Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε

Αναγνώστες

Copyright Apopsinews.blogspot.com. Από το Blogger.
Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

… 10 μήνες και σήμερα

… 10 μήνες και σήμερα.
Σαν τους φαντάρους που περιμένουν να απολυθούν μετρούν οι κάτοικοι της πολύπαθης Αρτέμιδας (της Αττικής και όχι της Ηλείας), τις μέρες που περνούν.
Ελπίδα όλων να μείνει κάτι, για την επόμενη των δημοτικών εκλογών της 14ης Νοεμβρίου 2010, σε αυτό το τόπο που θα μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου τους. Όποια και αν είναι η απόφαση για τις συνενώσεις εμείς οφείλουμε να αφήσουμε πίσω τα κακώς κείμενα καθώς και αυτούς που με απάθεια μονολογούν, «έλα μωρέ εδώ είναι Λούτσα». Πρέπει να τους αφήσουμε πίσω, στην αφάνεια τους και στο τίποτά τους. Όλοι αυτοί που εκπροσωπούν αυτή την ιδεολογία του ’80 πρέπει -και ελπίζω- ο κόσμος να τους στείλει σπίτια τους.
Ύστερα από παρότρυνση του φίλου μου, συμπολίτη μας, και εκδότη της Άποψης, άρχισα να παρακολουθώ συστηματικά τα δημοτικά συμβούλια του Δήμου μας. Δεν περίμενα και δεν μπορούσα να φανταστώ το επίπεδο των ανθρώπων που μας εκπροσωπούν.
- Να ξεκινήσω από τα βρώμικα τζην παντελόνια, τα αθλητικά παπούτσια και τα κομπολόγια που ίπτανται με αριστοτεχνική δεξιοτεχνία.
- Να συνεχίσω με τα κινητά που χτυπούν αδιάκοπα, αρκετές φορές με ήχους ύμνων κομμάτων και τα οποία εκτός από τη συνεδρίαση, διακόπτουν και τον εναγκαλισμό αρκετών με τον μορφέα.
- Τέλος να μιλήσω για την πλήρη ασέβεια προς τον θεσμό, ο καθένας σηκώνεται όποτε του «καπνίσει», έρχεται όποτε του «καπνίσει» και φεύγει όποτε του «καπνίσει».
Αυτή είναι η σημερινή εικόνα του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αρτέμιδας.

Κυρίες/οι, η συμμετοχή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι βόλτα στο καφενείο, είναι μία ύψιστης σημασίας δημοκρατική στιγμή, είναι συμμετοχή σε έναν θεσμό τον οποίον οφείλετε να σέβεστε.

Κε Δήμαρχε, Κε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, 
Σας ζητώ να κοινοποιήσετε στο site του δήμου μας www.artemida.gov.gr  τα προγραμματισμένα δημοτικά συμβούλια, ώστε να μπορέσουν να τα παρακολουθήσουν οι συνδημότες μας και να αποκτήσουν άποψη των δημοτικών συμβούλων που τους εκπροσωπούν.

Εμείς οι υπόλοιποι ας μην ξεχνάμε…10 μήνες και σήμερα.

Αεροπλανικό Γήπεδο

Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο είχε τεθεί το θέμα της επιχορήγησης του Α.Ο. Άρτεμις. Στο περιθώριο εκείνης της συνεδρίασης κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι εκ των υποστηρικτών του δημάρχου είχαν εκφράσει την δυσαρέσκεια τους για την μη καταβολή της επιχορήγησης. Προθυμοποιήθηκαν μάλιστα να καταβάλουν ποσό από την «τσέπη τους», προκειμένου να γίνουν κάποια αναγκαία έργα στο γήπεδο. Στο περιθώριο του ίδιου δημοτικού συμβουλίου ενημερωθήκαμε ότι από 01/01/2010 εφαρμόζεται η διεθνής νομοθεσία σύμφωνα με την οποία τα αεροπλάνα πρέπει πλέον να περνάνε πάνω από τη πόλη μας σε ύψος μεγαλύτερο τον 3000 ποδών και μόνον σε ώρες που δεν είναι κοινής ησυχίας.
Το Θέμα του γηπέδου ξανασυζητήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του 2009. Εκεί αφού έγινε μία εκτίμηση κόστους 200.000 ευρώ, για μία μερική ανακατασκευή και τοποθέτηση χλοοτάπητα, ενημερωθήκαμε ότι ακόμα και να υπήρχαν τα χρήματα δεν θα μπορούσαν να γίνουν τα έργα λόγω μη ύπαρξης σχετικής άδειας. Εκεί λοιπόν που το συγκεκριμένο θέμα εθεωρείτο λήξαν, ο δήμαρχος από το βήμα του προεδρείου μας επιφύλαξε μία έκπληξη. Η έκπληξη λοιπόν ήταν ότι το αεροδρόμιο θα αναλάβει την ανακατασκευή του γηπέδου.

Εύλογα κι εμάς μας δημιουργούνται τα παρακάτω ερωτήματα:
Ποιος και με ποιες διαδικασίες διαπραγματεύτηκε δωρεά του αεροδρομίου προς τον δήμο μας;
Ποιοι θα έχουν το δικαίωμα χρήσης του γηπέδου μετά την ανακατασκευή;
Γιατί ενώ η διεθνής νομοθεσία για τις πτήσης πάνω από την πόλη μας εξακολουθεί να μην εφαρμόζεται, δεν έχει γίνει καμία καταγγελία προς το υπουργείο περιβάλλοντος;
Γιατί δεν μπορούν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας να λάβουν άδεια εργασιών στο χώρο του γηπέδου, τη στιγμή που μπορούν οι τεχνικές υπηρεσίες του αεροδρομίου.
Πόσο δύσκολο είναι να εξοικονομήσει ο δήμος μας 200.000 ευρώ τη στιγμή που σπαταλά χιλιάδες ευρώ για τις χορηγίες εκδηλώσεων η ακόμη και για διαφημιστικές καταχωρήσεις σε εβδομαδιαία έντυπα, όπως κατήγγειλε πρόσφατα ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ραφαήλ;


Κηδείες και Μνημόσυνα  χωρίς Κυλικείο

Κυρίες/οι, όσοι από μας χρειαστεί να επισκεφτούμε το νεκροταφείο Αρτέμιδος καλό είναι να γνωρίζουμε ότι πλέον δεν λειτουργεί το κυλικείο. Ο Δήμαρχος κ.Αλτιπαρμάκης με απόφαση πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου ανέστειλε την χορήγηση της άδειας λειτουργίας του. Ο λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ότι δεν είχε χορηγηθεί η άδεια με νομότυπο τρόπο.
Κύριε δήμαρχε σε κάθε περίπτωση είμαστε σύμφωνοι, όταν πρόκειται για θέματα νομιμότητας. Θέλουμε μόνον, με την ίδια ευθιξία να αντιμετωπίζεις όλα τα θέματα νομικής φύσεως και ελπίζουμε ότι μετά το ΙΚΑ και το νέο κτίριο του δημαρχείου να δώσετε μία οριστική λύση και για το θέμα του κυλικείου του νεκροταφείου Αρτέμιδος.



Που θα τη βρείτε

Η Φωτό Μου
Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα
Διανέμεται στους εξής Δήμους: Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας
Προβολή πλήρους προφίλ

Πρωτοσέλιδα