Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε

Αναγνώστες

Copyright Apopsinews.blogspot.com. Από το Blogger.
Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Γ. Χριστόπουλος, μιλά στην ΆΠΟΨΗ και στον εκδότη Ανδρέα Γλαβά

Ο νέος Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, κ. Γιώργος Χριστόπουλος, μιλά στην ΆΠΟΨΗ και στον εκδότη Ανδρέα Γλαβά για το όραμά του και τους στόχους τους, ειδικά τώρα, που ο Καλλικράτης θέτει νέες βάσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση.



1. Κύριε Χριστόπουλε, κατ’ αρχήν να σας συγχαρώ και εκ μέρους των συνεργατών μου για την εκλογή σας ως Δήμαρχος. Η εντολή του κόσμου ήταν σαφής και ειδικά μετά από τόσα χρόνια δημαρχίας από τον κ. Κεχαγιόγλου. Θεωρείτε ότι με την εκλογή σας ξεκινάει μια νέα αρχή στη διοίκηση του νέου διευρυμένου δήμου;

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ «ΓΑΛΙΛΑΙΑ»

Η ευρεία επαφή μας με τον ανθρώπινο πόνο, η ανάγκη ανακούφισης των ογκολογικών ασθενών, η απουσία αντίστοιχων φορέων και η συναίσθησή μας ότι το πρόβλημα των ασθενών είναι και δικό μας, μας οδήγησαν στην απόφαση να δημιουργήσουμε τη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ».

Πυξίδα των προσπαθειών μας είναι ο άνθρωπος που πάσχει. Σκοπός μας είναι να ανακουφίσουμε τον πόνο, να αγκαλιάσουμε τη δυσκολία, να μοιραστούμε το βάρος με τον ασθενή και την οικογένειά του και να συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατό μέσο.

Σε συνεργασία με το μεγαλύτερο αντικαρκινικό ίδρυμα στη χώρα, το Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας» θέσαμε σε λειτουργία την παροχή ανακουφιστικής φροντίδας στο σπίτι, σε ασθενείς του νοσοκομείου που διαμένουν στην περιοχή των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.

Η διαδρομή όμως δεν τελειώνει εδώ. Όραμά μας είναι η δημιουργία Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας. Στον χώρο αυτόν ευελπιστούμε να προσφέρουμε ολιστική φροντίδα δίνοντας στον ασθενή τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στα προγράμματα κατ’ οίκον φροντίδας, ημερήσιας φροντίδας και φιλοξενίας.

Ο ενθουσιασμός μας, η πίστη και η αγάπη μας επιτρέπουν να ελπίζουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια μικρή σπίθα, τον πρώτο βασικό πυρήνα, για να εκπληρώσουμε το όραμά μας».



† Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

Νικόλαος

ΓΑΛΙΛΑΙΑ: ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

ΓΑΛΙΛΑΙΑ: ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ




Συνέντευξη με την dr. Αλίκη Τσερκέζογλου Διευθύντρια β’ Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» dipl. Palliative medicine, Παν/μιου Καρντιφ Ουαλίας και Διευθύντρια της μονάδας ανακουφιστικής φροντίδας της Ι.Μ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής «Γαλιλαία»





Επιμελείται η Ιατρός Παθολόγος Έμμυ Ντουρντούρεκα


Νικητές και νικημένοι!!!

Η Αυλαία των εκλογών της 14ης Νοεμβρίου έπεσε. Σε όλους τους διευρυμένους καλλικρατικούς δήμους υπάρχουν νικητές και νικημένοι. Κατά την κρίση μου η μεγάλη χαμένη είναι τοπική αυτοδιοίκηση. Οι πολίτες με την αποχή τους αμφισβήτησαν τον Καλλικράτη, δεν συμμετείχαν στις διαδικασίες, οι οποίες όμως είναι απαραίτητες για να λειτουργήσει ο καλλικρατικός σχεδιασμός. Μεταθέτονται σοβαρές αρμοδιότητες της δημόσιας διοίκησης στην τοπική αυτοδιοίκηση (Πολεοδομικός σχεδιασμός, ΦΠΑ, Δημόσια Έσοδα) και η συμμετοχή των πολιτών είναι άκρως απαραίτητη. Δεν είναι δυνατόν, εξαιτίας του Καλλικράτη να δίνονται νέες αυξημένες «εντολές» σε τοπικούς άρχοντες και αυτοί να μην έχουν την νομιμοποίηση της πλειοψηφίας.
Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Σε μερικές ημέρες και πάλι κοντά σας!!!

      Η εφημερίδα μας ανεξάρτητη, αδέσμευτη και αφοσιωμένη στο πλευρό των πολιτών, υπερβαίνει τους πολιτικούς διαχωρισμούς, απορρίπτει κάθε πολιτική και κομματική στέγη και έχοντας ως στόχο τη συνεργασία όλων των ενεργών πολιτών είναι σε θέση να ασκήσει αμερόληπτα τον ρόλο της, στηρίζοντας κάθε θετική προσπάθεια και πρωτοβουλία που λαμβάνεται προς όφελος του πολίτη, χωρίς να διστάσει με ήθος και πολιτικό λόγο να σταθεί απέναντι σε οτιδήποτε βλάπτει τα συμφέροντα της πόλης και των κατοίκων της.

                                                                                                                                         Η έκδοση

Που θα τη βρείτε

Η Φωτό Μου
Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα
Διανέμεται στους εξής Δήμους: Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας
Προβολή πλήρους προφίλ

Πρωτοσέλιδα