Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε

Αναγνώστες

Copyright Apopsinews.blogspot.com. Από το Blogger.
Τετάρτη 19 Μαΐου 2010


     Να πάρουμε την μοίρα στα χέρια μας
     Νιώθουμε πληγωμένοι, η πορεία ενός έθνους δεν καθορίζεται από ευκαιριακά συμφέροντα και από ανεπαρκείς ηγεσίες. Μερίδιο ευθύνης έχουν μόνο «αυτοί» που οδήγησαν την χώρα μας σε αυτό το αδιέξοδο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μας έμαθαν να μιλάμε με ένα «δικό τους» λεξιλόγιο: Spreads, ομόλογα, βασικοί και γενικοί δείκτες, Blue chips κ.λ.π.
 Ναι, μία κρίση «υπερπαραγωγή» που οδήγησε έναν λαό υπερήφανο να περιμένει από την ελεημοσύνη των «άλλων» για να έχουμε αρκετά χρήματα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, να μοιράσουμε επιδόματα ανεργίας, να υπάρξει κάποια κίνηση στη νεκρή πλέον αγορά, επαίτες στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Εμείς, που μόλις λίγα χρόνια πριν,  οργανώσαμε Ολυμπιακούς Αγώνες με απόλυτη επιτυχία, που ανεβάσαμε το επίπεδο ζωής μας σχεδόν στον μέσο όρο των χωρών της Ε. Ε., με την λαμπρή ιστορία και τον σπουδαίο πολιτισμό μας, γίναμε το όνειδος άλλων λαών, ταυτισμένοι με την ασωτία και την διαφθορά.
  Το πραγματικό κόστος που θα πληρώσουμε δεν θα είναι τόσο οι ψαλιδισμένες αποδοχές και οι χαμένες προσδοκίες, όσο η απαξίωση του ονόματος του Έλληνα και της Ελλάδας. Αυτό το βαρύ φορτίο θα κληθούμε να σηκώσουμε. Η έλευση του ΔΝΤ και της βοήθειας της Ε.Ε. Πρέπει να μας αναγκάσει να αξιολογήσουμε αυτό που είμαστε και να το διορθώσουμε. Είναι μοναδική ευκαιρία και ο μόνος τρόπος να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας. Πρέπει να απαιτήσουμε και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη χώρα, για την ιστορία μας, για τους προγόνους μας, για το μέλλον των παιδιών μας….
                                                                  Του Ανδρέα Γλαβά

Που θα τη βρείτε

Η Φωτό Μου
Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα
Διανέμεται στους εξής Δήμους: Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας
Προβολή πλήρους προφίλ

Πρωτοσέλιδα