστασης, που θα λειτουργήσει χωρίς αστοχίες και ανεπάρκειες, σε τι εξυπηρετεί ο αγωγός εκβολής;

Για το σημείο δεκαέξι που αφορά την πρόσληψη τεχνικού σύμβουλου. Δεν αναφερόμαστε στον θεσμικό σύμβουλου του έργου με βάση την προκήρυξη, αλλά στην ουσιαστική συμμέτοχη τεχνικού συμβούλου εξειδικευμένου με κύρος και εμπειρία για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου.

Στο τέλος των επισημάνσεων κύριε Γενικέ θα θέλαμε να δηλώσουμε απερίφραστα πως το εν λόγω έργο θα πρέπει να γίνει με όρους και προϋποθέσεις που θα είναι σύμφωνες με όλες εκείνες τις προδιαγραφές που θα σέβονται το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Οι λόγοι της οικονομικής στενότητας δεν δικαιολογούν εκπτώσεις τεχνικές. Σας καλούμε να επανεξετάσετε τις θέσεις σας στο πλαίσιο της υπ’ αριθ. 13/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων-Αρτέμιδος που εγγυώνται την επίλυση του προβλήματος που απασχολεί επί σειρά ετών την τοπική κοινωνία. Σε διαφορετική περίπτωση την ευθύνη θα την έχει αποκλειστικά η πολιτεία και η ευθύνη αυτή θα γίνει γνωστή άμεσα στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η τοπική κοινωνία απαιτεί λύση του προβλήματος τώρα. Λύση χωρίς εκπτώσεις και περιορισμούς».

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μελετήσαμε πολύ προσεκτικά, με την βοήθεια των ειδικών επιστημόνων, την επίσημα απάντηση της πολιτείας στα δεκαέξι σημεία τα οποία προανέφερα. Δεκαέξι σημεία τα οποία είχε θέσει το Δημοτικό Συμβούλιο ως όρους και προϋποθέσεις για την κατασκευή ενός σύγχρονου αποχετευτικού συστήματος αστικών λυμάτων που θα σέβεται το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων του Δήμου μας και μετά την μελέτη αυτή διαπιστώσαμε τα ακόλουθα:

Οι απαντήσεις της πολιτείας απορρίπτουν τα περισσότερα και τα βασικότερα σημεία της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καθίσταται σαφές ότι ο σχεδιασμός του ΚΕΛ παραμένει ο ίδιος, όπως ήταν το 2003, με επουσιώδεις βελτιώσεις που δεν αλλάζουν όμως τα βασικά χαρακτηριστικά του.

Η απόρριψη των θέσεων του Δημοτικού Συμβουλίου δεν βασίζεται σε τεκμηρίωση της διαφορετικής άποψης που έχει η πολιτεία, αλλά σε καθαρά οικονομικούς λόγους τέτοιους ώστε να ελαχιστοποιηθεί το κόστος κατασκευής και λειτουργίας του έργου.

Κατόπιν των ανωτέρω προτείνουμε:

Την απόρριψη του προτεινόμενου από την πολιτεία σχεδιασμού του ΚΕΛ, όπως αυτός εκφράζεται μέσα από το 4/3/2011 εγγράφου του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Καλούμε την πολιτεία να προχωρήσει στην επίλυση του προβλήματος μέσα στο πλαίσιο της υπ’ αριθ. 13/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος. και πιο συγκεκριμένα την εκπόνηση νέας περιβαλλοντικής μελέτης.

Συνεχίζουμε την διαδικασίας της διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία, ώστε με την συνεργασία ειδικών επιστημόνων να διαμορφωθεί μια πρόταση που θα είναι εφικτή και θα λύνει οριστικά το πρόβλημα της αποχέτευσης των αστικών λυμάτων.

Προσφεύγουμε στην Διεύθυνση περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κοινοποιούμε τις θέσεις του Δήμου στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ταυτόχρονα εγκαλούμε τις Ελληνικές αρχές γιατί δεν προχωρούν στην επίλυση του προβλήματος με όρους και προϋποθέσεις που σέβονται το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων ενώ δεν αποδέχονται τις τεχνικές προδιαγραφές που απαιτεί μια σύγχρονη λειτουργία ενός πολλαπλά σημαντικού έργου.





Η Α’ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ «ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ»





Γκίκας Κωνσταντίνος – Πρόεδρος Δ.Σ. ΠΑΡΩΝ



Στάμου Δημήτριος – Γραμματέας Δ.Σ. ΠΑΡΩΝ



Μαργέτης Αθανάσιος – Αντιδήμαρχος ΠΑΡΩΝ



Σερέτης Χρήστος – Αντιδήμαρχος ΠΑΡΩΝ



Μάρκου Χρήστος – Αντιδήμαρχος ΠΑΡΩΝ



Πουλάκης Πέτρος – Αντιδήμαρχος ΠΑΡΩΝ



Γκινοσάτης Γεώργιος – Αντιδήμαρχος ΠΑΡΩΝ



Κουλοχέρης Γεώργιος ΠΑΡΩΝ



Μπέκας Γεώργιος ΠΑΡΩΝ



Μάρκου Παναγιώτα ΠΑΡΩΝ



Αποσπόρης Ευάγγελος ΠΑΡΩΝ



Γεωργάκης Αντώνιος ΠΑΡΩΝ



Μαργέτη Αφροδίτη ΠΑΡΩΝ



Κρόκος Νικόλαος ΠΑΡΩΝ



Λιανός Κωνσταντίνος ΠΑΡΩΝ



Σωτηρόπουλος Αλκιβιάδης ΠΑΡΩΝ



Κασίμης Γεώργιος ΝΑΙ



Ντουρντουρέκα Καλομοίρα ΝΑΙ



Μποτζιολής Δημήτριος ΝΑΙ



Τσαντήλας Χρήστος ΝΑΙ

Μάρκου Δημήτριος ΝΑΙ



Τούντας Αντώνιος ΝΑΙ



Ραφτοπούλου Άννα ΝΑΙ



Δανέζης Ευάγγελος ΝΑΙ



Ζήση Μαρία ΠΑΡΩΝ



Ραφαήλ Νικόλαος ΑΠΩΝ



Κατραμάδος Σταύρος ΝΑΙ



ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ ΠΑΡΩΝ



ΡΗΓΑΣ ΑΠΩΝ



Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕ 18 ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ 9 ΝΑΙ





Η Β’ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ «ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ»





Γκίκας Κωνσταντίνος – Πρόεδρος Δ.Σ. ΝΑΙ



Στάμου Δημήτριος – Γραμματέας Δ.Σ. ΝΑΙ



Μαργέτης Αθανάσιος – Αντιδήμαρχος ΝΑΙ



Σερέτης Χρήστος – Αντιδήμαρχος ΝΑΙ



Μάρκου Χρήστος – Αντιδήμαρχος ΝΑΙ



Πουλάκης Πέτρος – Αντιδήμαρχος ΝΑΙ



Γκινοσάτης Γεώργιος – Αντιδήμαρχος ΝΑΙ



Κουλοχέρης Γεώργιος ΝΑΙ



Μπέκας Γεώργιος ΝΑΙ



Μάρκου Παναγιώτα ΝΑΙ



Αποσπόρης Ευάγγελος ΝΑΙ



Γεωργάκης Αντώνιος ΝΑΙ



Μαργέτη Αφροδίτη ΝΑΙ



Κρόκος Νικόλαος ΝΑΙ



Λιανός Κωνσταντίνος ΝΑΙ



Σωτηρόπουλος Αλκιβιάδης ΝΑΙ



Κασίμης Γεώργιος ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ



Ντουρντουρέκα Καλομοίρα ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ



Μποτζιολής Δημήτριος ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ



Τσαντήλας Χρήστος ΟΧΙ



Μάρκου Δημήτριος ΟΧΙ



Τούντας Αντώνιος ΠΑΡΩΝ



Ραφτοπούλου Άννα ΟΧΙ



Δανέζης Ευάγγελος ΟΧΙ



Ζήση Μαρία ΝΑΙ



Ραφαήλ Νικόλαος ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ



Κατραμάδος Σταύρος ΟΧΙ



ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ



ΡΗΓΑΣ ΝΑΙ







Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ. ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΡΚΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕ 17 ΝΑΙ ΚΑΙ 5 ΟΧΙ




ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!!!




Που θα τη βρείτε

Η Φωτό Μου
Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα
Διανέμεται στους εξής Δήμους: Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας
Προβολή πλήρους προφίλ

Πρωτοσέλιδα