Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε

Αναγνώστες

Copyright Apopsinews.blogspot.com. Από το Blogger.
Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/02/010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Προς Κο Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Αρτέμιδος

1. Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση την 24η του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2010 ημέρα της εβδομάδος Τετάρτη και ώρα 8:30 μ.μ.
Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Έλεος πια !!! Κυκλοφορικές ρυθμίσεις στον Δ. Αρτέμιδας λόγω έργων

Από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής ανακοινώνεται ότι, στα πλαίσια του έργου βελτίωσης του οδικού άξονα Παιανία-Σπάτα-Λούτσα, λόγω εργασιών κατασκευής τεχνικών έργων στην Λεωφόρο Καραμανλή στην Αρτέμιδα (από την οδό Αγ. Ιωάννου μέχρι οδό 25ης Μαρτίου) από σήμερα και για 2 μήνες θα γίνουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Πρόγραμμα αναδάσωσης στις καμένες περιοχές

Πηγή ΑΠΕ

   Την άμεση υλοποίηση προγράμματος αναδάσωσης στις καμένες περιοχές της ανατολικής Αττικής στις οποίες δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια φυσικής αναδάσωσης, ανακοίνωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη.
Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Ο Καλλικράτης στην Ανατολική Αττική. Σχέδια για 10-12 δήμους ή 6 υπερδήμους.

....απόσπασμα από το ΕΘΝΟΣ ON LINE και το άρθρο του ΗΛΙΑ ΜΑΡΟΥΤΣΗ

Για την Ανατολική Αττική υπάρχουν πολλά σενάρια. Αλλο είναι πιο κοντά στην πρόταση που είχε κάνει το Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης και προέβλεπε δημιουργία 10 έως 12 δήμων και άλλο κάνει λόγο για έξι υπερδήμους μέσω της συνένωσης:

Έκδοση Λευκώματος για τα Εξωκλήσια Σπάτων - Αρτέμιδας

Με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής εγκρίθηκε, μετά από πρόταση του Νομάρχη Λ. Κουρή, η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την Ι. Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής για την έκδοση λευκώματος (σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή) για τα εξωκλήσια της περιοχής Σπάτων-Αρτέμιδας.
Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Έρχονται τα ειδοποιητήρια για το Κτηματολόγιο

Τον Απρίλιο υπολογίζεται να ξεκινήσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων της Αρτέμιδας που εντάχθηκαν στο Εθνικό Κτηματολόγιο, προκειμένου να καταβάλουν το τέλος Kτηματολογίου. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι είχαν δηλώσει τις περιουσίες τους στα  πιλοτικά προγράμματα του Κτηματολογίου το 1997 και το 1999 θα πληρώσουν εντός πέντε μηνών το ανταποδοτικό τέλος των 35 ευρώ ανά δικαίωμα για ακίνητα κυρίας χρήσης και των 20 ευρώ για βοηθητικούς χώρους. Πάντως δεν θα κληθούν να καταβάλουν το αναλογικό τέλος της πέραν των 20.000 ευρώ αξίας του ακινήτου. Σε περίπτωση που το ακίνητο έχει πουληθεί, το τέλος θα κληθούν να καταβάλουν οι παλαιοί ιδιοκτήτες και όχι οι νέοι.
Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Ο Γ. Πεταλωτής για τον "Καλλικράτη" και το μεταναστευτικό νόμο

«Αυτά τα δύο νομοσχέδια που έχουν άμεση αναφορά στις αρχές του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης, εννοείται ότι δεν επηρεάζονται. Είναι επιλογές για τις οποίες δεσμευτήκαμε πριν τις εκλογές, έχουν σχέση με τις βαθιές αλλαγές στο κράτος, τη διοίκηση και με προοπτική την οικονομία και, εννοείται, θα προχωρήσουν, όπως ακριβώς τις έχουμε στοχοθετήσει,με πολύ γρήγορους ρυθμούς».

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ερωτηθείς αν τα νομοσχέδια για τον «Καλλικράτη» και την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς θα προχωρήσουν.
Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Οι λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν την πόλη μας

Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώθηκε ότι, από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2010 άρχισε να λειτουργεί ο σταθμός μετεπιβίβασης λεωφορειακών γραμμών, που βρίσκεται στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ «Νομισματοκοπείο». Τα οφέλη για τους πολίτες της περιοχής μας είναι πολλαπλά, καθώς με τη δημιουργία αυτού του σταθμού, θα έχουν τη δυνατότητα να μετεπιβιβάζονται στο Μετρό, να εξυπηρετούνται καλύτερα, ταχύτερα και με παροχή υπηρεσιών σαφέστατα βέλτιστη. Παράλληλα καταργούνται οι λεωφορειακές γραμμές οι οποίες κατέληγαν στο κέντρο της Αθήνας, στην Ακαδημίας. Εμείς να συμπληρώσουμε μόνον ότι όλα αυτά γίνονται την ίδια στιγμή που ο Δήμος μας διαπραγματεύεται τα σαράβαλα της ΕΘΕΛ για προεκλογική φιέστα. Χάθηκε έτσι άλλη μία ευκαιρία να διεκδικήσουμε απευθείας δρομολόγιο, σύνδεσμο με το Μετρό, παρακάμπτοντας Σπάτα και Παλλήνη. Πότε επιτέλους θα γίνει ο Δήμος μας εξωστρεφής;
Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

… 10 μήνες και σήμερα

… 10 μήνες και σήμερα.
Σαν τους φαντάρους που περιμένουν να απολυθούν μετρούν οι κάτοικοι της πολύπαθης Αρτέμιδας (της Αττικής και όχι της Ηλείας), τις μέρες που περνούν.

Που θα τη βρείτε

Η Φωτό Μου
Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα
Διανέμεται στους εξής Δήμους: Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας
Προβολή πλήρους προφίλ

Πρωτοσέλιδα